GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη φυλακή ο Χ. Σμυρλιάδης για την υπόθεση Energa – Hellas Power

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο πρώτος κατηγορούμενος στην υπόθεση του μεγάλου σκανδάλου της Energa κ...


Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο πρώτος κατηγορούμενος στην υπόθεση του μεγάλου σκανδάλου της Energa και Hellas Power.
Πρόκειται για τον Χαράλαμπο Σμυρλιάδη ο οποίος μετά τη συμπληρωματική δίωξη σε βάρος αντιμετώπιζε βαρύτατα αδικήματα, όπως λαθρεμπορία και της νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Την ίδια ώρα, «κόλαφος» είναι το κατηγορητήριο σε βάρος και των υπολοίπων κατηγορουμένων στην υπόθεση, οι οποίοι από αύριο, Παρασκευή, θα αρχίσουν να περνούν την πόρτα του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Πρόκειται για τους Αχιλλέα Φλώρο, Βασίλειο Μηλιώνη, Νικόλαο Δεκόλη και Στέφανο Σιαφάκα και Alan Cable.
Τι τους καταλογίζουν:
Σύμφωνα με το πολυσέλιδο κατηγορητήριο που έχει συντάξει η Δικαιοσύνη, οι κατηγορούμενοι δεν απέδωσαν στο Ελληνικό Δημόσιο και τους Δήμους το συνολικό ποσό των 152 εκατ. ευρώ το οποίοι είχαν εισπράξει μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ από διάφορα τέλη, το τέλος ακινήτων δηλαδή το λεγόμενο χαράτσι, κ.ά.
Αναλυτικά, κατηγορούνται ότι δεν απέδωσαν:
- Ποσό περίπου 60 εκατ. ευρώ που είχαν εισπράξει από διάφορα ειδικά τέλη από λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.
-Ποσό 36, 5 εκατ. ευρώ που έπρεπε να αποδοθούν στον ΔΕΣΜΗΕ με βάση το θεσμικό πλαίσιο που διέπεει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
- – Ποσό 37,5 εκατ. ευρώ που επίσης είχαν εισπράξει από το γνωστό ως χαράτσι της ΔΕΗ για τα ακίνητα
- Ποσό 17 εκατ. ευρώ που πάλι έπρεπε να αποδώσουν στο Δημόσιο. Το ποσό αυτό το είχαν εισπράξει από τους πελάτες τους και έπρεπε να το αποδώσουν σε εκατοντάδες δήμους της χώρας ως δημοτικά τέλη.
- Ποσό 2,1 εκατ. ευρώ που αποτελεί ειδικό φόρο κατανάλωσης τον οποίο ωστόσο είχαν εισπράξει. Το ποσό αυτό έπρεπε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να το αποδώσουν στο δημόσιο.
Εικονικές πωλήσεις
Το κατηγορητήριο κάνει λόγο για εικονικές πωλήσεις εταιρειών σε ανύπαρκτους επενδυτές έναντι 20 εκατ. ευρώ, με τους κατηγορουμένους να φτάνουν ακόμη και στο σημείο να σκηνοθετήσουν και ταξίδι στην Αγία Πετρούπολη. Πιο συγκεκριμένα, εκατοντάδες εκατομμύρια άλλαζαν χέρια μέσω off shore εταιρειών σε διάφορα σημεία του κόσμου. Στην ουσία δηλαδή, η Δικαιοσύνη μιλάει για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τους κατηγορουμένους με προφάσεις όπως η αγορά παραγώγων ενέργειας και η αγορά ηλεκτρικού ρεύματος.
«Στην Αθήνα, τη Ζυρίχη Ελβετία, το Πριγκιπάτο του Μονακό, το Ντουμπάι, το Hong Kong, στη Σιγκαπούρη, την Λευκωσία κατά το χρονικό διάστημα από μηνός Μαΐου έτους 2011 έως και τον μήνα Ιούλιο του 2012» ο κατηγορούμενος Αριστείδης Φλώρος μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του, συνέστησαν και συμμετείχαν σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, σε εγκληματική ομάδα προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το ελληνικό και διεθνή χρηματοπιστωτικό σύστημα και να καταθέσουν σε αυτό το παραπάνω συνολικό ποσό των 103 εκατ. ευρώ το οποίο θα έπρεπε να έχουν αποδώσει στο ελληνικό δημόσιο.
Στον Αρ. Φλώρο καταλογίζεται ότι εμφανίζεται ως μεσολαβητής προκειμένου να φέρει τον συγκατηγορούμενο του Βασίλειο Μηλιώνη σε επαφή με ρωσοαραβικό fund ώστε να πωληθεί η εταιρεία Hellas Power. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι το συγκεκριμένο ρωσοαραβικό fund το οποίο εμφανίζονταν να έχει έδρα το Ντουμπάι δεν ήταν υπαρκτό αλλά ως πραγματικός ιδιοκτήτης εμφανίζoνταν ο επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση Στέφανος Σιαφάκας, ήδη πρόεδρος της Energa Pawer. .
Ποιοι απολογούνται αύριο
Αύριο, Παρασκευή, τη σκυτάλη των απολογιών αναμένεται να πάρουν οι Αριστείδης και Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης και Στέφανος Σιαφάκας. Όλοι συνελήφθησαν με βάση τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους μετά τις συμπληρωματικές ποινικές διώξεις που άσκησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου.

7 σχόλια

  1. Επιτέλους, οι βουλευτές σηκώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην ολιγαρχική κυβέρνηση ! Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ αποφασίζουν να ανεξαρτητοποιηθούν και να καταψηφίζουν τα εγκληματικά μέτρα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των Ελλήνων και των παιδιών τους ! Σύσσωμος ο ελληνικός λαός, κατά 80%, απορρίπτει τα νέα μέτρα της καταστροφής του !

    Στελέχη παραιτούνται, συνδικαλιστικές παρατάξεις στρέφονται κατά των οικείων κομμάτων με οργή, αναταραχή και οργή υπάρχει στις τάξεις των προδομένων Νεοδημοκρατών και Πασοκτζήδων. Η ΔΗΜΑΡ φαίνεται να εννοεί αυτά που λέει, αλλά δεν αρκεί να καταψηφίσει μόνο τα εργασιακά. Το πιο εγκληματικό είναι το φορολογικό και τα μέτρα του Υπουργείου Εργασίας !

    Στο χώρο των εκπαιδευτικών, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές, θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στα 3 κόμματα, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, καταψηφίζοντας ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και τη παράταξη της ΔΗΜΑΡ.

    Ψηφίζουν Χριστιανική Εναλλακτική Κίνηση Εκπαιδευτικών ( ΚΥΣΔΕ και ΚΥΣΠΕ ) ή Ανεξάρτητα ψηφοδέλτια ή ότι άλλο, στελνοντας μήνυμα στη παραπαίουσα κυβέρνηση του κ. Σαμαρά,που επαθε αμνησία και ξέχασε όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΙΡΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
    ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ.ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΑΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΘΥΝΩΝ ΝΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΔΡΑΣΤΗΣ.ΑΥΤΟΝ ΠΡΕΠΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟΥΡΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γεια σου ρε αθανατη πουστια,
    συγγνωμη ιδιωτικη πρωτοβουλια..
    πουληθηκε σου λενε ο οτε,
    και το τηλεφωνο δεν αυξηθηκε..
    αρα να πουληθει και το ρευμα,και το νερο..
    μα δεν ειναι και τοσο μαλακες
    να κλωτσησουν την τυχη τους
    τωρα που παιρνουν τσαμπα
    επιχειρησεις που κοστισαν δισεκατομυρια να στηθουν..
    θα τις αρμεξουν οσο βαστηξει ο εξοπλισμος τους,
    σε σχετικα προσιτες τιμες,
    και οταν χρειαστει να ριξουν λεφτα για νεες μεγαλες επενδυσεις,
    θα εκβιασουν για χαριστικα δανεια και επιδοτησεις..
    οποια κυβερνηση δεν τα δωσει,
    θα βλεπει το ρευμα και το νερο να κοβεται καθε τοσο για λιγες ωρες,
    γιατι θα εχει βλαβες το δικτυο,
    μεχρι να αναγκαστει να τα σκασει στα λαμογια-επιχειρηματιες..
    και ο μαλακας λαος θα πληρωνει,
    για να γινουν δισεκατομυριουχοι
    τα τσογλανια που θαπρεπε να κρεμονται απο τα δεντρα..
    ξαναψηφιστε τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ΠΗΡΑΤΕ όλα, τα ΚΛΕΨΑΤΕ όλα, τα ΧΑΛΑΣΑΤΕ όλα, εσείς, των ονείρων οι παγκοσμιοποιημένοι τρομοκράτες.

    Πατρονάρετε την απομυθοποίηση, εν ονόματι του πραγματισμού της στενοκεφαλιάς σας και της μονοσήμαντης σκέψης σας.

    Και αφήσατε ξυλάρμενο τον άνθρωπο, μέσα στον ωκεανό του παγκοσμιοποιημένου τίποτα.


    Νάτοι, έρχονται, οι παγκοσμιοποιημένοι νεοφιλελεύθεροι, ψευδώνυμοι, δυσώνυμοι πλέον, σοσιαλιστές, τυμπανιστές του Ευαγγέλου, τυμπανίζοντας το πένθιμο εμβατήριο του θανάτου του εμποράκου.

    Της κλοπής του μισθού του υπαλληλάκου και της σύνταξης του απόμαχου της ζωής.

    Νάτοι, έρχονται, οι προγραφείς τεχνοκράτες.Οι ληξίαρχοι των ημερών μας.


    Ταπεινώνουν έναν λαό, στερώντας του τις κοινωνικές του κατακτήσεις.

    Το δικαίωμά του στη δουλειά. Τον βρίζουν και τον ταπεινώνουν οι στρουθοκαμήλες της Ευρώπης και τα ντόπια κυβερνητικά σφουγγοκώλια τους.

    ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ όλα τα υπάρχοντά μας, αντί πινακίου φακής, στις άπληστες αγορές και επί την Πατρίδα μας βάλατε κλήρον. Και το αντίτιμό το καταχραστήκατε.

    Και ξεπουλάτε τα κυριαρχικά της δικαιώματα, εν ονόματι της πατριδοφροσύνης σας. Βδελυροί κακοπάτριδες. Αισχροί πατριδέμποροι, που πουλάτε κούφιο πατριδιλίκι.

    Α' ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΑΛΑΚΕΣ..
    Ελευθέριος Ανευλαβής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΑΤΗ ΡΕΜΟΥΛΑ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΙΧΗΣΑΝ ΔΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙΣ ΞΕΠΑΤΩΝΟΥΝ ΕΚΒΙΑΖΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ.

    ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΣΟΓΛΑΝΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΔΑΗ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΛΑ Ο ΤΥΠΟΣ !!!ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ;;;ΟΥΣΤ ΡΕ ΤΟΜΑΡΙΑ ΕΞΩ!!! Η ΔΕΗ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΣΙΚΟΧΩΡΙ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!! ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ;;;;ΜΗΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΕ !!! ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΝΟΜΑ !!!ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑ Ο ΛΑΙΚΟΣ ΟΤΕ !!!ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΤΕ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ !!!ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΝΤ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΘΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΦΟΡΑΕΙ ΜΙΑ ΓΡΑΒΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ 'Η ΜΑΛΛΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΦΙΛΟΣ ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΟΚ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΜΠΙΝΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση