GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Γαλλία στο στόχαστρο του Fitch

«Καμπανάκι» χτυπάει για την Γαλλία ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, που προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να στερήσει από την χώρα το τριπλ...


«Καμπανάκι» χτυπάει για την Γαλλία ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, που προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να στερήσει από την χώρα το τριπλό Α με το οποίο αξιολογεί το αξιόχρεό της το επόμενο έτος εάν το Παρίσι δεν επιτύχει τους στόχους για τη μείωση του χρέους, και αν οι επιδόσεις της γαλλικής οικονομίας είναι χειρότερες από ό,τι προβλέπεται.

Ο οίκος Fitch είναι ο μόνος από τους τρεις μεγάλους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης που εξακολουθεί να βαθμολογεί την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας στο υψηλότερο επίπεδο του ΑΑΑ.
Ο οίκος Moody’s την υποβάθμισε κατά μια βαθμίδα νωρίτερα αυτό μήνα, ενώ ο Standard & Poor’s έκανε το ίδιο τον Ιανουάριο.
Οι ανησυχίες για τα οικονομικά της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης, είχαν περάσει σε δεύτερη μοίρα στη διάρκεια των τριών ετών της κρίσης, και οι αγορές της είχαν δώσει μέχρι στιγμής το πλεονέκτημα της αμφιβολίας, εστιάζοντας αντ’ αυτού στην Ιταλία και την Ισπανία.
“Πιστεύουμε ότι είναι δύσκολο για τη Γαλλία να επιτύχει έλλειμμα 3% για το 2013 με δεδομένες τις προοπτικές για αναιμική ανάπτυξη”, δήλωσε σε συνέντευξη στο Ρόιτερς ο Τόνι Στρίνγκερ διευθύνων σύμβουλος του τμήματος αξιολόγησης αξιόχρεου κρατών του οίκου Fitch.
“Κάθε υστέρηση τόσο στη δημοσιονομική εξυγίανση όσο και στις θεμελιώδεις οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα μπορούσε να οδηγήσει σε υποβάθμιση το 2013″, τόνισε.
Ο Fitch αναμένει επί του παρόντος η οικονομία της Γαλλίας να αναπτυχθεί με ρυθμό 0,3% το επόμενο έτος.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση