GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μερκελ, οι παρατηρησεις της και η-πικρη δυστυχως- πραγματικοτητα

Του Πέτρου Τρουπιώτη  Πριν από δυο εικοσιτετράωρα η Γερμανίδα Καγκελάριος σε ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρθηκε και πάλι...

Του Πέτρου Τρουπιώτη
 Πριν από δυο εικοσιτετράωρα η Γερμανίδα Καγκελάριος σε ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρθηκε και πάλι στην χώρα μας , και σε συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία όχι μόνον της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας και γενικότερα της χώρας.
   Τα όσα είπε η κ Μέρκελ, όπως ήταν φυσικό εξάλλου, προκάλεσαν αντιδράσεις, κόμματων, συνδικαλιστών αλλά και……….
πολιτών στην χώρα.
 Και προκάλεσαν αντιδράσεις μια και η κ Μερκελ τα τελευταία χρόνια , είναι για τους περισσότερους έλληνες, ότι ο διάβολος για τους χριστιανούς.
Για τον μέσο Έλληνα , προσωποποιεί όλα τα κακά της μοίρας του. Είναι ο κακός άγγελος όλων των δεινών και γενικότερα φταίει για όλα.
 Και φταίει όχι μόνον γιατί θεωρείται ότι « επιβάλλει σκληρά μέτρα» αλλά και γιατί όπως λένε κάποιοι « αν ήθελα να μας σώσει θα μπορούσε πολύ εύκολα».
  Άσχετα με το πόσο αληθινές είναι αυτές οι απόψεις αλλά και με το πόσο τελικά η κ Μερκελ έχει όλες αυτές τις δυνατότητες που της αποδίδονται, ας δούμε τι ακριβώς είπε την τελευταία φόρα , που μας εξόργισε.
—«Δεν γίνεται οι έλληνες να απεργούν κάθε φορά που πάει να γίνει μια ιδιωτικοποίηση.»
   Μα αυτό ακριβώς δεν γίνεται εδώ και δεκαετίες. Και με την σκέψη μόνον , η την απλή αναφορά ότι μπορεί κάποιες εταιρείες του δημοσίου που είτε είναι αντιπαραγωγικές είτε δεν χρειάζεται να ανήκουν στο κράτος στην σημερινή εποχή, δεν ξεκινούν απεργίες, καταγγελίες για ξεπούλημα, προδοσία και αλλά. Δεν λέγονται συνεχεία σενάρια σύμφωνα με τα οποία βρίσκονται πίσω από τέτοιες κινήσεις ξένα κέντρα, ο καπιταλισμός, οι εβραίοι και οτιδήποτε άλλο μπορεί κάνεις να φανταστεί
 Με αυτά και με αυτά δεν είναι που έχουν ματαιωθεί από τις άτολμες κυβερνήσεις όλες αυτές οι αναγκαίες κινήσεις;
—« Δεν είναι σωστό το κράτος να μην μπορεί να συλλέξει τους φόρους του».
 Μα δεν είναι πραγματικότητα αυτό, μια πραγματικότητα που όλοι καταδικάζουμε εδώ και χρόνια. Μια πραγματικότητα που φταίει εν πολλοίς και για την σημερινή κατάσταση. Μια πραγματικότητα που όλοι ξορκίζουν , κόμματα και κυβερνήσεις, αλλά δεν κάνουν τίποτε για να την αντιμετωπίσουν; Τι μας πείραξε λοιπόν το ότι το είπε και η Γερμανίδα Καγκελάριος;
—«Δεν μπορεί οι κρατικές υπηρεσίες, να μην μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους»
 Έχει άδικο σε αυτό ; Δεν διαμαρτυρόμαστε συνεχώς εδώ και δεκαετίες για την γραφειοκρατία που μας ταλαιπωρεί όλους. Δεν ενοχλούμαστε όταν βλέπουμε ότι το κράτος δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε για τα απλά. Κάθε κυβέρνηση που έρχεται δεν εξαγγέλλει την απλοποίηση των διαδικασιών και την αλλαγή στην διοίκηση;
   Η Γερμανίδα καγκελάριος λοιπόν είπε πολύ απλά αυτά που και οι ίδιοι λέμε εδώ και χρόνια, αυτά για τα οποία και οι ίδιοι διαμαρτυρόμαστε και μάλιστα με πολύ χειρότερα λόγια, αυτά τα οποία κάθε κυβέρνηση ή υποψήφια κυβέρνηση καταδικάζει και υπόσχεται ότι θα αλλάξει, αλλά δεν το κάνει.
 Μας πείραξε λοιπόν όχι το τι είπε ,αλλά ότι το είπε η ηγέτης ενός κράτους. Και μας έπιασε ο «ψευτοεθνικισμος « μας.
 Και εγώ βεβαίως θίγομαι και ντρέπομαι όταν ξένοι διαπιστώνουν μεγάλα π[προβλήματα που έχουμε ως χωρά, όπως επίσης ντρέπομαι όταν βλέπω να « κλέβουν» το καλοκαίρι τουρίστες διάφοροι «μάγκες» μαγαζάτορες για παράδειγμα.
 Το ζήτημα όμως δεν είναι να διαμαρτυρόμαστε για την κ Μερκελ. Εξάλλου έχουμε πολλά αλλά για να αντιδράσουμε στην γερμανίδα καγκελάριο.
 Το θέμα είναι να κάνουμε εμεις κάτι , εδώ και τώρα , για να αλλάξουμε τα δεδομμενα. Έτσι ώστε να μην δίνουμε το δικαίωμα σε κανέναν να κάνει τέτοιου είδους σχόλια….
ptroupiotis@yahoo.gr

kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση