GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Προστάτης της πολιτικής και οικονομικής ελίτ το κράτος»

Με τη σύλληψη και άμεση παραπομπή σε δίκη του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ στο περιοδικό HOT DOC κάνε...

Με τη σύλληψη και άμεση παραπομπή σε δίκη του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ στο περιοδικό HOT DOC κάνει λόγο το editorial της καναδικής εφημερίδας «The globe and mail» με τίτλο «Ο φωτισμός των σκοτεινών πλευρών της Ελλάδας δεν θα έπρεπε να είναι έγκλημα» (Shining a Light into Greece’s Dark Corners should not be a Crime)».
Η εφημερίδα αποκαλεί τη σύλληψη «απίστευτη επίθεση στην ελευθερία του τύπου από μια δημοκρατική χώρα» και σημειώνει ότι δεν είναι προς το συμφέρον του κράτους να παρεμποδίσει τη δημοσίευση της λίστας, ενώ η όποια περίπτωση συκοφαντικής δυσφήμισης μπορεί να αντιμετωπιστεί δικαστικά ως διαφορά μεταξύ ιδιωτών.
Αν και το ελληνικό κράτος επικαλέστηκε το γεγονός τότι η λίστα είναι προϊόν κλοπής, δεν υπάρχει λογική στο επιχείρημα, καθώς δεν μπορεί να γίνει χρήση της σε δικαστική αίθουσα, ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για έρευνα, αναφέρει το άρθρο.
Επιπλέον επισημαίνεται ότι η λίστα βρίσκεται σε κάποιο ράφι για μια διετία, είναι επομένως δικαίωμα του κοινού να μάθει την αιτία. Το ελληνικό κράτος, εν προκειμένω, φαίνεται να λειτούργησε ως προστάτης μελών της πολιτικής και οικονομικής ελίτ, των οποίων τα ονόματα είναι εγγεγραμμένα στη λίστα, τη στιγμή που συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για περισσότερα μέτρα λιτότητας.
Το δημοσίευμα συντάσσεται με την άποψη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που υποστήριζε ότι «οι δημοκρατικοί θεσμοί στην Ελλάδα ή ότι έχει απομείνει από αυτούς, λειτουργούν αποκλειστικά για την προστασία του ίδιου του συστήματος αρχών».
«Είναι καιρός για ευρύ δημόσιο διάλογο, καθώς στην Ελλάδα δεν προέκυψαν συλλήψεις φοροφυγάδων. Η διακυβέρνηση μιας χώρας δεν είναι πάντα διαφανής και οι κυβερνήσεις δεν λογοδοτούν πάντα, κάτι που δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Το ζήτημα είναι ευρύτερο από την περίπτωση Βαξεβάνη, ο οποίος παίζει το ρόλο φακού, που προσπαθεί να φωτίσει τις σκοτεινές γωνίες» καταλήγει το δημοσίευμα.

5 σχόλια

  1. Κατηγορείται για ανατροπή πολιτεύματος επειδή φωτογράφισε αστυνομικούς μαζί με φασίστες.

    Η κυβέρνηση δεν αρκείται τελικά στην καταστολή και τρομοκράτηση μέσω της αστυνομοκρατίας και των διώξεων διαδηλωτών και απεργών αλλά περνά και σε “ηλεκτρονική” καταστολή σε συνέχεια της κάλυψης των αστυνομικών από τον υπουργό Ν. Δένδια που όπως φαίνεται από την προχθεσινή σύλληψη του Α. Χονδρογιάννη, ακόμα και η φωτογράφησή τους επί το έργον και η μετέπειτα ανάρτησή τους στο facebook μπορεί να σε φέρει αντιμέτωπο με πρωτοφανείς κατηγορίες όπως η διάδοση ψευδών ειδήσεων με σκοπό την ανατροπή του πολιτεύματος!

    Κέρκυρα: Πρωτοφανής σύλληψη πολίτη για φωτογραφίες αστυνομικών σε συμπλοκή
    Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα του Α. Χονδρογιάννη και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο τμήμα όπου του ανακοινώθηκε ότι συλλαμβάνεται για τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει και ανεβάσει στο facebook από τη συμπλοκή που είχε σημειωθεί την προηγούμενη ημέρα, κατά την παρέλαση μεταξύ μελών της “Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας” και αστυνομικών κατά την προσπάθεια αποτροπής της σύλληψης ενός καπετάνιου, γνωστού στην κερκυραϊκή κοινωνία καθώς ήταν καπετάνιος πλοίου που είχε προσπαθήσει να φτάσει στη Γάζα και που προσπάθησε να περάσει από τον αστυνομικό κλοιό κατά τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου. Είχε προηγηθεί μάλιστα ο εξαναγκασμός των διαδηλωτών να οπισθωχωρήσουν για να μην πλησιάσουν στον χώρο κατάθεσης στεφάνων, όπως έγινε γνωστό.

    Εκτός από τις φωτογραφίες της συμπλοκής, υπάρχει και μια φωτογραφία με τους αστυνομικούς και πίσω τους, πιθανότατα, μέλη της Χρυσής Αυγής με σημαίες ελληνικές. Οι φωτογραφίες αυτές όπως μαθαίνουμε χρησιμοποιήθηκαν από τα τοπικά μέσα.

    Ο Α. Χονδρογιάννης οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος μετά τη σύλληψη στο σπίτι του, όπως διηγείται στην “Α”, για να είναι παρών κατά την αστυνομική έρευνα κατά την οποία κατασχέθηκαν τα εργαλεία του “εγκλήματος”, δηλαδή δύο υπολογιστές, μια βιντεοκάμερα και μια φωτογραφική μηχανή. Σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της διάδοσης ψευδών ειδήσεων με σκοπό την ανατροπή του πολιτεύματος, παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και έργω εξύβριση!

    Τελικά αφέθη αργά τη νύχτα της Δευτέρας ελεύθερος και ενώ έξω από το τμήμα είχαν συγκεντρωθεί πολίτες σε ένδειξη αλληλεγγύης. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, αστυνομικοί φέρεται να έχουν μηνύσει τον Α. Χονδρογιάννη, ενώ σήμερα αναμένεται να λάβει πλήρη γνώση της δικογραφίας ο συνήγορός του.

    “Όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες είναι μια προσπάθεια φίμωσης του κόσμου, να τρομοκρατηθεί ο κόσμος να μη βγαίνει στον δρόμο για να διεκδικήσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής” δήλωσε ο Α. Χονδρογιάννης στην “Α” διηγούμενος την πρωτοφανή περιπέτειά του.

    ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κέρκυρας: Το κράτος λογοκρίνει και τρομοκρατεί

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κέρκυρας ζητεί την άμεση απόσυρση των κατηγοριών κατά του συμπολίτη μας Αλέξανδρου Χονδρογιάννη και χαρακτηρίζει πρωτοφανή τη δίωξη που “έχει ως σκοπό την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό, τη φίμωση κάθε φωνής που στρέφεται ενάντια στην κρατική καταστολή και αναδεικνύει τη σχέση αστυνομικών και χρυσαυγιτών. Το κράτος λογοκρίνει και τρομοκρατεί. Επιχειρεί με τον εκφοβισμό να κάμψει τις κοινωνικές αντιδράσεις ενάντια στα Μνημόνια, ενάντια στα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα”.

    Ε. Ζώτου

    ΑΥΓΗ

    http://www.alfavita.gr/arthra/κατηγορείται-για-ανατροπή-πολιτεύματος-μέσω-facebo ok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Επαναστάτης" του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Κουρουπλή σαν αστό και του επιτίθονται οι συγγενείς του Κουρουμπλή (βίντεο)

    Ένταση δημιουργήθηκε όταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος της Πλατείας κ. Παναγιώτης Σουλιώτης άσκησε κριτική στον νυν βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος στο Αγρίνιο τπ βράδυ της Τετάρτης.

    Ο κ. Σουλιώτης αναφερόμενος στον κ. Κουρουμπλή είπε "ντρέπομαι και θα συνεχίσω να ντρέπομαι που θα έχω κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Κουρουμπλή. Πολύ καλός ο Κουρουμπλής, αλλά είναι στην άλλη πλευρά του φεγγαριού".

    'Όταν κάποιος από τους παρευρισκόμενους του είπε ότι πήρε 55 χιλιάδες ψήφους", είπε ο ίδιος, τότε του απάντησε να σκεφτεί πόσους αριστερούς έδιωξε.

    Και συνέχισε: "Τα πράγματα έχουν δυο όψεις. Δεν έχουν τι πήραμε, έχουν και τι χάσαμε. Λέτε πόσες χιλιάδες ψήφους πήρε. Βέβαια με τέτοιο μηχανισμό και με τέτοιο ρουσφέτι τι θα έκανε ο άνθρωπος".

    Στη συνέχεια δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση από φίλους και συγγενείς του κ. Κουρουμπλή οι οποίοι του επιτέθηκαν φραστικά, ενώ ζήτησαν από το προεδρείο να του αφαιρέσει το λόγο.

    Αρκετή ώρα μετά και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η διαδικασία ο κ. Σουλιώτης βγήκε από την αίθουσα και στον προθάλαμο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και τα λεγόμενα του δέχτηκε προπηλακισμό από τον αδελφό και τον ανιψιό του βουλευτή.

    Τα αίματα άναψαν χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων και τελικά το επεισόδιο έληξε.

    Προπηλακισμός σε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από depy6

    Πηγή: AgrinioNet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Το πολύ το Βαξεβάνι κάνει το παιδί χαϊβάνι

    Ωραία πέρασε το Σαββατοκύριακο. Με υπερθέαμα, σασπένς και αγωνία.
    Το έργο "Ο Βαξεβάνης ήρωας" παίχτηκε με εξαιρετικά κοστούμια, σκηνικά και σκηνοθεσία.
    Ο Βαξεβάνης ανήκει στην κατηγορία τςν δημοσιογράφων που "από το υστέρημά τους" έγιναν εκδότες. Δηλαδή στην κατηγορία Μάκη, Θέμου, Τράγκα και Χατζηνικολάου. Και ο νοών νοείτω.

    Όλη η πιάτσα ξέρει οτι μέχρι πριν λίγο καιρό κάθε "αποκάλυψη" του Βαξεβάνη το μόνο που "αποκάλυπτε" με ποιόν τα έχει βάλει ο Κοντομηνάς.
    Και λοιπόν;
    Το θυμάται κανείς; Και πως να το θυμηθεί δηλαδή; Τί να θυμηθεί κανείς όταν η κοινωνία έχει σαπίσει ως το μεδούλι και είναι έτοιμη να ηρωποιήσει τον κάθε τυχάρπαστο.

    Ο Βαξεβάνης δεν νοιάζεται για την ελεύθερη πληροφόρηση, νοιάζεται για την τσέπη του.
    Αν νοιαζόταν για την πληροφόρηση θα διοχέτευε τη λίστα σε ανώνυμη πηγή μέσω διαδικτύου και όχι στο περιοδικό του. Και όλο αυτό το σόου δεν θα είχε γίνει.

    Γιατί ο Βαξεβάνης γνώριζε οτι η δημοσιοποίηση μιας τέτοιας λίστας που είναι προϊόν εγκλήματος, δεν υπήρχε περίπτωση να μην έφερνε άμεση δικαστική αντίδραση. Και έστησε όλο αυτό το σώου για την προσωπική του προβολή και την προβολή κάποιων κολλητών.

    Επιπλέον αυτή καθ' αυτή η λίστα που εμφανίστηκε είναι ο ορισμός της φούσκας. Ονόματα χωρίς ποσά, χωρίς στοιχεία, τίποτα. Διότι το "Nikolaos Papandreou, Chairman" χωρίς κανένα άλλο στοιχείο, δεν είναι "ντοκουμέντο", είναι μια παπαριά καμαρωτή.
    Δεν "αποκαλύπτει" απολύτως τίποτα.

    Και πρωτοετής φοιτητής της Νομικής καταλαβαίνει οτι η λίστα, έτσι όπως παρουσιάστηκε στο περιοδικό του Βαξεβάνη, είναι η χαρά της αγωγής. Ακόμα και αν υπάρχει κάποιος φοροφυγάς, με τον τρόπο που εμφανίστηκε η λίστα, τελικά μάλλον θα τον "αθωώσει" παρά θα τον φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης.

    Αν η λίστα ήταν όπως παρουσιάστηκε, ο Βαξεβάνης θα έπρεπε να βγει και να πει "κύριοι έχουμε τη λίστα αλλά είναι τόσο ελλειπής που η δημοσιοποίησή της θα είναι ένα ανέκδοτο".
    Αν πάλι – όπως ακούγεται – η λίστα περιείχε και ποσά τα οποία "έσβησε" ο Βαξεβάνης τότε είναι διπλά υπόλογος.

    Όσο για το απερίγραπτο σόου με την Δούρου στο πλευρό του φέρνει σημειολογικά στο νου το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα στη Μιμή.
    Στο πιο γελοίο του όμως.
    Υπενθυμίζεται οτι όταν ζητήθηκε στη Βουλή να υπογραφεί το αίτημα για συνδρομή της Γαλλίας για να έρθει επίσημα η λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα, οι βουλευτές του Σύριζα – ανάμεσά της και η πασιονάρια Ρένα – αρνήθηκαν να υπογράψουν.

    Και ο Βαξεβάνης τουλάχιστον αυτό θα πρέπει να το ήξερε.
    Τί διάολο δημοσιογραφάρα είναι;

    amantomatimou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους, οι βουλευτές σηκώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην ολιγαρχική κυβέρνηση ! Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ αποφασίζουν να ανεξαρτητοποιηθούν και να καταψηφίζουν τα εγκληματικά μέτρα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των Ελλήνων και των παιδιών τους ! Σύσσωμος ο ελληνικός λαός, κατά 80%, απορρίπτει τα νέα μέτρα της καταστροφής του !

    Στελέχη παραιτούνται, συνδικαλιστικές παρατάξεις στρέφονται κατά των οικείων κομμάτων με οργή, αναταραχή και οργή υπάρχει στις τάξεις των προδομένων Νεοδημοκρατών και Πασοκτζήδων. Η ΔΗΜΑΡ φαίνεται να εννοεί αυτά που λέει, αλλά δεν αρκεί να καταψηφίσει μόνο τα εργασιακά. Το πιο εγκληματικό είναι το φορολογικό και τα μέτρα του Υπουργείου Εργασίας !

    Στο χώρο των εκπαιδευτικών, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές, θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στα 3 κόμματα, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, καταψηφίζοντας ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και τη παράταξη της ΔΗΜΑΡ.

    Ψηφίζουν Χριστιανική Εναλλακτική Κίνηση Εκπαιδευτικών ( ΚΥΣΔΕ και ΚΥΣΠΕ ) ή Ανεξάρτητα ψηφοδέλτια ή ότι άλλο, στελνοντας μήνυμα στη παραπαίουσα κυβέρνηση του κ. Σαμαρά,που επαθε αμνησία και ξέχασε όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση