GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυξάνονται τα φαινόμενα κακοποίησης γυναικών στην Ελλάδα. Δείτε τι λένε τα στοιχεία

Ως Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών έχει κηρύξει την 25η Νοεμβρίου ο ΟΗΕ και σήμερα σε όλο τον κόσμο γίνονται εκδηλώσ...

Ως Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών έχει κηρύξει την 25η Νοεμβρίου ο ΟΗΕ και σήμερα σε όλο τον κόσμο γίνονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών.
Στην Ελλάδα, όπως δείχνουν τα στοιχεία από την Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, το φαινόμενο είναι σε έξαρση.
Από τον Μάρτιο του 2011, όταν άνοιξε η γραμμή, και μέχρι τον Σεπτέμβριο το 15900 δέχθηκε συνολικά 7.676 κλήσεις και 53 ηλεκτρονικά μηνύματα. Απ' αυτές το 78% αφορούσε καταγγελίες περιπτώσεων έμφυλης βίας.
Οι 4.436 κλήσεις (74%) αφορούσαν καταγγελίες των ίδιων των κακοποιημένων γυναικών, ενώ οι 1.550 κλήσεις (26%) καταγγελίες από τρίτα πρόσωπα (φίλους/φίλες, γονείς, άλλους συγγενείς, γείτονες).
Από τις κλήσεις των ίδιων των κακοποιημένων γυναικών οι 3.510 (79%) αφορούσαν ενδοοικογενειακή βία, οι 59 (1%) σεξουαλική παρενόχληση, οι 70 (2%) περιπτώσεις βιασμού, οι 7 πορνεία, 2 trafficking και 564 κλήσεις καταγγελίες άλλων μορφών βίας.
Επτά στις 10 γυναίκες που κάλεσαν στη γραμμή ήταν Ελληνίδες, 9% μετανάστριες, ενώ 0,4% ανήκουν σε μειονότητες.
Από τις γυναίκες θύματα βίας που απάντησαν στην ερώτηση για την οικογενειακή τους κατάσταση προκύπτει ότι 48% είναι έγγαμες, 10% άγαμες, 8% σε διάσταση, 5% διαζευγμένες, 1% χήρες και 3% σε συμβίωση. Το 62% είναι μητέρες.

Πληροφορίες: news247

4 σχόλια

  1. ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΕΠΙΤΕΙΝΕΙ ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΑ. ΑΣ
    ΟΨΟΝΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΟΣ
    ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΘΩΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ ΞΕΥΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H γιαγιά που τη ρίχνουν κάτω τα ισλαμο-μαροκάνια για της αρπάξουν την καδένα με τον σταυρό και δεν τρέχει τίποτα για αυτούς (αφού είναι μια “άπιστη”) να πάρει τηλέφωνο στην ειδική γραμμή για τη “ρατσιστική βία”;

    Η άλλη γιαγιά στο Ηράκλειο, που τη βίασε το 20χρονο αλβανάκι που μόλις είχε ελληνοποιηθεί, να τηλεφωνήσει ή να το αφήσει καλύτερα;

    Κοίτα ρε που το “Εθνος” του Μπόμπολα, ο πάλαι ποτέ κρυφός “Ριζοσπάστης”, γίνεται και τιμητής…

    Εγώ, ως πολίτης, θέλω η ΕΛ.ΑΣ. να με προστατεύει. Τα υπόλοιπα, δεν με αφορούν, ειλικρινά.

    Και είναι τουλάχιστον προκλητικό να βλέπω τους μαύρους να μεταφέρουν τα λαθραία τους μέρα μεσημέρι με το μετρό και τους Πάκιδες να τσιμπάνε εισιτήρια στην έξοδο. Enough is enough….
    Οσο για τα “νομιμοποιητικά έγγραφα”, όλα με λαμογιές βγήκαν.
    Στο κάτω-κάτω, ας τα πλαστικοποιήσουν άμα δεν θέλουν να σκίζονται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. trella γαμησια οι ελληνιδες στο εξωτερικο.δινουν το κορμι τους για πολλα ευρουλακια.εδω τουμπεκι γιαυτα.σιωπη.σιωπη μη το μαθουν οι τουρκοι (και εχουν λεφτα πολλα...)και ερθουν και ξεκολιαστουν να γαμανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι έχουν να μας πούν γιά τη ρατσιστική βία των γυναικών κατά των ανδρών όταν τους πληρώνουν διατροφές και στο τέλος τους παίρνουν και την περιουσία των?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση