GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Δίνετε χρόνο στην Μέρκελ και γίνεστε χειροκροτητές της

Ως «διαρκές καισυνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού» χαρακτήρισε τη διαχείριση τηςκρίσης από την τρικομματική κυβέρνη...



Ως «διαρκές καισυνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού» χαρακτήρισε τη διαχείριση τηςκρίσης από την τρικομματική κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,μιλώντας στη Βουλή.
ΟΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής γιατί, όπως είπε,«θεωρεί χρέος του να κάνει αυτό που η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί. Νααναζητήσουμε δηλαδή πως μια κρίση χρέους μετατράπηκε σε εθνική τραγωδία»,σημείωσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «αποτελεί χρέος της Βουλής και όλωντων πολιτικών δυνάμεων να αποκαλυφθούν οι λαθεμένες πολιτικές επιλογές πουμετέτρεψαν την Ελλάδα σε πειραματόζωο της κρίσης».
«Μαςλέτε ότι η πρότασή μας είναι ρεβανσιστική και εκδικητική. Είναι όμως μιαπρόταση που έχει να κάνει με το σήμερα και το αύριο διότι αυτό που γίνεταισήμερα είναι ένα διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα και γι΄αυτό αρνείστε τηνπρότασή μας. Η στάση αποκαλύπτει και τεκμηριώνει ότι το Μνημόνιο δεν ήταν λύσηαπό ανάγκη, αλλά επιλογή», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλισταο κ. Τσίπρας έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «ο κ. Σαμαράς, αν και προεκλογικάέλεγε μια και μόνη εξεταστική, σήμερα πηγαίνει στην άποψη καμία και ποτέ». «Μαςλέτε ότι δεν συμφωνείτε με τη λογική του Μνημονίου αλλά είστε αναγκασμένοι ναπροσχωρήσετε σε αυτήν τη λογική και τα ίδια λένε και οι συνάδελφοι της ΔΗΜΑΡ.Όμως αρνείστε να εξετάσουμε τις ευθύνες για να αποφύγετε την κρίση για τιςσημερινές σας επιλογές και ευθύνες», είπε ο αρχηγός της αξιωματικήςαντιπολίτευσης.
Αναφερόμενοςστις αποφάσεις του Eurogroup, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι αυτή η απόφασησυμβιβασμού ανάμεσα στη Γερμανία και το ΔΝΤ βρίσκεται στον αέρα. «Αλλά και απόαυτόν τον συμβιβασμό ακόμη απουσιάζατε επιδεικτικά. Δεν σας ρώτησαν καν και σαςέβγαλαν έξω από τραπέζι τις κρίσιμες ώρες. Και εσείς γυρίσατε θριαμβολογώντας,χωρίς να έχετε αποκομίσει καμία εμπειρία από τότε που επέστρεφε θριαμβολογώνταςκαι ο κ. Παπανδρέου και κάθε φορά μας έλεγε ότι σώθηκε η χώρα», είπε ο πρόεδροςτου ΣΥΡΙΖΑ, προβλέποντας ότι σύντομα αυτή η θριαμβολογία θα γυρίσει μπούμεραγκ.
«Αυτή η στάση σαςείναι επικίνδυνη γιατί στερεί τη χώρα από δυνατότητες διαπραγμάτευσης», είπεακόμη ο κ. Τσίπρας και αναρωτήθηκε τι θα πει η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό,στις 13 Δεκεμβρίου, και αν αποτύχει το πρόγραμμα επαναγοράς των ομολόγων.

«Η διαγραφή του χρέους είναι αναπόφευκτη»

«Δεν είναι μακριά η 13η Δεκεμβρίου. Τι θα αποκομίσουμε τότε; Έγινε μήπως το χρέος βιώσιμο; Θέλετε να πειστούμε ότι ο στόχος της βιωσιμότητας είναι μετά από 12 χρόνια συμφοράς, να είναι το χρέος εκεί που ήταν όταν μπήκαμε στο μηχανισμό; Αλλά ακόμη και αν ο στόχος της βιωσιμότητας επιτευχθεί, απαιτείται αύξηση ΑΕΠ κατά 50 δισ. ευρώ. Εμείς όμως λόγω της ύφεσης έχουμε συνεχή μείωση και εσείς λέτε ότι θα αυξηθεί το ΑΕΠ; Αλλά και αυτό να το ξεπεράσουμε, η διαγραφή του χρέους είναι αναπόφευκτη. Απλά δίνετε στην κ. Μέρκελ χρόνο και γίνεστε χειροκροτητές της», είπε ο κ. Τσίπρας.

Για τη μείωση του χρέους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε τι θα γίνει αν στη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων τα ξένα funds θελήσουν να τα πουλήσουν πιο ακριβά.


Επίθεση σε ΔΗΜΑΡ

Επίθεση στη ΔΗΜΑΡ και στον πρόεδρό της Φώτη Κουβέλη, εξαπέλυσε επίσηςο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση της πρότασης του κόμματός του για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.

Ο κ. Τσίπρας ανέγνωσε απόσπασμα ομιλίας του κ. Κουβέλη κατά τη συζήτηση πρότασης εξεταστικής επιτροπής για τα ομόλογα, κατά την οποία είχε αναφέρει ότι «μπορεί να γίνεται παράλληλα έρευνα από τη Βουλή και από τη Δικαιοσύνη».

Η θέση αυτή, όπως επισήμανε ο κ. Τσίπρας έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη θέση που διατύπωσε ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης σήμερα.

«Είναι η ΔΗΜΑΡ της ευθύνης που φέρει ακεραία την ευθύνη» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις που σήμερα αρνούνται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «να προσέξουν διότι αν καταφέρουν να ακυρώσουν την προσπάθεια αναζήτησης της αλήθειας δεν θα καταφέρουν να διατηρήσουν τη θέση τους στην υπόληψη του ελληνικού λαού».
Πηγή: epikaira.gr

2 σχόλια

  1. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι, χωρίς υπερβολή, ο νέος Τσε Γκεβάρα. Τον τρέμει το κεφάλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κεφάλαιο από το τελευταίο βιβλίο του συγγραφέα της μισής Αθήνας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση