GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σημαντική διάκριση για την εφαρμογή «Google Now»

Σίγουρα το Google Now είναι ένα από τα πιο καινοτόμα χαρακτηριστικά του Android, έστω και αν ενσωματώνεται μόνο στις τελευταίες εκδόσε...

Σίγουρα το Google Now είναι ένα από τα πιο καινοτόμα χαρακτηριστικά του Android, έστω και αν ενσωματώνεται μόνο στις τελευταίες εκδόσεις του. Πέρα από τις διθυραμβικές κριτικές που έχει λάβει από καταναλωτές αλλά και επαγγελματίες, η υπηρεσία της Google πρόσφατα έλαβε μια ακόμα διάκριση αφού η ιστοσελίδα του περιοδικού Popular Science του απένειμε το βραβείο της «καινοτομίας της χρονιάς».
«Μέχρι τώρα, εσείς λέτε στις συσκευές σας τί να κάνουν. Τώρα, οι συσκευές είναι αυτές που σας καθοδηγούν» λέει ο Jacob Ward, συντάκτης του Popular Science. «Είναι πραγματικά ο πρώτος εικονικός βοηθός που μπορεί να προβλέψει τις ανάγκες σας».
Η εφαρμογή συλλέγει πληροφορίες από τις συνήθειες σας, «μαθαίνοντας» έτσι πώς χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο σας. Καταγράφει τις αναζητήσεις σας, το ημερολόγιο σας, τις διαδρομές σας ακόμα και τις τοποθεσίες που επισκέπτεστε πιο συχνά.
Βάσει αυτών αντλεί πληροφορίες από το διαδίκτυο για τα στοιχεία που συλλέγει και σας ενημερώνει για οποιοδήποτε γεγονός σας ενδιαφέρει, όπως αν σκόραρε η αγαπημένη σας ομάδα, αν θα βρείτε μποτιλιάρισμα στον δρόμο, ακόμα και αν θα πρέπει να αλλάξετε τη διαδρομή σας λόγω καιρού.
 Σημαντική διάκριση για την εφαρμογή «Google Now»
«Τα προγράμματα φωνητικής αναζήτησης όπως το Siri φαίνονται ξεπερασμένα σε σύγκριση με αυτό» καταλήγει ο Ward. «Τώρα δεν βγάζετε το κινητό σας όταν έχετε μια ιδέα. Βγάζετε αυτό [σσ.το Google Now] όταν έχετε μια ιδέα».
Προηγούμενοι νικητές του αντίστοιχου βραβείου της χρονιάς ήταν ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων, το γνωστό rover Curiosity καθώς και το Toyota Prius.
 Σημαντική διάκριση για την εφαρμογή «Google Now»
Φέτος, στην κατηγορία του software αναφέρθηκαν επίσης το IntoNow, μια υπηρεσία της Yahoo που ανακαλύπτει ποιο πρόγραμμα ή ποια τηλεοπτική σειρά βλέπετε (σαν το Shazam ή το SoundHound στην μουσική) καθώς και το λειτουργικό της Microsoft, Windows 8.
Μάλιστα φαίνεται πως το Google Now έχει πολλά ακόμα να δώσει. Η εξέλιξη του τους τελευταίους έξι μήνες από την διάθεση του είναι διαρκής και όπως όλα δείχνουν, οι μέχρι τώρα δυνατότητες του είναι απλά η αρχή.
Η εφαρμογή εμπλουτίζεται συνέχεια με νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά, όπως δημόσιες προειδοποιήσεις ασφαλείας, για έκτακτα συμβάντα ή καιρικά φαινόμενα καθώς και πιο απλά εργαλεία, όπως αθλητικές ενημερώσεις και βηματόμετρο.

 Σημαντική διάκριση για την εφαρμογή «Google Now»
Θέλετε περισσότερες τεχνολογικές ειδήσεις; Επισκεφθείτε το TechIT.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση