GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τη Γερμανίδα Υπουργό κ. Haderthauer

Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικών Θεμάτων και Απασχόλησης της Βαυαρίας κυρία Christine Haderthauer είχε χθες το απόγευ...


Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικών Θεμάτων και Απασχόλησης της Βαυαρίας κυρία Christine Haderthauer είχε χθες το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Η κυρία Haderthauer επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο συνοδευόμενη από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο στη Μητρόπολη Γερμανίας, Πρωτοπρεσβύτερο π. Απ. Μαλαμούση και Γερμανούς και Έλληνες ομογενείς επιχειρηματίες.
Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε την κυρία Υπουργό και τα μέλη της συνοδείας της, ενώ τους ευχαρίστησε για τη βοήθεια που προσφέρουν στις πολύτεκνες οικογένειες της Ελλάδας μέσω του σχετικού προγράμματος που αναπτύσσει η φιλανθρωπική εταιρεία “Αποστολή” της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Από την πλευρά της, η Γερμανίδα Υπουργός αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και την ευκαιρία που τους δόθηκε, όπως είπε, να συζητήσουν τις εξελίξεις στη χώρα και την προσπάθεια των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν. “Θεωρώ”, πρόσθεσε η κυρία Haderthauer, “πολύ σημαντικό το ρόλο της Εκκλησίας να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες που γίνονται”.
“Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο”, τόνισε, “ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα και αποκτούμε μία προσωπική εικόνα των προβλημάτων. Είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσουμε τις παραφωνίες που υπάρχουν και στη χώρα μας σχετικά με την Ελλάδα”. Πρόσθεσε δε ότι “η Βαυαρία στηρίζει την προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα. Είναι δύσκολος ο δρόμος και μεγάλες οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα σας”.
Η Γερμανίδα Υπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένη από το έργο που κάνει ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ι.Α.Α. “Αποστολή” υπογραμμίζοντας πως “η Εκκλησία παρέχει όχι μόνο υλική στήριξη αλλά και ηθική”, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόσωπο του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητρόπολης Γερμανίας, π. Απόστολο Μαλαμούση, σημειώνοντας πως το έργο του είναι πολύ σημαντικό και αποτελεί “τον καλύτερο πρέσβη της Ελλάδας στη Γερμανία”.
Τέλος, η κυρία Haderthauer αναφέρθηκε στο χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε στη Γερμανία με τις συντονισμένες ενέργειες της Μητρόπολης Γερμανίας και της βαυαρικής κυβέρνησης, το οποίο θα ενισχύσει το πρόγραμμα στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας που αναπτύσσει η “Αποστολή”.
“Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η βοήθεια επικεντρώνεται στα παιδιά που θα κληθούν να πληρώσουν τα περισσότερα σε αυτή την κρίση. Τα παιδιά είναι ο μεγαλύτερος πλούτος των Ελλήνων” κατέληξε.
Ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Παπαγιάννης, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Α.Α., αναφέρθηκε λεπτομερώς στο πρόγραμμα ενίσχυσης των πολύτεκνων οικογενειών που αναπτύσσει η “Αποστολή”, το οποίο περιλαμβάνει τη διανομή δεμάτων τροφίμων σε μηνιαία βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σε 260 οικογένειες με 1480 προστατευόμενα μέλη και 961 παιδιά.
Υπογράμμισε δε πως σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει ήδη καταρτισθεί λίστα με παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα στα σχολεία, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι οικογένειές τους και να καλυφθούν οι ανάγκες τους.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Μακαριώτατος, η Γερμανίδα Υπουργός, τα μέλη της αντιπροσωπείας και ο Γεν. Διευθυντής της “Αποστολής” κ. Κ. Δήμτσας, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με παιδιά και μέλη της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων.
φωτ: Χρ. Μπόνης
 Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τη Γερμανίδα Υπουργό κ. Haderthauer
 Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τη Γερμανίδα Υπουργό κ. Haderthauer
 Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τη Γερμανίδα Υπουργό κ. Haderthauer
 Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τη Γερμανίδα Υπουργό κ. Haderthauer
 Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τη Γερμανίδα Υπουργό κ. Haderthauer
 Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τη Γερμανίδα Υπουργό κ. Haderthauer
 Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τη Γερμανίδα Υπουργό κ. Haderthauer


Πηγή:romfea.gr

3 σχόλια

  1. ΡΕ ΠΑΠΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟ...ΠΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλίμονο όμως σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί κατατρώτε τις οικίες των χηρών και για πρόφαση κάνετε μακριές προσευχές. γι’ αυτό θα λάβετε περισσότερη καταδίκη. 14 Και αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί κλείνετε τη βασιλεία των ουρανών μπροστά στους ανθρώπους. Γιατί εσείς δεν εισέρχεστε ούτε εκείνους που θέλουν να εισέλθουν τους αφήνετε να εισέλθουν. 15 Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί γυρνάτε τη θάλασσα και την ξηρά για να κάνετε έναν προσήλυτο και, όταν γίνει, τον κάνετε γιο της γέεννας διπλά από εσάς. 16 Αλίμονο σ’ εσάς, οδηγοί τυφλοί, που λέτε: “Όποιος ορκιστεί στο ναό δεν είναι τίποτα. Όποιος όμως ορκιστεί στον χρυσό του ναού οφείλει να πράξει”. 17 Μωροί και τυφλοί, γιατί ποιος είναι μεγαλύτερος, ο χρυσός ή ο ναός που αγίασε τον χρυσό; 18 Και λέτε επίσης: “Όποιος ορκιστεί στο θυσιαστήριο δεν είναι τίποτα. Όποιος όμως ορκιστεί στο δώρο που είναι πάνω σ’ αυτό οφείλει να πράξει”. 19 Τυφλοί, γιατί ποιο είναι μεγαλύτερο, το δώρο ή το θυσιαστήριο που αγιάζει το δώρο; 20 Όποιος λοιπόν ορκίστηκε στο θυσιαστήριο ορκίζεται σ’ αυτό και σε όλα όσα είναι πάνω του. 21 Και όποιος ορκίστηκε στο ναό ορκίζεται σ’ αυτόν και σ’ Εκείνον που τον κατοικεί. 22 Και όποιος ορκίστηκε στον ουρανό ορκίζεται στο θρόνο του Θεού και σ’ Εκείνον που κάθεται πάνω του. 23 Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί αποδεκατίζετε το δυόσμο και τον άνηθο και το κύμινο και αφήσατε τα σπουδαιότερα του νόμου: τη δίκαιη κρίση και το έλεος και την πίστη. Αυτά λοιπόν έπρεπε να κάνετε, κι εκείνα να μην αφήνετε. 24 Οδηγοί τυφλοί, που διυλίζετε το κουνούπι, αλλά καταπίνετε την καμήλα. 25 Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί καθαρίζετε το απέξω του ποτηριού και του πιάτου, ενώ από μέσα είναι γεμάτα από αρπαγή και ακράτεια. 26 Φαρισαίε τυφλέ, καθάρισε πρώτα το εντός του ποτηριού, για να γίνει και το έξω του καθαρό. 27 Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί μοιάζετε με τάφους ασβεστωμένους, οι οποίοι απέξω βέβαια φαίνονται ωραίοι, αλλά από μέσα είναι γεμάτοι από οστά νεκρών και από κάθε ακαθαρσία. 28 Έτσι κι εσείς απέξω βέβαια φαίνεστε στους ανθρώπους δίκαιοι, αλλά από μέσα είστε γεμάτοι υποκρισία και ανομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΑΠΟ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΑΠΑ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΤΗΝΗ ΑΙΜΟΒΟΡΑ, ΒΛΕΠΕ ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ ΚΑΙ ΞΕΚΑΝΑΝ ΤΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση