GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο εξωσυζυγικός δεσμός «έφαγε» τον αρχηγό της CIA

Η πιο φημισμένη μυστική υπηρεσία δεν μπόρεσε να κρύψει το παραστράτημα του στρατηγού Ντέιβιντ Πετρέους   Ο αρχηγός της CIA Ντέ...

Η πιο φημισμένη μυστική υπηρεσία δεν μπόρεσε να κρύψει το παραστράτημα του στρατηγού Ντέιβιντ Πετρέους
 
Ο αρχηγός της CIA Ντέιβιντ Πετρέους υπέβαλε την παραίτησή του επειδή, όπως παραδέχθηκε, είχε εξωσυζυγικό δεσμό, προκαλώντας σάλο στην κυβέρνηση και στην Υπηρεσία.
«Παντρεμένος επί 37 χρόνια έδειξα εξαιρετικά πενιχρή αίσθηση κρίσης και δημιούργησα εξωσυζυγική σχέση» γράφει ο απόστρατος στρατηγός τεσσάρων αστέρων και πρώην αρχηγός των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, σε δήλωσή του στο προσωπικό της CIA. «Αναγνωρίζω», συνεχίζει ο στρατηγός, «ότι η στάση μου είναι απαράδεκτη, τόσο ως συζύγου όσο και ως αρχηγού μιας υπηρεσίας όπως η δική μας CIA». Και καταλήγει: «Ο πρόεδρος είχε την καλοσύνη να δεχθεί την παραίτησή μου».
Ταυτόχρονα σχεδόν ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκανε δεκτή την παραίτηση του αρχηγού της CIA, μνημονεύοντας και τις υπηρεσίες του προς το έθνος και τη δράση του στο Αφγανιστάν.
Οι στρατιωτικοί κανονισμοί της Αμερικής χαρακτηρίζουν τις εξωσυζυγικές δραστηριότητες των αξιωματικών κακούργημα και παραπέμπουν τις σχετικές υποθέσεις σε Στρατοδικείο, όπου συνήθως επέρχεται συμβιβασμός.
Το πρόσωπο με το οποίο ο Πετρέους συνήψε δεσμό είναι η Πόλα Μπρόντγουελ, πρώην αξιωματικός του Στρατού και συγγραφέας, παντρεμένη με αξιωματικό. Γνωρίστηκε με τον στρατηγό όταν το 2006 ετοίμαζε στο Χάρβαρντ διδακτορική εργασία με θέμα τα ηγετικά προσόντα ενός ανώτατου στρατιωτικού. Οπως η ίδια έχει δηλώσει, ο Πετρέους «στάθηκε πολύτιμος βοηθός» της. Τελικά, το υλικό που συγκέντρωσε εκδόθηκε ως βιβλίο με τίτλο «All In. The Education of General David Petraeus».
Οι σχέσεις τους παρέμεναν για πολύ καιρό κρυφές, μολονότι η Πόλα Μπράντγουελ επισκέφθηκε επανειλημμένως τον στρατηγό στην Καμπούλ. Η αποκάλυψη έγινε πολύ πρόσφατα από το FBI - μόνιμο ανταγωνιστή της CIA -το οποίο διάβασε στο Διαδίκτυο «κάποια περίεργα μηνύματα, με εξωυπηρεσιακό περιεχόμενο και προσωπικά στοιχεία» τα οποία αντήλλασσαν ο αρχηγός της CIA με την Πόλα.
Το FBI, το οποίο είναι εξουσιοδοτημένο «να παρακολουθεί και να ελέγχει» τους αξιωματούχους των κυβερνητικών υπηρεσιών ασχέτως βαθμού, τίτλου ή υπηρεσίας, ενημέρωσε τον προεδρικό σύμβουλο σε θέματα Ασφάλειας Τόμας Ντόνιλον, ο οποίος έδωσε το «πράσινο φως» να ειδοποιηθεί ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους ότι «θα ενημερωθεί αμέσως ο πρόεδρος».      
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση