GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σόιμπλε στη Bundestag: «Η Ελλάδα θυμίζει εποχή κατάρρευσης της ΕΣΣΔ»

SPD: Προωθείτε οικονομικό χαρακίρι – Σε εξέλιξη η συζήτηση για το ελληνικό πακέτο διάσωσης Πηγή: REUTERS...

SPD: Προωθείτε οικονομικό χαρακίρι – Σε εξέλιξη η συζήτηση για το ελληνικό πακέτο διάσωσης
Πηγή: REUTERS
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση επί των αποφάσεων του Eurogroup για το ελληνικό πακέτο διάσωσης στην Ολομέλεια της γερμανικής Βουλής, το οποίο ψηφίζεται την Παρασκευή παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το «επείγον» της διαδικασίας. Η υπερψήφιση του πακέτου, ωστόσο, από συμπολίτευση και αντιπολίτευση θεωρείται αναμενόμενη, τη στιγμή που οι «αντάρτες» στο αντιπολιτευόμενο SPD ήταν λιγότεροι από ό,τι στους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) ανέφερε την Παρασκευή στα ΜΜΕ ότι προτίθεται να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά των αποφάσεων.
Παρουσιάζοντας τις προτάσεις και ζητώντας την έγκριση των βουλευτών, ο υπουργός Οικομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι οι βουλευτές καλούνται ουσιαστικά να αποφασίσουν «τη συνέχιση ή τη διακοπή του ελληνικού προγράμματος στήριξης».
Η πορεία της ελληνικής οικονομίας όντως έχει επιδεινωθεί σημαντικά σε σχέση με τις προβλέψεις, όπως ομολόγησε ο Σόιμπλε, αλλά «αυτό ισχύει για πολλές χώρες», υποστήριξε. Η νέα ελληνική κυβέρνηση, τόνισε, έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.
Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει με «πολύ επώδυνες μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός. Η Ελλάδα μείωσε σημαντικά το έλλειμμά της, και «σύμφωνα με την έκθεση της τρόικας έχει να επιδείξει σημαντική δημοσιονομική εξυγίανση».
Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε επίσης ότι η ελληνική ανταγωνιστικότητα παρουσιάζει βελτίωση λέγοντας ότι, ενώ τα προηγούμενα χρόνια το μισθολογικό κόστος αυξανόταν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, η εφαρμογή του προγράμματος έχει δώσει πρόοδο στην προσαρμογή, όπως και στην πορεία εφαρμογής των δομικών μεταρρυθμίσεων.
«Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς για τους Ελληνες» τόνισε ο Σόιμπλε προσθέτοντας ότι οι ανισορροπίες δεκαετιών «δεν μπορούν να διορθωθούν μέσα σε δύο χρόνια». Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Οι εξελίξεις στην Ελλάδα δεν μπορούν πλέον να περιγραφούν με συνηθισμένους όρους ανάπτυξης και ύφεσης… αλλά μπορούν μάλλον να συγκριθούν με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην ανατολική Ευρώπη μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ».
«Σήμερα όμως δεν ψηφίσουμε μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη» τόνισε ο Σόιμπλε, επαναλαμβάνοντας ότι σε περίπτωση απροόπτων «οι επιπτώσεις για όλη την Ευρωζώνη θα ήταν τεράστιες και απρόβλεπτες».
SPD: «Μας λέτε να περιμένουμε και να δούμε»
Λαμβάνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ επιτέθηκε ευθέως στη γερμανική κυβέρνηση για τη διαχείριση της κρίσης.
Το SPD έχει δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει το πακέτο.
Όσον αφορά τις αποφάσεις για την Ελλάδα, «αυτό που μας ζητάτε είναι να ψηφίσουμε, να περιμένουμε και να δούμε», είπε ο Στάινμαϊερ. «Περιμένω να μας πείτε ότι κάνατε λάθος στους προηγούμενους υπολογισμούς σας, κύριε Σόιμπλε» πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση «φοβάται τον λαό και δεν είπε την αλήθεια, ότι η κρίση θα κοστίσει στους Γερμανούς».
«Είναι οικονομικό χαρακίρι αυτό που προωθείτε στην Ευρωζώνη» κατέληξε απευθυνόμενος στη γερμανική κυβέρνηση.

7 σχόλια

  1. ΤΙ ΛΕΕΙ ΡΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ;
    ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ....
    ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΤΕ ΟΤΙ ΣΑΠΙΟ ΕΧΕΤΕ....
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ !
    ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΙΖΟΝΤΑΙ!!!!
    ΑΠΛΑ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ Γ@ΜΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΜΑΖΙ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.,ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ EθNIKH ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ.
    ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΠΕΣΚΕΣΙ ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ !!!!
    ΑΡΚΕΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΡΟΘΣΚΙΛΝΤ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ! Γροθιά στα όρνεα του Σόρος , στις βουβουζέλες των ΜΜ”Ε” και στους καθημερινούς των καναλιών Ντινόπουλο και Αδωνι.

    Σε μία ιστορικής σημασίας απόφαση, η Αμερικάνικη δικαιοσύνη πάγωσε την εκβιαστική σκευωρία των τοκογλύφων ενάντια στην αγωνιζόμενη Αργεντινή.

    Πάγωσε όμως και το χαμόγελο στα χείλη από τα παπαγαλάκια και τις βουβουζέλες που πανηγύριζαν για την πρόσκαιρη δικαίωση των τοκογλύφων, των παρακρατικών, των λούμπεν παρακρατικών και των ...εκδοτικών συγκροτημάτων.

    Οι οικονομικοί δολοφόνοι επιτίθενται ξανά στην Αργεντινή για να ανατρέψουν τις Εθνικές μεταρρυθμίσεις. ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ..

    Βλέπετε δικαιωθήκαμε. Αλλά διασύρθηκαν και όλοι που προέβαλλαν μία εφέσιμη απόφαση φιάσκο, ως αποκρυπτογράφηση της Αμερικάνικης πολιτικής στο θέμα του …Ελληνικού κουρέματος!

    Η απόφαση είναι σταθμός εάν συνδυαστεί με την πολιτική της ηρωϊκής προέδρου, που σχετίζεται με τις επανεθνικοποιήσεις του δημοσίου πλούτου που είχαν ξεπουλήσει τα ασπόνδυλα του εκεί μνημονίου.


    ΒΑΛΕΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΒΑΛΕΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ..ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΤΕ..ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ ΥΠΟΚΕΊΜΕΝΑ.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΗΤΕ ΑΡΧΙΔΕΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ Η ΟΧΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάγκα, πάρτο απόφαση, ο Σόιμπε έχει δίκιο. Τσάμπα μάγκες, με λεξιλόγιο σαν το δικό σου, τελείωσαν. Θα τρως όσα κερδίζεις, χωρίς δανεικά, χωρίς μαλακές κουβέντες, χωρίς παχιά λόγια, χωρίς να λερώνεις τη φύση με τις αρρωστημένες σου επιθυμίες-δικαιώματα. Αυτά μέχρι σήμερα έθρεφαν τα μοσχάρια, εντός κι εκτός Βουλής. Τώρα δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσείς βρε επαναστάτη με τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ, που μιλάς εξ ονόματος της Ελλάδας, χρησιμοποιείς τον πληθυντικό της Ευγενίας, κοίτα για καμιά δουλειά γιατί η επανάσταση αργεί και οι αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα θα κοπούν, οι κρατικοδίαιτοι αργόσχολοι θα αναγκαστούν να πάνε να δουλέψουν. Απλά, σύνελθε, το πάρτι τέλειωσε, η πλάκα επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσείς βρε επαναστάτη με τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ, που μιλάς εξ ονόματος της Ελλάδας, χρησιμοποιείς τον πληθυντικό της Ευγενίας, κοίτα για καμιά δουλειά γιατί η επανάσταση αργεί και οι αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα θα κοπούν, οι κρατικοδίαιτοι αργόσχολοι θα αναγκαστούν να πάνε να δουλέψουν. Απλά, σύνελθε, το πάρτι τέλειωσε, η πλάκα επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Σόιμπλε ΔΕΝ ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ

    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση