GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Fitch: Ελλιπής η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος

Η Ελλάδα έχει σημειώσει την μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή επισημαίνει σε νέα έκθεσή του για την πορεία των χωρών της ευρωπαϊκής πε...

Η Ελλάδα έχει σημειώσει την μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή επισημαίνει σε νέα έκθεσή του για την πορεία των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας ο οίκος αξιολόγησης Fitch, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος ήταν ελλιπής.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Fitch, ο φόβος της αποχώρησης από την ευρωζώνη, αλλά και η πολιτική αστάθεια στη χώρα έχουν βαθύνει την ύφεση.
Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά πως μόνον ένας συνδυασμός επιπλέον μείωσης των επιτοκίων στα δάνεια της ευρωζώνης, επιστροφής των κερδών της ΕΚΤ από τα κυβερνητικά ομόλογα και μεταφοράς του κόστους στήριξης των τραπεζών στον ESM μπορεί να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Η Fitch δεν αποκλείει, επίσης, τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Η αξιολόγηση CCC που δίδουμε για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας αντανακλά την πιθανότητα μιας ακόμη χρεοκοπίας της χώρας, προειδοποιούν οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση