GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για το Eurogroup: «Είμαστε έτοιμοι 101%»

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με τη συμμετοχή των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Τουρισμού, Υ...



Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με τη συμμετοχή των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Τουρισμού, Υγείας και Εργασίας πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στην ατζέντα της συνάντησης ήταν όλες οι λεπτομέρειες που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί άμεσα, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι της Τρόικας, αλλά και μερικές μικρές αλλαγές σε πτυχές του πολυνομοσχεδίου, με στόχο την καλύτερη διευκρίνηση συγκεκριμένων ζητημάτων, έτσι ώστε και η Τρόικα να μην έχει αμφιβολίες και αντιρρήσεις.
Την ετοιμότητα του υπουργείου Εργασίας για την άμεση εφαρμογή των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί επανεπιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε ότι η ελληνική πλευρά ανταποκρίνεται πλήρως στις δεσμεύσεις της.

«Είμαστε έτοιμοι 101%» ειπώθηκε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ενώ ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «ανακτάται η αξιοπιστία της χώρας και η Ελλάδα εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι του υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά και τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις θα εκδοθούν στις αρχές της εβδομάδας.

Η εγκύκλιος για τα ασφαλιστικά ενδέχεται να εκδοθεί τη Δευτέρα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον τρόπο λειτουργίας της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και τα ισοδύναμα μέτρα που θα αναπληρώνουν τη μείωση των αναπηρικών συντάξεων που εξαιρέθηκε από τα μέτρα.

Παράλληλα εξετάστηκαν και οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που θα κατατεθούν τις επόμενες μέρες για σειρά ζητημάτων.
Η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης θα καταθέσει τη Δευτέρα πράξη νομοθετικού περιεχομένου με τις αλλαγές αυτές με στόχο να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις της Τρίτης στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup).
Πηγή: epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση