GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ομπάμα ζητά ανακούφιση της μεσαίας τάξης από τους φόρους

Πριν καν καταλαγιάσει η «σκόνη» από τις εκλογές, ο επανεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε σήμερα από το Κογκρέσο να παρατείν...

Πριν καν καταλαγιάσει η «σκόνη» από τις εκλογές, ο επανεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε σήμερα από το Κογκρέσο να παρατείνει τη μειωμένη φορολογία για τη μεσαία τάξη, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το μέτρο θα προσφέρει ασφάλεια στο 98% των οικογενειών και στο 97% των μικρών επιχειρήσεων και θα οδηγήσει σε πιο γρήγορη ανάπτυξη.
   «Είναι κάτι στο οποίο συμφωνούμε όλοι», δήλωσε ο Ομπάμα στην εβδομαδιαία παρέμβασή του στο ραδιόφωνο και το διαδίκτυο. «Ακόμη κι αν διαπραγματευτούμε για μια μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος, το Κογκρέσο θα πρέπει να παρατείνει αμέσως τη μείωση της φορολογίας για τη μεσαία τάξη».
   «Είναι μια απόφαση που θα δώσει σε εκατομμύρια οικογένειες και στο 97% των μικρών επιχειρήσεων,  ηρεμία που θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και σε πιο γρήγορη οικονομική ανάπτυξη», υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.
   Στο μεταξύ ο Ομπάμα θα καλέσει την ερχόμενη εβδομάδα τους επικεφαλής των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο για συνομιλίες με σκοπό να ξεπεραστεί το δημοσιονομικό αδιέξοδο πριν το τέλος Δεκεμβρίου και να αποφευχθεί το αποκαλούμενο «δημοσιονομικό βάραθρο» για την αμερικανική οικονομία.
   Στόχος των συνομιλιών αυτών θα είναι να επιτευχθεί κάποια συμφωνία ώστε να αποφευχθεί η κατακόρυφη αύξηση των φόρων και η περικοπή των δαπανών στα τέλη του έτους.
   Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν κατά μια τέτοιας βίαιης λιτότητας που κινδυνεύει να ξαναβυθίσει τη χώρα στην ύφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση