GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζητούν ενοίκιο απο τον Δ.Πλατανιά για τα κτίρια πρώην αστυνομικών σταθμών

Ανταλλάγματα ζητά η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου για να παραχωρήσει τα εγκατελειμένα κτίρια των πρώην αστυνομικών σταθμών Πλατανιά κ...


Ανταλλάγματα ζητά η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου για να παραχωρήσει τα εγκατελειμένα κτίρια των πρώην αστυνομικών σταθμών Πλατανιά και Κολυμπαρίου έτσι ώστε να στεγαστούν τα αντίστοιχα Περιφερειακά Ιατρεία.
Η απάντηση αυτή δόθηκε απο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ.Γρηγόρη Δούνη, σε Ερώτηση του Βουλευτή Χανίων της ΝΔ κ.Χρήστου Μαρκογιαννάκη, με την οποία – ο Υπ.Οικονομικών – ερωτάτο «εάν προτίθεται να παρέμβει για την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών, προκειμένου να αξιοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν τα συγκεκριμένα ακίνητα προς όφελος των δημοτών του Πλατανιά, και μάλιστα σε έναν τομέα υψίστης κοινωνικής προτεραιότητας, όπως η δημόσια υγεία.»
Ο κ.Δούνης με κυνικό τρόπο αναφέρει πως «τα ακίνητα αυτά δεν είναι δυνατόν να παραχωρηθούν στο Δήμο άνευ ανταλλάγματος» και συμπληρώνει : » Επισημαίνουμε ακόμη ότι για τα συγκεκριμένα ακίνητα έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον απο ιδιώτες για την εκμίσθωσή τους».
Να σημειωθεί πως οι κάτοικοι του Κολυμπαρίου εδώ και μέρες έχουν προχωρήσει στην κατάληψη του εγκατελειμένου κτιρίου του πρώην αστυνομικού σταθμού διεκδικώντας ένα χώρο για την στέγαση του Περιφερειακού Ιατρείου που να ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στις σημερινές ανάγκες.
Σήμερα στον χώρο της κατάληψης πήγαν και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων κ.Χαράλαμπος Δουλγεράκης με τον Δήμαρχο Πλατανιά κ.Γιάννη Μαλανδράκη, ο οποίος επαννειλημένα έχει ζητήσει την παραχώρηση των δύο αυτών κτιρίων για την κάλυψη των αναγκών υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων.
Ο κ.Μαλανδράκης σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr αφού επεσήμανε πως το αίτημα του Δήμου εκκρεμμεί εδώ και μήνες επεσήμανε πως «η τοπική κοινωνία δεν μπορούσε να περιμένει άλλο και εδώ και τρείς ημέρες κάτοικοι του Κολυμπαρίου άνοιξαν το εγκατελειμένο κτίριο και το καθάρισαν. Απο κει και πέρα, θα έρθω σε επαφή με τον ίδιο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για να μου διασαφηνίσει πως εννοεί αυτό που γράφει και με δεδομένο ότι δεν μιλάμε για εκμίσθωση ακινήτου για εμπορική χρήση, αλλά για κάλυψη κοινωνικών αναγκών».
Μάλιστα ο κ.Μαλανδράκης τόνισε πως υπάρχουν κρατικές υπηρεσίες που δεν στεγάζονται σε ακίνητα του Δημοσίου, αλλά σε ακίνητα του Δήμου Πλατανιά για τα οποία ο Δήμος δεν έχει διεκδικήσει αντίτιμο απο το Υπ.Οικονομικών».
Δείτε ολόκληρη την απάντηση του Δ/ντα Συμβούλου της ΕΤΑΔ
Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση