GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαριάς: Η απόφαση του Eurogroup σημαίνει μνημόνιο μέχρι το 2040

«Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup σημαίνει μνημόνιο μέχρι το 2040, νέα αντιλαϊκά μέτρα και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ταυτόχρον...


«Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup σημαίνει μνημόνιο μέχρι το 2040, νέα αντιλαϊκά μέτρα και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ταυτόχρονα η υποτιθέμενη μείωση του δημοσίου χρέους κατά 40 δις ευρώ δεν επιστρέφει στον ελληνικό λαό ως κοινωνικό μέρισμα αλλά ξαναγυρνά με διάφορα «τερτίπια» στις τσέπες των δανειστών και των τραπεζιτών», αναφέρει ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς. Όπως ανέφερε, «προκειμένου δήθεν να διασφαλιστούν καταθέσεις ύψους 150 δις ευρώ στις ελληνικές Τράπεζες αυτές ανακεφαλαιοποιούνται με ποσό 50 δις ευρώ που θα βαρύνει το δημόσιο χρέος ενώ ταυτόχρονα έχουν λάβει μέχρι σήμερα ρευστό και εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου άνω των 200 δις ευρώ. Με την απόφαση του Eurogroup όχι μόνο δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αλλά μετά βεβαιότητας τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η βιωσιμότητα της ελληνικής κοινωνίας. Στην απόφαση του Eurogroup επιβεβαιώνεται: 1. Η επιβολή του αντιλαϊκού μηχανισμού αυτόματης διόρθωσης που ανοίγει το δρόμο για τη λήψη και νέων επώδυνων μέτρων 2. Η δρομολόγηση φορομπηχτικού νομοσχεδίου που θεωρεί τεκμήρια ακόμα και τα παιδιά 3. Η λειτουργία του δεσμευμένου ειδικού λογαριασμού αποπληρωμής του δημοσίου χρέους στον οποίο θα πηγαίνουν όχι μόνο τα έσοδα από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αλλά τμήμα των φορολογικών εσόδων, καθώς επίσης και οποιαδήποτε πρωτογενή πλεονάσματα επιτευχθούν από τις αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού 4. Η περαιτέρω εκχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σε σχέση με τον ειδικό λογαριασμό και τις δημοσιονομικές αποφάσεις. 5. Η απίθανη λογιστική αλχημεία προκειμένου να αποδειχθεί ότι το δημόσιο χρέος είναι δήθεν βιώσιμο. Παράλληλα η απόφαση του Eurogroup που αποτελεί κινούμενη άμμο διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο προκειμένου να εξυπηρετήσει τη Μέρκελ και την παρέα της στον εκλογικό στίβο της μητρόπολης των δανειστών. Τέλος, η υλοποίηση της απόφασης του Eurogroup εξαρτάται από την «επιτυχία» του προγράμματος επαναγοράς δημοσίου χρέους που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εμμένουν στη θέση τους για μονομερή διαγραφή του επονείδιστου χρέους και την καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων,» καταλήγει η δήλωση του κ. Μαριά.
Πηγή:kostasxan.blogspot.com

5 σχόλια

  1. Όσο και να θέλουμε να φτύσουμε τους κρατούντες δηλώσεις όπως "Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εμμένουν στη θέση τους για μονομερή διαγραφή του επονείδιστου χρέους και την καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων" του Σαχλαμαριά μας προκαλούν δέος.

    Πράγματι, το μνημόνιο - ευτυχώς - θα βάλει σε άλλη κατάσταση τη χώρα αν πετύχει αλλά απλά δεν θα κάνουμε του κεφαλιού μας τα πάρτυ. Θα δυσκολευτούμε και ΙΣΩΣ τα καταφέρουμε. Όλη η αντιπολίτευση λέει την παπαριά για μονομερή διαγραφή (την ονομάζει ο Σαχλαμαριάς "θέση" για να μην δεσμεύεται... βλέπε "ευχή") με το ΣΥΡΙΖα να έχει βάλει πολύ νερό στο κρασί του ακόμα και στις διατυπώσεις.

    Ρε ουστ αλήτες πατριδοκάπηλοι και απελπισιοπαράσιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πήραμε τη δόση, πήραμε τη δόση , πήραμε τη δόση !
    Άντε και το 2013 να πάρουμε τα σπίτια, τα χωράφια και τις καταθέσεις των χαχόλων Ελλήνων ! Τους τα φάγαμε στο Χρηματιστήριο το 1999, τους φάγαμε τα εφάπαξ, τώρα θα τους πάρουμε και τα σώβρακα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ "ΧΡΕΟΣ" ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΣΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΔΟΛΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που θα πάνε τα λεφτά;
    ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ ΤΟΥ LORD JACOB ROTHSCHILD !!!
    ΛΟΡΔΕ ΦΕΡΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λορδε φερε τα λεφτά
    γιατί η λόρδα μας χτυπά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση