GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ: Λίγο πριν το Eurogroup κανείς δεν γνωρίζει τη θέση της κυβέρνησης για το χρέος...

Ολόκληρο το σχόλιο: Λίγα 24ωρα πριν από το Eurogroupκαι κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για την αν...


Ολόκληρο το σχόλιο:
Λίγα 24ωρα πριν από το Eurogroupκαι κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της βιωσιμότητας του χρέους. Την ίδια στιγμή, ετοιμάζονται από την κυβέρνηση πράξεις νομοθετικού περιεχόμενου που συγκροτούν έναν άνευ προηγουμένου διεθνή οικονομικό έλεγχο της χώρας, μετατρέποντάς την σε μια οιονεί αποικία χρέους με μια νέα δημοσιονομική θηλιά στην οικονομία, συρρικνώνοντας παράλληλα τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία.
Αυτό συμβαίνει απλούστατα επειδή η μόνη θέση που εκφράζει σε κάθε ευκαιρία ο πρωθυπουργός δεν είναι άλλη από την πιστή εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων στο πλαίσιο μιας στρατηγικής επαιτείας και πρόσδεσης στη γερμανική πολιτική της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της ακραίας λιτότητας. Αυτός είναι ο χαρακτήρας της περίφημης διαπραγμάτευσης για την οποία τόσο καιρό μίλαγαν οι κυβερνητικοί εταίροι. Εκβιασμοί και όμματα στο εσωτερικό της χώρας για να ψηφιστούν τα μέτρα και υποτέλεια στους δανειστές.
Αυτό που δεν μπορεί και δεν θέλει να παραδεχτεί η ελληνική κυβέρνηση είναι το προφανές: ότι το μνημονιακό πρόγραμμα δεν βγαίνει, έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα, κατεδαφίζοντας την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Όπως όμως έχει ήδη φανεί, στόχος τους δεν είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους, το οποίο εκτινάσσεται εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής, αλλά η διάλυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
Η στρατηγική της υποτέλειας στον ευρωπαϊκό νεοφιλελευθερισμό είναι καταστροφική για τη χώρα και για τους ευρωπαϊκούς λαούς στο σύνολό τους. Αυτό που προβάλλεται ως αναγκαιότητα είναι η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, η ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος με διαγραφή μεγάλου μέρους του και αποπληρωμής του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης, η στήριξη του κοινωνικού κράτους και της εργασίας, ο δημόσιος έλεγχος του τραπεζικού συστήματος, η επαναθεμελίωση της ΕΕ σε νέους άξονες ανάπτυξης, αλληλεγγύης και αναδιανομής του πλούτου.
Πηγή: left.gr

3 σχόλια


  1. Αβάντα Τσίπρα στην κυβέρνηση μέχρι την Άνοιξη

    Η ομολογία του ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος του κ. Λαφαζάνη ότι δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει επιβεβαιώνεται πλέον και από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα ο οποίος, αφενός ομολογεί (σε πρόσφατη συνέντευξή του) ότι δεν έχει το μαγικό ραβδί, αφετέρου δίνει στην ίδια συνέντευξη αβάντα στην κυβέρνηση μέχρι την Άνοιξη του 2013!!!

    Το ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δηλώνει δημόσια ότι περιμένει εξελίξεις την Άνοιξη του 2013, αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι μέχρι τότε δεν πρόκειται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ καμία κίνηση ανατροπής της κυβέρνησης. Είπατε τίποτα;

    Η δήλωση αυτή κατ’ αρχήν εφησυχάζει την κυβέρνηση και τους δανειστές ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάποιο πολιτικό ατύχημα και επομένως μπορούν να προχωρήσουν αδίστακτα στην εφαρμογή των σκληρών μέτρων και των απολύσεων.
    Κατά δεύτερο στέλνει μήνυμα υποταγής σε εκείνα τα συμφέροντα που ανησυχούν ή προετοιμάζουν την μελλοντική πρωθυπουργοποίηση του κ. Τσίπρα. Τρίτον, αδρανοποιεί πλήρως τον δοκιμαζόμενο λαό και τον ξαναστέλνει τον καναπέ μέχρι νεωτέρας.

    Εννοείται πως την Άνοιξη δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, γιατί αφενός σε λίγο έρχονται τα μπάνια του λαού, αφετέρου αμέσως μετά (Σεπτέμβριο 2013) θα έχουμε τις γερμανικές εκλογές, οπότε και τα προβλήματά μας θα λυθούν ως δια μαγείας. Εξάλλου και η εφημερίδα «ΑΥΓΗ» πριν λίγες ημέρες άφηνε να εννοηθεί ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις γερμανικές εκλογές. Με λίγα λόγια, μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή, τα κεφάλια μέσα.

    Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά, καθόσον και ο ΣΥΡΙΖΑ του 4% μαζί με όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ που θέλει ξανά τη νομή της εξουσίας, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα εξάρτημα του σάπιου πολιτικού συστήματος και θα πρέπει να λειτουργήσει μέχρι εκεί που δεν υπερβαίνει τα εσκαμμένα που θα θέσουν σε κίνδυνο το ίδιο το σύστημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στον Παπαδημούλη: Ο Τσίπρας λέει παπαριές... ότι με ένα άρθρο θα επαναφέρουμε τους μισθούς στο 2009.

    Άγρια κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Παπαδημούλη να πριονίζει την καρέκλα του Τσίπρα.

    Τι δήλωσε σε αποκλειστική του συνέντευξη σε κυριακάτικο φύλλο ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. "Ποτέ δεν είπαμε ότι θα πατήσουμε ένα κουμπί και θα επιστρέψουμε στο 2009"...
    __________________________
    Μπράβο στον Παπαδημούλη που ξεβρακώνει τον Αλέξη Τσίπρα
    ο οποίος μόλις πριν λίγες μέρες μιλώντας στη ΛΑΡΚΟ είπε ότι...
    θα επαναφέρει τους μισθούς στα επίπεδα του 2009 με ένα μόνο άρθρο νόμου!!!

    "Παραμένουμε σταθεροί στην προεκλογική μας δέσμευση: Ακύρωση του Μνημονίου, επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Από εκεί και πέρα, ποτέ δεν είπαμε ότι το σύνολο των στόχων μας είναι άμεσα πραγματοποιήσιμο", δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πουτσοκλένης19 Νοε 2012, 12:43:00 π.μ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ – Κουλουμου είναι επικίνδυνος και πρέπει οι βλακέντιοι όσοι του δίνουν ποσοστά ύπαρξης να λογικευτούν.
    Μαλάκιδες που κόψατε επιτέλους πέρα από το ΠΑσοκ την ίδια ηλιθιότητα κάνετε και τώρα που στηρίζετε βλακέντιοι τον συριζα, αυτούς τους επικίνδυνους που έφεραν τους μετανάστες από την Κρήτη και τους πήγαν στην νομική για να πιέσουν για την παραμονή τους. Οι βλάκες δεν τους κόβει ότι σε μερικές δεκαετίες οι μουσουλμάνοι θα μας ξεπεράσουν πληθυσμιακά και αλίμονο και τρεις αλίμονο για τον τόπο μας. Οι ηλίθιοι έβαλαν τον Γλέζο στα 90 στην βουλή και τον γελοιοποίησαν που είπε ο παππούς ότι θα πληρώνουν χαράτσι όσοι έχουν εισόδημα 20.000 ευρώ για να έχει κονομησιές το κράτος και το διόρθωσε ο μεγάλος ο Αλέξης λέγοντας τον μήνα. Αλλά επειδή μιλάμε για βλάκες, έβαλαν το βίντεο με την δήλωση του παππού και φάνηκε τι σημαίνει συριζα, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. –

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση