GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξοπλιστική συμφωνία με τη Ρωσία ακύρωσε το Ιράκ

Συμφωνία αγοράς εξοπλισμού από τη Ρωσία ύψους 4,2 δισ. δολαρίων, ακύρωσε το Ιράκ έναν μήνα μετά την επίτευξή της, ανακοίνωσε Ιρακινός βο...

Συμφωνία αγοράς εξοπλισμού από τη Ρωσία ύψους 4,2 δισ. δολαρίων, ακύρωσε το Ιράκ έναν μήνα μετά την επίτευξή της, ανακοίνωσε Ιρακινός βουλευτής σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα.
«Ο πρωθυπουργός διέταξε τη σύσταση μίας νέας επιτροπής που θα διαπραγματευθεί με τη Ρωσία για την αγορά πιο προηγμένων όπλων από αυτά που προβλέπονταν στην ακυρωθείσα συμφωνία», δήλωσε ο Χακίμ αλ Ζαμάλι, μέλος της επιτροπής Ασφαλείας και Άμυνας του ιρακινού Κοινοβουλίου, μιλώντας στην κυβερνητική εφημερίδα Αλ Σαμπάχ.
Στις αρχές Οκτωβρίου, η Ρωσία είχε ανακοινώσει πως συμφώνησε να πωλήσει στο Ιράκ στρατιωτικό εξοπλισμό ύψους 4,2 δισ. δολαρίων, που θα την καταστούσε τον δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή όπλων στη μεσανατολική χώρα, μετά τις ΗΠΑ.
Η ακυρωθείσα συμφωνία περιελάμβανε την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών MiG-29, επιθετικά ελικόπτερα Mi-28NE και αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir-S1E, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση