GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το golden boy του μπότοξ και της σαγιονάρας

Οσο βουλιάζει η μετοχή της εταιρείας και κλείνουν καταστήματα τόσο περισσότερο «πουλάει τρέλα» Από τον φανταστικό Σκρουτζ ΜακΝτακ έως...


Οσο βουλιάζει η μετοχή της εταιρείας και κλείνουν καταστήματα τόσο περισσότερο «πουλάει τρέλα»
Από τον φανταστικό Σκρουτζ ΜακΝτακ έως τον κάθε άλλο παρά φανταστικό Ρίτσαρντ Μπράνσον, οι πολυεκατομμυριούχοι της υφηλίου το έχουν παραδοσιακά συνήθειο να ρέπουν προς την… εκκεντρικότητα. Αλλωστε, όσο περισσότερο είναι το χρήμα τόσο μεγαλύτερα είναι και τα περιθώρια για… παραξενιές εκ μέρους των υπερπλουσίων, οι οποίοι σε τελική ανάλυση «λεφτά έχουν, ό,τι θέλουν κάνουν».
Ωστόσο, ακόμη και τα λεφτά -όσο πολλά κι αν είναι- έχουν όρια, σε αντίθεση με αυτό το «ό,τι θέλουν» που ενίοτε δεν έχει. Για του λόγου το αληθές, αρκεί μια ματιά στην περίπτωση του 68χρονου Μάικ Τζέφρις, του μεγάλου αφεντικού της αμερικανικής φίρμας ρούχων Abercrombie & Fitch, ο οποίος πλέον, διεκδικεί με αξιώσεις τα ηνία του «περισσότερο εκκεντρικού επιχειρηματία στις ΗΠΑ», κι αυτό μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία η εταιρεία του πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
Σωστός κόλαφος για τον 68χρονο Καλιφορνέζο, με τα ενισχυμένα (μπότοξ) χείλη (ο οποίος ξεχώρισε πέρυσι ως το 12ο πιο καλοπληρωμένο στέλεχος επιχείρησης στις ΗΠΑ, καθώς οι απολαβές του άγγιξαν τα 47 εκατ. δολ.) πρόσφατο δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg φέρνει στο φως την παραξενιά του σε όλο της το μεγαλείο.
 Το golden boy του μπότοξ και της σαγιονάρας
Από πρακτορείο μοντέλων νοικιάζει τους αεροσυνοδούς για το ιδιωτικό του τζετ.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τζέφρις το έχει συνήθειο να μετακινείται με ένα ιδιωτικό τζετ τύπου Gulfstream G550 το οποίο φυσικά χρεώνει στην εταιρεία. Κι αν μέχρι στιγμής όλα φαντάζουν φυσιολογικά, αυτό είναι επειδή οι εκκεντρικότητες ξεκινούν αφότου περάσει κανείς την είσοδο και μπει στα ενδότερα του αεροσκάφους.
Μόνο με μποξεράκι
Οι αεροσυνοδοί είναι αποκλειστικά και μόνο νέοι σε ηλικία λευκοί άνδρες, οι οποίοι προέρχονται από ένα… πρακτορείο μοντέλων (να σημειωθεί πως ο Τζέφρις τυγχάνει ομοφυλόφιλος). Οφείλουν να είναι φρεσκοξυρισμένοι και να φορούν πολύ συγκεκριμένα ρούχα, όλα Aber­crombie & Fitch. Το εσώρουχό τους πρέπει απαραιτήτως να είναι μποξεράκι από εκείνα τα κολλητά και το πατούμενό τους σαγιονάρα, ενώ όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους δέκα βαθμούς Κελσίου, οφείλουν να φορούν ένα συγκεκριμένο παλτό με σηκωμένο το γιακά. Τα κοσμήματα φυσικά απαγορεύονται διά ροπάλου, ενώ όλοι είναι υποχρεωμένοι να «λούζονται» με την ίδια κολόνια, επίσης μάρκας Abercrombie & Fitch.
Κατά τα λοιπά, όταν στρώνουν το τραπέζι, πρέπει να φορούν λευκά γάντια, ενώ όταν τοποθετούν τα μαχαιροπίρουνα τα γάντια πρέπει να είναι μαύρα. Επίσης, οφείλουν να ανταποκρίνονται στις προσταγές του με τη φράση «κανένα πρόβλημα».
Ολα τα παραπάνω ήρθαν στο φως της δημοσιότητας έπειτα από αγωγή που κατέθεσε ενάντια στον Τσέφρις ένας πρώην υπάλληλός του που τον κατηγορεί για διακρίσεις λόγω ηλικίας στον χώρο εργασίας. Ο λόγος για έναν 55χρονο πιλότο ο οποίος εργαζόταν στο αεροπλάνο του Τζέφρις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009, οπότε και απολύθηκε για να αντικατασταθεί από έναν άλλο, νεότερο σε ηλικία πιλότο.
Υπενθυμίζεται άλλωστε ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε ξανακατηγορηθεί στο παρελθόν (το 2003, από συνολικά χιλιάδες εργαζομένους) για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και φυλετικές διακρίσεις στον χώρο της απασχόλησης, με αποτέλεσμα μάλιστα να κληθεί (το 2005) να καταβάλει συνολικά περί τα 40 εκατ. δολ. σε διακανονισμούς.
Προλήψεις
Παρκάρει την Πόρσε πάντα στην ίδια γωνία
Στα 68 του πλέον χρόνια, ο Μάικ Τζέφρις μοιάζει πολύ με αυτό που στην αργκό συνηθίζουν να αποκαλούν «πουροτινέιτζερ». Το νεανικό ντύσιμο, οι σαγιονάρες, τα σκισμένα τζιν, το βαμμένο ξανθό μαλλί και το σολάριουμ μαύρισμα προφανώς δεν συνάδουν με τα χρόνια του.
Και να σκεφτεί κανείς πως όταν ανέλαβε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 να αναστήσει την Abercrombie & Fitch από βέβαιη χρεοκοπία, φορούσε κλασικά πουκάμισα και κοτλέ παντελόνια. «Τότε ήταν περισσότερο φυσιολογικός», θυμούνται κάποιοι από τους παλαιούς συνεργάτες του.
Ωστόσο, στην πορεία, μαζί με την εμπορική επιτυχία (μεταξύ 1995 και 2008 η Abercrombie & Fitch πολλαπλασίασε τις πωλήσεις της επί… 23 και τα καθαρά της έσοδα επί… 58) ήρθε και η παραξενιά. Χαρακτηριστικά, αναφερόμενο στον Τζέφρις το περιοδικό Business Week μιλούσε πριν από μερικά χρόνια τον για έναν άνθρωπο ο οποίος περνάει δύο φορές από κάθε περιστρεφόμενη πόρτα και δεν προσπερνάει ποτέ τους υφισταμένους του στις σκάλες. Επιπλέον, φέρεται να παρκάρει το αυτοκίνητο μάρκας Πόρσε που οδηγεί πάντοτε στην ίδια γωνία και να έχει ένα συγκεκριμένο ζευγάρι «τυχερά παπούτσια», το οποίο φοράει για γούρι κάθε φορά που διαβάζει οικονομικές εκθέσεις.
Σήμερα ο Τζέφρις συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό. Μόνη διαφορά ότι πλέον η Abercrombie & Fitch δεν τα πηγαίνει καλά (τον τελευταίο χρόνο η μετοχή της έχει χάσει το 50% της αξίας της, τα έσοδα πέφτουν και τα υποκαταστήματά της βάζουν λουκέτο κατά δεκάδες), γεγονός το οποίο ενδέχεται να τον οδηγήσει στην απόλυση (ή ορθότερα, στη μη ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει το 2014).
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ
gskafidas@pegasus.gr

 Το golden boy του μπότοξ και της σαγιονάρας Το golden boy του μπότοξ και της σαγιονάρας
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση