GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνέντευξη του Κ. Βαξεβάνη στο CNBC

Το CNBC είναι ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα επιχειρηματικής ενημέρωσης στον κόσμο με γραφεία σε πολλές πρωτεύουσες της υφηλίου. Ιδρ...


Το CNBC είναι ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα επιχειρηματικής ενημέρωσης στον κόσμο με γραφεία σε πολλές πρωτεύουσες της υφηλίου. Ιδρύθηκε το 1989 και διαθέτει ένα από τα σημαντικότερα δίκτυα δορυφορικής και καλωδιακής ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου και εδρεύει.
Όπως επισημαίνει η δημοσιογράφος Catherine Boyle του CNBC ο εκδότης του περιοδικού HOTDOC Κ. Βαξεβάνης που δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρντ αφού αθωώθηκε στη δίκη που ακολούθησε της δημοσίευσης θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη με το ίδιο κατηγορητήριο, την παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Και όλα αυτά παρόλο που δύο πρώην υπουργοί έχουν δημόσια δηλώσει ότι είχαν στη κατοχή τους την περίφημη λίστα, που περιλαμβάνει 2000 ονόματα ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα που χρήζουν συστηματικής διερεύνησης και δεν έκαναν απολύτως τίποτα.
Το CNBC τονίζει ότι με εξαίρεση την Ελλάδα η παράδοση της λίστας το 2010 από την τότε υπουργό οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, στις αρμόδιες αρχές οδήγησε σε διώξεις και πρόστιμα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως και στη Βρετανία.
http://www.cnbc.com/id/49897120/
http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000130446

Πηγή: koutipandoras


Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση