GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ένατη Έκδοση των Διεθνών Βραβείων ''Giuseppe Sciacca''

Συνεχίζοντας την ανασκόπηση στις ως τώρα επετείους των Διεθνών Βραβείων " Guiseppe Sciacca ", περνούμε στην 9η Έκδοση: Πόλη τ...

Συνεχίζοντας την ανασκόπηση στις ως τώρα επετείους των Διεθνών Βραβείων "Guiseppe Sciacca", περνούμε στην 9η Έκδοση:
Πόλη του Βατικανού, 11 Δεκεμβρίου 2010
Η Ένατη Έκδοση του Διεθνούς Βραβείου ''Giuseppe Sciacca'' πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου ''Pontificia Urbaniana'' - στην πόλη του Βατικανού
ΝΙΚΗΤΗΣ
ο Καθηγητής Enrico Garaci
Πρόεδρος του Ανωτάτου Ινστιτούτου Υγείας
“Εκτός από την διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής της μικροβιολογικής έρευνας, ο καθηγητής Enrico Garaci άνοιξε νέους δρόμους στην ιταλική βιοϊατρική έρευνα, στην προώθηση της καταπολέμησης του καρκίνου με συνδυαστικές θεραπείες και καινοτόμες προσεγγίσεις έρευνας, όπως είναι η ''οncoproteomics'' και η μελέτη των καρκινικών βλαστικών κυττάρων. Στο πεδίο των ερευνών για το AIDS, ειδικότερα, προώθησε την έρευνα για τα εμβόλια, καθώς και την φαρμακευτική θεραπεία. Ασχολήθηκε με την ανάπτυξη του εθνικού πανεπιστημίου, με την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου ''Tor Vergata'', της Ρώμης το οποίο και μετέτρεψε σε ένα από τα κορυφαία εθνικά επιστημονικά κέντρα εκπαίδευσης.”
Ο νικητής έλαβε το βραβείο του πλοίου, του συμβόλου του Βραβείου.
Ειδικό Βραβείο Πολιτισμού
Το παράδειγμα του θάρρους, της ικανότητας και του πείσματος των μεταλλωρύχων της Χιλής, που είχαν παγιδευτεί για εβδομάδες σε βάθος 700 μέτρων στο ορυχείο του Σαν Χοσέ και σώθηκαν από μια περίτεχνη και επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης.
Το βραβείο απονεμήθηκε στον Αndres Sougarret, ο οποίος σχεδίασε την κάψουλα ad hoc και ήταν επικεφαλής της αποστολής διάσωσης, και στον κ. Luis Urzúa, αρχηγό της αποστολής της ομάδας των ανθρακωρύχων που, σαν καπετάνιος ενός πλοίου, ήθελε με κίνδυνο τη ζωή του, να είναι ο τελευταίος που θα αφήσει το ορυχείο.
Το βραβείο παρέλαβε ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Χιλής στην Ιταλία, Oscar Godoy Arcaya.
ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ''AD MEMORIAM''
Για τους Ιταλούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των αποστολών τους στο εξωτερικό.
Στις οικογένειες απονεμήθηκε από μια αναμνηστική πλάκα, ενώ στα παιδιά δόθηκαν υποτροφίες σπουδών σε χρήματα. Στο όνομα όλων των πεσόντων μίλησε η οικογένεια Gigli, συνοδευόμενη από τον Στρατηγό του Σώματος Στρατού Κάρολο Gibbellino, τον Αναπληρωτή Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Άμυνας, και τον Γενικό Γραμματέα του Σώματος Στρατού Rocco Panunzi, εκπρόσωπο του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ
Ιστορία: Ο Δρ. Gary Krupp, Πρόεδρος του Ιδρύματος “Pave the Way”.
Θεσμικές δραστηριότητες: ο Εξοχότατος Giampiero Paolo Cirillo, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Λογοτεχνία: ο κ. Γεώργιος Πασχαλίδης, Συγγραφέας (Ελλάδα),
Κοινωνική Αλληλεγγύη: ο Δρ. Tommaso Rossi, Επιχειρηματίας, η κα. Carol Faison Ιδρυτής της Care and Share στην Ιταλία.
Μουσική: o Μαέστρος Μίκης Θεοδωράκης, Έλληνας συνθέτης.
Τιμητικοί έπαινοι δόθηκαν, μεταξύ άλλων, στην Giovanni Maria Vian, Διευθύντρια της L'Osservatore Romano, Συνεκδότρια του Τόμου ''Singolarissimo Giornale: τα 150 χρόνια της Oservatore Romano'', στον Stefano και τον Roberto Calvigioni, για το βιβλίο ''Αθλητισμός στο Βατικανό''.
ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ:
Οι νικητές μεταξύ των νέων που ανατέθηκαν στο Τμήμα Δικαιοσύνης Ανηλίκων -Υπουργείο Δικαιοσύνης- έλαβαν βραβεία και υποτροφίες. Στον τομέα του Αθλητισμού, βραβεύτηκαν τα παιδιά του σχολείου ''Montello'' στο Μπάρι, για το βίντεο «θέλω να είμαι παιδί» (τηρώντας το Πρωτόκολλο της συμφωνίας με τη ''Coni'').
ΤΟ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Εκπρόσωποι των Θεσμικών Οργάνων
O Εξοχότατος πρόεδρος Giulio Andreotti, ο κος. Δημήτρης Αβραμόπουλος Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ελλάδα),ο εξοχότατος Alfredo Bastianelli ιταλός Πρέσβης στην Κύπρο, ο εξοχότατος Δούκας Don Diego de Vargas Machura, Πρόεδρος της Βασιλικής Επιτροπής της Ιταλίας του ιερoύ στρατιωτικού Κωνσταντίνειου Τάγματος του Αγίου Γεωργίου. Ο εξοχότατος Καθηγητής Emmanuele F.M. Emanuele, Θησαυροφύλακας της Βασιλικής Αντιπροσωπείας του Ιερoύ Στρατιωτικού Κωνσταντίνειου Τάγματος του Αγίου Γεωργίου, Ο Στρατηγός Massimo Fogari, Αρχηγός του Γραφείου Πληροφοριών, ο εξοχότατος, Fabio Massimo Gallo, Πρόεδρος Τμήματος ''Eργασίες στο Eφετείο της Ρώμης'', ο εξοχότατος Marek Jurek, Επίτιμος Πρόεδρος του Πολωνικού Κοινοβουλίου, ο εξοχότατος Domenico Nania Αντιπρόεδρος της Γερουσίας, ο εξοχότατος Sergio Santoro Πρόεδρος του Τμήματος – Συμβουλίου Επικρατείας Bruno Tarquini, Επίτιμος Γενικός Εισαγγελέας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, ο εξοχότατος Richard Zady Πρέσβης της Ινδίας.
Εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών
Ο δικηγόρος Stanislao Aureli, Ο καθηγητής Marco Balzarini di Lusignano (†), ο δικηγόρος Alessandro Bozza, η κα. Sara Fumagalli, Συντονίστρια της Οργάνωσης “Humanitarian Po Onlus”, ο δικηγόρος Enzo Genna (†), ο δικηγόρος Juan Carlos Gentile, ο δικηγόρος Marcello Lima, ο κο. Davide Maccarinelli, Πρόεδρος του Ομίλου “Maccarinelli & Cioffi”, ο Δρ. Benito Ripoli, Πρόεδρος του Ιταλικού Ιδρύματος Δημοφιλών Παραδόσεων (FITP), ο Δρ. Tommaso Rossi, Πρόεδρος του Simam, ο εξοχότατος Πρίγκιπας Sforza Ruspoli.
ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΑΠΕΝΕΙΜΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Ο βουλευτής Gaetano Rasi, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Rev. Bruno Lima, Πρόεδρος του Βραβείου -Πρόεδρος της ISGESI, η Καθηγήτρια Βασιλική Μπαφατάκη δημοσιογράφος και επικοινωνιολόγος, η Καθηγήτρια Mariella Basile, Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της ISGESI, ο Δρ. Giovanni Cinque, Αντιπρόεδρος και Γενικός Συντονιστής του Βραβείου, ο δικηγόρος Francesco Saverio de Nardis, Γενικός Γραμματέας του Βραβείου, η Δρ. Serenella Pesarin, Γενική Διευθύντρια Τμήμα Δικαιοσύνης Ανηλίκων – Υπουργείο Δικαιοσύνης.
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Καθηγητής Giuseppe Santaniello, Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Δρ. Paola Durastante, Διευθύντρια Inail, Δρ. Paolo Genco, Πρόεδρος του (A.N.F.E) (Εθνικός Σύλλογος Αποδήμων Οικογενειών), Δρ. Pierangelo Maurizio, Ειδικός Απεσταλμένος τουTG5 Δρ. Michele Migliozzi, δημοσιογράφος , Δρ. Silvia Sciacca, υπεύθυνη για τον γυναικείο συντονισμό σε πανιταλικό επίπεδο της Διεθνής Ένωσης ''Uomo e Societa''.
ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
Μετά την ανάθεση το 2005, του συνολικού βραβείου για την Αγιότητά Του -στον Ανώτατο Ποντίφικα Βενέδικτου XVI- αυτή η έκδοση του Διεθνούς Βραβείου «Giuseppe Sciacca», είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον Προσωπικό Γραμματέα της Αυτού Αγιότητος του, Mgr. Georg Gänswein, που μετέφερε τις ευχές και την ευλογία από τον Άγιο Πατέρα.
Θυμόμαστε με ευχαρίστηση τις παρουσίες των:
Αιδεσιμότατου Giovanni D’Ercole, Βοηθητικού Επισκόπου της L'Aquila, αξιότιμου Oscar Godoy Arçaya, Πρέσβη της Χιλής στην Ιταλία, Στρατηγού Charles Gibbellino, Αναπληρωτή Αρχηγού του Επιτελείου Άμυνας, Στρατηγού Rocco Panunzi, εκπροσωπώντας το Γενικό Επιτελείο Στρατού, Δρ. Franco Di Mare, δημοσιογράφου της RAI, ο οποίος βράβευσε μερικούς από τους νικητές στην κατηγορία των νέων, Anna Maria Marasi, πρώην αρχηγού της ιταλικής εθνικής ομάδας βόλεϊ, νυν αθλητικής σχολιάστριας και μέλος της Εθνικής Αθλητικής Επιτροπής (CONI) Δρ. Benito Ripoli, Προέδρου του FITP.
ΛΟΙΠΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΣΑΝ
Η κα. Maria Sciacca, μητέρα Giuseppe, ο Καθηγητής Guido Rasi, Πρόεδρος του Ιταλικού Οργανισμού Φαρμάκων (AIFA); ο Στρατηγός Michele Torres and ο συνταγματάρχης Michele Silvestro Piacentini, Γενικός Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης, η κ. Νίκη Αικατερίνη Κουτράκου, Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ιταλία, ο κ. Jorge Hevia Sierra, Σύμβουλος Πολιτισμού της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Ιταλία, η κ. Victoria Eugenia Senior, Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Κολομβίας στην Αγία Έδρα, η κ. Millet, Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ιταλία.
Αξίζει εδώ να επισημάνουμε τη μαζική παρουσία της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, με περισσότερα από 130 άτομα, υπό την καθοδήγηση της υπευθύνου για το Βραβείο Sciacca στην Ελλάδα, Καθ. Βασιλική Μπαφατάκη.
Την τελετή παρουσίασαν οι ταλαντούχοι Janet de Nardis και Arnaldo Colasanti.
Ο Γενικός Συντονιστής του βραβείου, Δρ. Giovanni Cinque, εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίηση για το έργο του Γραφείου και του προσωπικού για την όλη διοργάνωση της τελετής, υπογραμμίζοντας το πως ένα τέτοιο σημαντικό βραβείο οργανώνεται άρτια μέσω των προσπαθειών, της ικανότητας και του ενθουσιασμού των νέων.
Μετά την τελετή, οι επισκέπτες παρακολούθησαν το εορταστικό δείπνο, των οποίων οι εισπράξεις δόθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση