GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπουτάρης: Ευκαιρία να λάβουμε γερμανική τεχνογνωσία...

Η εξέλιξη της Ελληνογερμανικής συνεργασίας και οι μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα απασχολήσουν την 3η...

Η εξέλιξη της Ελληνογερμανικής συνεργασίας και οι μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα απασχολήσουν την 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση.
Οικοδεσπότης της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης, στην προσπάθεια της δημοτικής Αρχής να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπειριών σε θέματα ενδιαφέροντος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η 3η κατά σειρά Συνέλευση πραγματοποιείται, όπως και η προηγούμενη, στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από σχετική πρόταση που είχε καταθέσει πέρυσι ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης με την ευκαιρία των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια ελεύθερης Θεσσαλονίκης αλλά και προκειμένου να κεφαλαιοποιηθεί η συνεργασία που ξεκίνησε με την 2η Συνάντηση το 2011.
Τους συνέδρους του φετινού διήμερου Συνεδρίου – παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ελλάδα και της Γερμανίας, μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ομάδων της Κοινωνίας των Πολιτών, εμπειρογνώμονες σε θέματα ενδιαφέροντος της Τ.Α. καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας των δύο χωρών – θα απασχολήσουν δύο μεγάλες θεματικές.
Η πρώτη αφορά την εξέλιξη της ίδιας της Ελληνογερμανικής συνεργασίας, από την περυσινή γενική 2η Συνέλευση που έθεσε τις βάσεις της συνεργασίας των ΟΤΑ των δύο χωρών, στις επιμέρους συνεργασίες μεταξύ ΟΤΑ Ελλάδας και Γερμανίας επί συγκεκριμένων θεμάτων ενδιαφέροντος του εκάστοτε δήμου καθώς και στις αντίστοιχες θεματικές προσυνεδριακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς που μεσολάβησε, έως και την ανταλλαγή στελεχών και τεχνοκρατών για την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας σε συγκεκριμένους τομείς.
Η δεύτερη θεματική της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης αποτελεί ευκαιρία για διάλογο σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ευρώπη, σε θέματα όπως η μητροπολιτική διαχείριση, η οικονομική κρίση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
«Σε αντίθεση με όσα μας καταμαρτυρούν όσοι θέλουν να παραμείνουν όλα βουτηγμένα στο βούρκο της αδράνειας και της αναποτελεσματικότητας περί ξεπουλήματος του δήμου και των υπηρεσιών του στον ιδιωτικό τομέα και δη στον Γερμανικό ιδιωτικό τομέα, η Ελληνογερμανική Συνέλευση αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία να λάβουμε τεχνογνωσία από τους Γερμανούς για το βέλτιστο τρόπο να διαχειριστούμε τομείς στους οποίους οι Ελληνικοί ΟΤΑ είναι αναποτελεσματικοί. Η διαχείριση των απορριμμάτων, η ενεργειακή εξοικονόμηση και παραγωγή, η επαγγελματική κατάρτιση και η δια βίου μάθηση, η εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και η ίδια η οργάνωση των ΟΤΑ και των υπηρεσιών τους σε πιο αποτελεσματική βάση είναι μερικοί τομείς που χρειάζονται οπωσδήποτε αναδιοργάνωση σε πιο αποτελεσματική βάση», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης θα αναπτύξει δια των εκπροσώπων του ζητήματα όπως η Μητροπολιτική διοίκηση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, οι σύγχρονες μέθοδοι διοίκησης της δημοτικής μηχανής, η διάρθρωση των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και η εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην επαγγελματική κατάρτιση και στη στήριξη της απασχόλησης.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνογερμανική Συνέλευση που ξεκίνησε το 2010 τελεί υπό την αρχική συμφωνία μεταξύ της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου για στενότερη αμοιβαία συνεργασία , ενώ η 2η Ελληνογερμανική Συνέλευση το Νοέμβριο του 2011 στη Θεσσαλονίκη αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την ανάδειξη μιας αποτελεσματικότερης πολιτικής σε τοπικό επίπεδο και για τη δημιουργία ενός δικτύου για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών.
Πηγή: voria.gr

2 σχόλια

  1. "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ" ΣΑΝ ΚΙ'ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΙΚΟΣΑΡΙΑ ΠΑΛΙΟΜΗΧΑΝΕΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΠΟΤΕ. ΑΛΛΑ Η ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΤΡΑΜΠΟΥΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νέα βίντεο από τα επεισόδια των ρέμπελων στη Θεσσαλονίκη.

    Εν τω μεταξύ η προπαγάνδα ότι θα απολυθούν χιλιάδες ρέμπελοι τους συνεχίζεται αμείωτη.

    Στα ψιλά περνάει η δήλωση Καμίνη ότι στο Δήμο Αθηναίων θα απολυθούν 50-100 άτομα ή ότι στο Δήμο Τρικάλων θα απολυθούν 5 και όχι 200 από τους 238 υπαλλήλους που έχει ο Δήμος, όπως έλεγε ο χθεσινός μαλάκ@@ που έβριζε τι γυναίκες και όλη η Ελλάδα τον κοιτάει
    Αντί να τον ξεσκίσει ο εισαγγελέας και οι σύζυγοι των γυναικών...

    -ΔΕΘ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΦΟΥΧΤΕΛ 15-11-2012
    Παλια για να καταφέρεις να γίνεις οδηγός σε σκουπιδιάρα έπρεπε να εχεις ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ. Μονιμότητα γαρ !!! Εσείς κρατικοδίαιτοι "εργάτες" διαχωρίσατε τους εργάτες....μην περιμένετε απο τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ βοήθεια !!!

    - Thestival υποδοχή Φούχτελ
    Κομματόσκυλα,συνδικαλιστές και λοιποί κοπρίτες και τεμπέληδες όλοι μαζωμένοι σε ένα σημείο!
    Στο διάολο να πάτε καρκίνοι!
    Στο διάολο!!


    Τους ...γονατίσαμε και σήμερα τους ναζί: Σάλος στη Γερμανία, μιλάνε για επίθεση εξαγριωμένων Ελλήνων στον Γερμανό πρόξενο..

    «Άναψαν» τα τηλέφωνα μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου μετά τους προπηλακισμούς Γερμανών αξιωματούχων στη Θεσσαλονίκη.

    [ Βαδίζουμε ολοταχώς στον όλεθρο !
    Αυτό είναι το συμπέρασμα όταν η Eλληνική κυβέρνηση παρακαλάει τους Γερμανούς να ρίξουν τους τόνους και βάζει τον Στυλιανίδη να υποσχεθεί ότι όχι μόνο δεν θα φύγει κανένας αλλά θα διοριστούν κι άλλοι!!!!!

    Μετά έχει άδικο ο Σόιμπλε που δεν δίνει ούτε ευρώ αν δεν δει λίστα με ονόματα απολυμένων... και επειδή φυσικά απολύσεις δεν θα υπάρξουν κινδυνεύουμε σοβαρά με ολική καταστροφή...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση