GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H μεγάλη νύχτα του Ομπάμα

Pravda 7 Νοεμβρίου 2012 Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κέρδισε για δεύτερη φορά τις προεδρικές εκλογές. Σύμφωνα με δη...


Pravda
7 Νοεμβρίου 2012
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κέρδισε για δεύτερη φορά τις προεδρικές εκλογές. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει εξασφαλίσει 303 εκλέκτορες* (ενώ απαιτούνται 270), ενώ ο ρεπουμπλικανός Μιτ Ρόμνι έλαβε ψήφους που αντιστοιχούν σε 203 εκλέκτορες.
Ο Ρόμνι προηγούνταν αρχικά, αλλά η κατάσταση άλλαξε όταν ο Ομπάμα σημείωσε νίκη στην κρίσιμης σημασίας πολιτεία της Άιογουα, όπου έλαβε το 52% των ψήφων, ενώ ο Ρόμνι το 46%.
O Ομπάμα σημείωσε επίσης καθαρή νίκη στις πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Οχάιο, της Καλιφόρνια, του Γουισκόνσιν, της Ουάσιγκτον, του Νέου Χάμσαϊρ και της Χαβάης (σημ. ιστολογίου: όπου κάποιοι ακόμη πιστεύουν ότι γεννήθηκε).
Σύμφωνα με το τελευταίο δημοσίευμα του Forbes, o ρεπουμπλικανός Μιτ Ρόμνι κέρδισε στο Τέξας, το Κάνσας, το Μισισίπι, τη Λουιζιάνα, τη Νότια Καρολίνα, τη Δυτική Βιρτζίνια, την Ιντιάνα, την Αλαμπάμα, την Τζόρτζια, το Τενεσή, το Άρκανσω, τη Νεμπράσκα, τη Βόρεια και Νότια Ντακότα, το Γουαϊόμινγκ, το Μισούρι και τη Βόρεια Καρολίνα.
O Μπαράκ Ομπάμα ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του για την στήριξή τους. Στην ιστοσελίδα του στο Facebook έγραψε την πεζή δήλωση “Άλλα τέσσερα χρόνια“.
*Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών δεν αποφασίζονται από μια απλή αναλογική διαδικασία που αντιστοιχεί στο ποσοστό των ψήφων, αλλά σύμφωνα με το λεγόμενο “περιφερειακό μοντέλο”.
Ένας υποψήφιος που λαμβάνει την πλειονότητα των ψήφων σε μια πολιτεία παίρνει αυτόματα όλες τις εκλογικές ψήφους (εκλέκτορες) σε αυτή τη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια. Σε κάθε πολιτεία αναλογεί ένας συγκεκριμένος αριθμός εκλεκτόρων, ο οποίος ισούται με τον αριθμό των βουλευτών που που εκλέγονται στη Βουλή των Αντιπροσώπων, το ένα από τα δύο κοινοβουλευτικά σώματα του Κογκρέσου (το άλλο είναι η Γερουσία). Ο συνολικός αριθμός εκλεκτόρων στη χώρα είναι 538. Ο νικητής των προεδρικών εκλογών είναι ο υποψήφιος εκείνος ο οποίος θα αποσπάσει τουλάχιστον 270 εκλέκτορες.
: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Πηγή:kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση