GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Guardian: «Το BBC χρειαζόταν ένα γερό χαστούκι»

Ισως έτσι μπορέσει να γίνει πιο λογικό και ισχυρό, γράφει η Τζάκι Ασλι EPA/ANDY RAIN   «H κρίση του  BBC είναι τεράστια και η η...

Ισως έτσι μπορέσει να γίνει πιο λογικό και ισχυρό, γράφει η Τζάκι Ασλι
EPA/ANDY RAIN
 
«H κρίση του  BBC είναι τεράστια και η ηγεσία του καταρρέει», επισημαίνει με άρθρο της στη βρετανική εφημερίδα Guardian, η δημοσιογράφος πρώην εργαζόμενη στο μεγάλο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Τζάκι Ασλι. Η ίδια ωστόσο υποστηρίζει ότι «αν πάρει το σωστό μάθημα, θα μπορέσει να αναδυθεί πιο ισχυρό και πιο λογικό».
Οπως γράφει η αρθρογράφος: «Η φτωχή διοίκηση  δεν αποτελεί καινούριο φαινόμενο. Απλώς τώρα υποβάλλεται σε εξονυχιστικό έλεγχο από ξένα μάτια και τα πρόσφατα λάθη είναι ιδιαιτέρως άσχημα. Μία από τις παράξενες πεποιθήσεις εντός του BBC, την οποία μοιράζονται πολλοί δημοσιογράφοι είναι ότι οι καλοί δημοσιογράφοι  μπορούν αυτόματα να μετατραπούν σε καλούς μάνατζερ. Οι δεξιότητες για το ένα και το άλλο είναι σχεδόν τελείως διαφορετικές. Μεσαίοι μάνατζερ αναλώνονταν σε αέναες συναντήσεις. Οι ίντριγκες «γραφείου» είχαν μετατραπεί σε υψηλή τέχνη. Ο ένας έκανε πλάτη στον άλλον. Τα υπηρεσιακά σημειώματα περνούσαν από διάφορα στάδια γραφειοκρατίας.  Ολόκληρα διοικητικά κλιμάκια έσπευδαν σε επαρχιακά ξενοδοχεία για να μάθουν… καλύτερη διοίκηση».
Η Ασλι, γράφει ότι «καλή διοίκηση σημαίνει να έχει κανείς καλούς εργαζομένους με ξεκάθαρες ευθύνες - όχι πολλούς- που να έχουν το ελεύθερο να παίρνουν αποφάσεις και έπειτα να δέχονται τις επιπτώσεις των λαθών τους. Το απολύτως εμφανές παράδοξο είναι ότι όσο περισσότερους μάνατζερ έχεις τόσο χειρότερη είναι οι διοίκηση. Στο BBC πρέπει να επιστρέψει μια αίσθηση αναλογιών».
Και καταλήγει: «Οποιοδήποτε ειδησεογραφικό δίκτυο του μεγέθους του  BBC πρέπει να έχει ένα βραδινό δελτίο ειδήσεων που θα το χαρακτηρίζει και μια εκπομπή με τα τρέχοντα νέα, ίσως όμως χρειάζεται να ξαναρχίσει από την αρχή σε αυτό το επίπεδο. Θα πρέπει επίσης να κάνει μια νέα αρχή σε ό,τι αφορά τη διοίκησή του, βγαίνοντας εκτός του δικτύου και αναζητώντας εκεί νέους ηγέτες. Ομως και πάλι δεν υπάρχει κανένας λόγος που να δηλώνει ότι το βασικό δελτίο ειδήσεων του ΒΒC και το ίδιο το BBC δεν μπορούν να αναδομηθούν και να ευδοκιμήσουν εκ νέου. Το δίκτυο είναι πολλά περισσότερα πράγματα από την διοίκησή του - υπάρχει τεράστιος αριθμός από ταλαντούχους δημοσιογράφους, διασκεδαστές και παραγωγούς. Ο οργανισμός απλώς χρειαζόταν ένα καλό χαστούκι. Πιο οδυνηρό από αυτό δεν γίνεται».
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση