GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Μουσουρούλη με Eλληνες εφοπλιστές

Για τις προοπτικές που ανοίγονται στην ελληνική οικονομία, μετά και την επιτυχή κατάληξη τού προχθεσινού Eurogroup, ενημέρωσε τα μέλη τή...


Για τις προοπτικές που ανοίγονται στην ελληνική οικονομία, μετά και την επιτυχή κατάληξη τού προχθεσινού Eurogroup, ενημέρωσε τα μέλη τής ελληνικής Ναυτιλιακής Κοινότητας τού Λονδίνου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κ. Μουσουρούλης.
Ο υπουργός, που πραγματοποιεί από τη Δευτέρα επίσημη επίσκεψη στη Βρετανική πρωτεύουσα, παρουσίασε στα μέλη τής Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας (Greek Shipping Cooperation Committee), τις βασικές γραμμές του σχεδίου που έχει εκπονήσει για να καταστεί το Ελληνικό Νηολόγιο περισσότερο ελκυστικό για τα πλοία, ενώ κάλεσε την Ελληνική Ναυτιλιακή Κοινότητα να στηρίξει την προσπάθεια αυτή.
Στόχος τού υπουργείου είναι να υπάρξει αποτελεσματικότερη οργάνωση για επιτάχυνση και σύντμηση τής εγκριτικής πράξης νηολόγησης πλοίων στην ελληνική σημαία και περαιτέρω αναγνωρισιμότητα τού Ελληνικού Νηολογίου διεθνώς.
Το υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά, ήδη, σε μια ευέλικτη οργάνωση, με στόχο την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και της μηχανοργάνωσης όλων των υπηρεσιών, που σχετίζονται με τη Ναυτιλιακή δραστηριότητα, ενώ δημιουργεί Ηλεκτρονικό Νηολόγιο, προκειμένου να απλοποιηθεί η διαδικασία για την ένταξη ενός πλοίου σε αυτό.
Σημειώνεται ότι η χώρα μας διαθέτει το έκτο μεγαλύτερο Νηολόγιο στη διεθνή αγορά με 1.989 πλοία, εκ των οποίων τα 862 είναι τής ποντοπόρου.
Στο ζήτημα τής μείωσης των εκπομπών αερίων ρύπων από τα πλοία, ο κ. Μουσουρούλης επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση ότι ο ΙΜΟ είναι το κατάλληλο διεθνές όργανο, προκειμένου να επιτευχθεί η υιοθέτηση ενός διεθνούς νομοθετικού πλαισίου, δεσμευτικού για όλες τις χώρες και τα πλοία, ανεξαρτήτου σημαίας, διασφαλίζοντας ίσους όρους ανταγωνισμού.
Στο φλέγον ζήτημα τής πειρατείας, ο υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα, ως ναυτιλιακή χώρα, υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο προς την κατεύθυνση τής καταπολέμησης της πειρατείας, τόσο στην περιοχή της Σομαλίας, όσο και στη Δυτική Αφρική, προκειμένου να εξευρεθεί μια οριστική και βιώσιμη πολιτική λύση στο πρόβλημα.
Ο κ. Μουσουρούλης συναντήθηκε και με τον υφυπουργό Μεταφορών τού Ηνωμένου Βασιλείου, αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας, Stephen Hammond.
Στη συνάντηση των δύο ανδρών τέθηκαν θέματα διμερούς ναυτιλιακής συνεργασίας, συζητήθηκε ο συντονισμός των κρατών-μελών τής Ε.Ε. στον ΙΜΟ, αλλά και η αντιμετώπιση τής πειρατείας στα ποντοπόρα πλοία.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν, επίσης, τις εξελίξεις γύρω από τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020 τής Ε.Ε.
Στο ζήτημα της ενιαίας εκπροσώπησης της Ε.Ε. στον ΙΜΟ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα έχουν κοινή θέση, προκειμένου το ειδικό βάρος, που καθεμία διαθέτει ξεχωριστά στον ΙΜΟ, να αξιοποιείται σωστά, προς όφελος τής διεθνούς, αλλά και τής Ευρωπαϊκής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας.
Επιπλέον, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Α’ εξάμηνο του 2014, την οποία θα αναλάβει η χώρα μας και για την οποία έχουν αναληφθεί οι σχετικές πρωτοβουλίες συντονισμού από το υπουργείο Εξωτερικών.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση