GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο τραπέζι του Eurogroup ακόμη και νέο «κούρεμα»

Χωρίς πολιτικές αποφάσεις ολοκληρώθηκε η πολύωρη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Στο τραπέζι βρέθηκε μια σειρά επιλ...

Χωρίς πολιτικές αποφάσεις ολοκληρώθηκε η πολύωρη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Στο τραπέζι βρέθηκε μια σειρά επιλογών σε σχέση με την Ελλάδα, όπως η χορήγηση χαμηλότερων επιτοκίων, η επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, ακόμα και το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, «οι συμμετέχοντες κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους ως προς το ακριβές περιεχόμενο της τηλεδιάσκεψης, ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έκανε λόγο για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις της τρόικας στην Αθήνα σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και τις περικοπές, ενώ την ίδια στιγμή απηύθυνε έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να κλείσει το ταχύτερο τα ανοιχτά ζητήματα και να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα».
«Θα πρέπει κατ΄ αρχήν να περιμένουμε τώρα τις αποφάσεις του ελληνικού κοινοβουλίου», δήλωσε ένας από τους συμμετέχοντες της τηλεδιάσκεψης στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Στην Βουλή των Ελλήνων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ψηφοφορία για το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα περικοπών ύψους 13,5 δισ. ευρώ, η ψήφιση του οποίου θεωρείται προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην χώρα μας.
«Για την ολοκλήρωση των συνομιλιών σχετικά με το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής προσανατολιζόμαστε στη συνάντηση του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου», είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Μέσα στους κόλπους της ευρωζώνης δείχνει να κερδίζει έδαφος η άποψη ότι με την χορήγηση περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα καθώς και τη χαλάρωση των όρων, η χώρα θα αντιμετωπίσει ταχύτερα το πρόβλημα του χρέους.
«Μια ηπιότερη προσαρμογή αποτελεί μια από τις επιλογές», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας των 17 υφυπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Τόμας Βίζερ στον δημόσια ραδιοσταθμό Deutschlandradio Kultur.
«Η επίτευξη του στόχου για ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 4,5% μέχρι το τέλος του 2014 είναι πολύ, πολύ δύσκολη», είπε ο Γερμανός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «ενδέχεται να δοθεί παράταση ενός ή δύο ετών στην Ελλάδα».
Ως προς τα σενάρια για ένα δεύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους ο Τόμας Βίζερ δήλωσε ότι «δεν έχουν σχέση με το έργο της τρόικας στην Αθήνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση