GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Credit Suisse «δεν θέλει πελάτες φοροφυγάδες»

Την επιθυμία της να αποκλείσει τους φοροφυγάδες από το πελατολόγιό της ανακοίνωσε η ελβετική τράπεζα Credit Suisse. Σε συνέντευξη που ...

Την επιθυμία της να αποκλείσει τους φοροφυγάδες από το πελατολόγιό της ανακοίνωσε η ελβετική τράπεζα Credit Suisse.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, Ουρς Ρόνερ, στην εφημερίδα Tages Anzeiger υπογράμμισε ότι «είναι σαφές ότι η αποδοχή των φοροφυγάδων δεν είναι ένα υπόδειγμα επιχειρηματικότητας με μέλλον», σχολιάζοντας την πρόσφατη φορολογική σύμβαση Βέρνης-Βερολίνου.
Η διμερής σύμβαση προβλέπει την φορολόγηση των μυστικά κατατεθειμένων σε ελβετική τράπεζα κεφαλαίων από Γερμανούς φορολογούμενους, με την ταυτόχρονη διατήρηση της ανωνυμίας των καταθετών.
Ο Ρόνερ κατέστησε σαφές ότι, όσοι γερμανοί πελάτες δεν θελήσουν να φορολογηθούν οι καταθέσεις τους με τους προβλεπόμενους από τη νέα σύμβαση κανόνες, θα βρεθούν αντιμέτωποι με άρνηση της Credit Suisse να ανήκουν στο πελατολόγιό της, «όσο διαχρονικές κι αν είναι οι καταθέσεις αυτές».

1 σχόλιο

  1. Αυτό έλειπε μετά απ΄όλα τα αεριτζίδικα λογιστικά κέρδη των ιδιωτών τραπεζιτών, και των υπ΄ αυτών ελεγχόμενων φοροφυγάδων, όπως και των μετόχων της ιδιωτικής Τράπεζας της Ελλάδας, να συνεχίσουν να υποθάλπουν το οικονομικό έγκλημα ξεπλύματος του μαύρου χρήματος από τις μίζες, με τις οποίες από τι μια αγόραζαν και στη συνέχεια εκβίαζαν πολιτικές συνειδήσεις!

    Λίγο τύποις μεταμέλεια δε τους κοστίζει και πολύ, για να πάρουν φρέσκο ηλεκτρονικό χαρτονόμισμα για να τραβήξουν και πάλι τα κέρδη τους στα ύψη!

    Και μετά πάλι το πολιτικό τροπάρι για ιδιωτικοποιήσεις των ΚΟΙΝΩΝ δημοσίων υποδομών και κοινωνικών υπηρεσιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση