GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σιαρλή: Στο τακτικό Eurogroup το μνημόνιο της Κύπρου

Την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα προσαρμογής (σσ. για την Κύπρο) μπορεί να τεθεί σε μια πρώτη συζήτηση στην τακτική συνεδρία τού Eurogoup, ...


Την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα προσαρμογής (σσ. για την Κύπρο) μπορεί να τεθεί σε μια πρώτη συζήτηση στην τακτική συνεδρία τού Eurogoup, στις 3 Δεκεμβρίου, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, μετά τη δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ότι η Κύπρος βρίσκεται πολύ κοντά στην υπογραφή μνημονίου με την τρόικα .
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν είναι βέβαιο, αν από την πρώτη συζήτηση στο Eurogroup θα συμφωνηθεί το μνημόνιο και εξήγησε ότι μετά τη συμφωνία και την έγκριση του μνημονίου από το Eurogroup, η πρώτη δόση της δανειακής σύμβασης θα εκταμιευθεί σε έξι βδομάδες, αφού θα χρειαστεί να υπάρξει έγκριση της συμφωνίας από τα κοινοβούλια των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης.
Σε δηλώσεις, ύστερα από συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, στον οποίο επέδωσε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013, ο κ. Σιαρλή επιβεβαίωσε ότι τρία είναι τα ανοικτά θέματα στις συζητήσεις με την τρόικα: τα έσοδα του φυσικού αερίου, η ΑΤΑ και η ιδιωτικοποίηση της CYTA (Αρχή Τηλεπικοινωνιών).
Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είπε ότι αναμένει το τελικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου της PIMCO. Επίσης, ανέφερε ότι οι ανάγκες αναχρηματοδότησης του Δημοσίου ανέρχονται σε 6 δισ., ενώ προβλέπονται άλλα 1,5 δισ. για την κάλυψη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων έως και το 2016.
Εξάλλου, ο κ. Σιαρλή είπε πως στον προϋπολογισμό έχουν ενσωματωθεί τα όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα και προσέθεσε πως το έλλειμμα του 2013 προϋπολογίζεται στο 4,4% του ΑΕΠ.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση