GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η όγδοη έκδοση του διεθνούς βραβείου ''Giuseppe Sciacca''

Βατικανό 14 Νοεμβρίου 2009  Η όγδοη έκδοση του διεθνούς βραβείου ''Giuseppe Sciacca'' πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελ...

Βατικανό 14 Νοεμβρίου 2009 
Η όγδοη έκδοση του διεθνούς βραβείου ''Giuseppe Sciacca'' πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου ''Pontificia Universita' Urbaniana '' - στην πόλη του Βατικανού
Νικητές
Δρ. Guido Bertolaso
Υφυπουργός και Προϊστάμενος της Πολιτικής Άμυνας
"Μέσα από τον υψηλό επαγγελματισμό του και τη δημιουργική του ενέργεια, έγινε ένα ασύγκριτο μοντέλο αποτελεσματικότητας που βοηθά τους ανθρώπους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, με καίριες παρεμβάσεις και τεχνικές επίλυσης".
Δρ. Louis A. Tallarini
Πρόεδρος του Ιδρύματος Columbus Citizen
"Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως επικεφαλής της σημαντικότερης ιταλοαμερικανικής ένωσης, προώθησε ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες για τη χορήγηση ταυτότητας σε όλους εκείνους που έχουν την ιταλική κουλτούρα και αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους μέσω των εθνικών ή οικογενειακών δεσμών τους".
Ο Δρ Guido Bertolaso και ο Πρόεδρος Tallarini μίλησαν με έντονο τόνο, κάνοντας παρατηρήσεις σχετικά με την αναγκαιότητα και τη σημασία της πολιτισμικής και κοινωνικής αλλαγής, για μια αρμονική πρόοδο στην ανθρώπινη κοινωνία, ενώ δεν παρέλειψαν να δηλώσουν την ευγνωμοσύνη τους στο θεσμό του βραβείου Sciacca για τις δεσμεύσείς του.
Οι νικητές έλαβαν το πλοίο, το σύμβολο του Βραβείου.
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΡΙΕΡΑ
“Ad memoriam”
Βραβείο Πολιτισμού: Δρ. Rocco Chinnici (Αρχή του Συμβουλίου της Περιφέρειας για την Οικογένεια, Κοινωνική Πολιτική και Τοπικές Αυτονομίες στη Σικελία)
Θεσμικές Δραστηριότητες: Simone Νeri, Υπαρχηγός στο Πρώτο Σώμα του Ναυτικού, για τον εξής λόγο:
"Βοηθώντας τους ανθρώπους από τον Giampillieri, μια τρομακτική πλημμύρα, όπου έδωσε τη δική του ζωή για να σώσει οκτώ άτομα".
Στον Αρχηγό Αntonio Fortunato και στον Λοχαγό Roberto Valente, για τον εξής λόγο:
"Μετέχουν της ιταλικής αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων της ειρηνευτικής αποστολής στο Αφγανιστάν, έχοντας επίγνωση των σοβαρών κινδύνων για τη διασφάλιση της διεθνούς τάξης και της ειρήνης μεταξύ των βασανισμένων ανθρώπων, που πέθαναν ηρωικά και δολοφονήθηκαν από επαγγελματίες δολοφόνους που σπέρνουν το θάνατο".
Martin και Simone, τα παιδιά δύο στρατιωτών που έπεσαν στο Αφγανιστάν και στους οποίους δόθηκαν δύο υποτροφίες.
ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Επικοινωνία: O Στρατηγός Massimo Fogari, Διευθυντής του Γραφείου Δημόσιων Πληροφοριών του Ανώτατου Επιτελείου Άμυνας, Θεσμικές δραστηριότητες: ο εξοχότατος Richard Zady, Πρέσβης της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ινδία. Ιστορία: ο Καθηγητής Roberto Mauriello, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Ιατρική: Ο Στρατηγός Massimo Nardi, Αρχηγός του Τμήματος Χειρουργικής στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Policlinico - Celio της Ρώμης. Κοινωνική αλληλεγγύη – η αξιότιμη κα. Giulia Bongiorno, Ίδρυμα Doppia Difesa, ο Μήρος Κετσετσιόγλου (Ελλαδα) Ειδικό Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Υποστήριξη Abruzzo: η κα. Sara Fumagalli, Umanitaria Padana Onlus, ο Συνταγματάρχης Antonio Oliviero, Διοικητής Μεταγωγικού Τάγματος ''Φλαμίνια''. Βραβείο τιμής στον Δρ. Benito Ripoli, Πρόεδρο του Ιταλικής Ομοσπονδίας της Λαϊκής Παράδοσης (FITP).
ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ
Οι νικητές μεταξύ των νέων στο Τμήμα Δικαιοσύνης Ανηλίκων του Υπουργείου Δικαιοσύνης έλαβαν βραβεία και υποτροφίες σπουδών. Στον τομέα του Αθλητισμού βραβεύτηκε η χορωδία ''Τα Χρωματιστά Μολύβια'' που αποτελείτε από παιδιά μεταξύ 6 μέχρι 18 χρονών. Στο τμήμα Νέοι Επιχειρηματίες, βραβεύτηκε ο Alessandro Bozzoli.
Εκπρόσωποι των Θεσμικών οργάνων
O Εξοχότατος πρόεδρος Giulio Andreotti, ο κος. Δημήτρης Αβραμόπουλος Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ελλάδα), ο εξοχότατος Δούκας Don Diego de Vargas Machura, πρόεδρος της Βασιλικής Επιτροπής της Ιταλίας του ιερoύ στρατιωτικού Κωνσταντίνειου Τάγματος του Αγίου Γεωργίου, ο υπολοχαγός Michele Donvito, Επικεφαλής του Γενικού Γραφείου Στρατιωτικής Υγεία , ο εξοχότατος, Fabio Massimo Gallo, Πρόεδρος τμήματος ''Eργασίες στο Eφετείο της Ρώμης'', ο εξοχότατος Marek Jurek, Επίτιμος Πρόεδρος του Πολωνικού Κοινοβουλίου, ο Δρ. Gianni Letta, Υφυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο εξοχότατος Domenico Nania αντιπρόεδρος της Γερουσίας, Bruno Tarquini, Επίτιμος Γενικός Εισαγγελέας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, ο υπολοχαγός Alfonso Venditti, στην Αστυνομική Υπηρεσία.
Εκπροσώπων της Εταιρείας
Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Αντιπρόεδρος Ιατρικού Ομίλου Αθηνών, ο κ. David Maccarinelli, Πρόεδρος Celmacs Group, ο κ. Carlo Riva, Πρόεδρος του ''Riva κοσμήματα'', ο εξοχότατος Πρίγκιπας Sforza Ruspoli.
ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΑΠΕΝΕΙΜΑΝ ΤΙΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής εξοχότατος Καθηγητής Giuseppe Santaniello, Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας,ο Πρόεδρος των Βραβείων Αιδεσιμότατος Καθηγητής Don Bruno Lima, Πρόεδρος I.S.G.E.S.I, η Καθηγήτρια Βασιλική Μπαφατάκη, δημοσιογράφος και επικοινωνιολόγος (Ελλάδα), η Καθηγήτρια. Mariella Basile, Επιστημονική Επιτροπή I.S.G.E.S.I , Αντιπρόεδρος Δρ. Giovanni Cinque, Γενικός Συντονιστής των Βραβείων, ο Δρ. Fabrizio Del Noce, Διευθυντής της Rai Fiction, ο Δρ. Paolo Genco, Αντιπρόεδρος A.N.F.E (Εθνικός Σύλλογος Αποδήμων Οικογενειών), ο Δρ. Pierangelo Maurizio, Ειδικός Απεσταλμένος του TG5, Δρ. Serenella Pesarin, Γενική Διευθύντρια του Τμήματος Δικαιοσύνης Ανηλίκων - του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ
Ο εξοχότατος Francis Martin–Xavier Campbell, Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Αγία Έδρα. Ο εξοχότατος Juan Gomez Martinez, Πρέσβης της Κολομβίας στην Αγία Έδρα. Ο εξοχότατος Χρήστος Μπότζιος Πρέσβης της Ελλάδος στην Αγία Έδρα. Ο εξοχότατος Josef Dravecy, Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σλοβακίας στην Αγία Έδρα. Ο εξοχότατος Stanislav Vallo, Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σλοβακίας στην Ιταλία. Ο εξοχότατος Richard Zady, Πρέσβης της Ακτής Ελεφαντοστού στην Αγία Έδρα. Ο εξοχότατος Zoro Bi Bah Πρέσβης της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ιταλία, η Δρ. Barbara Nancy Gonzalez Suarez, πρόξενος της Κούβας στην Ιταλία.
Το Βραβείο “Sciacca” και το Τμήμα για την Δικαιοσύνη Ανηλίκων του Υπουργείου Δικαιοσύνης ανανέωσαν για τρία χρόνια το Πρωτόκολλο Συνεννόησης για την ανάκτηση των νέων υπό την επιμέλεια του Τμήματος.
Η τελετή διεξήχθη από τους εξαιρετικούς παρουσιαστές της ιταλικής τηλεόρασης Janet De Nardis και Arnaldo Colassanti.
Συμμετείχαν οι Savino Zaba (Rai–Radio Due) και η Rosaria Renna (Rds), η ηθοποιός Maria Monse και ο στυλίστας Renato Balestra.
ΑΛΛΕΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
Ο εξοχότατος, αιδεσιμότατος Αρχιεπίσκοπος Mikhael Al Jamil - Πατριαρχικός Πληρεξούσιος της Καθολικής Εκκλησίας της Αντιόχειας και της Συρίας και Αποστολικός Επισκέπτης της Αγίας Έδρας στην Ευρώπη, ο αξιότιμος Roberto Castelli Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο Στρατηγός Mario Righele, Αναπληρωτής Αρχηγός Λογιστηρίου του Στρατού και Προϊστάμενος του Τμήματος Μεταφορών και Υλικού, Εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Στρατηγός Enrico Tomao, Υπαρχηγός του Γενικού Γραφείου Στρατιωτικής Υγείας, ο Υποναύαρχος Antonio Basile, ο Στρατηγός Raffaele Vacca, Διοικητής του Επιτελείου του Τμήματος Εκπαίδευσης της Αστυνομίας, ο εξοχότατος Πρίγκιπας Eugenio Ruspoli. ο Δρ. Andrea Sergio Fantoma, Αρχηγός του Τμήματος της Νεολαίας - Προεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.
Η ΟΓΔΟΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ KAI ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Έλαβε επίσης τις ακόλουθες χορηγίες:
Από την Προεδρία του Συμβουλίου των Υπουργών, τη Γερουσία, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας, το Υπουργείο της Νεολαίας, τον Δήμο της Ρώμης, την Νομαρχία της Ρώμης, την Περιφέρεια του Λάτιο, τη C.O.N.I, τον A.N.F.E (Εθνικός Σύλλογος Αποδήμων Οικογενειών), το I.S.G.E.SI (Ινστιτούτο των Διεθνών Νομικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Σπουδών), το Κέντρο Νεότητας Καθολικής Εκπαίδευσης ''Αγίου Αρχάγγελου Μιχαήλ''.
Στο τέλος της τελετής οι φιλοξενούμενοι συμμετείχαν στο δείπνο της δεξίωσης και τα χρήματα δόθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση