GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Mεγάλη συγκέντρωση στο λιμάνι της Μύρινας...

Ίσως να ακούγονται παράξενα αυτά τα λόγια σε κάποιον που γνωρίζει το νησί, μόνο από τις συζητήσεις των στρατιωτών, αλλά δυστυχώς αν αφιε...

Ίσως να ακούγονται παράξενα αυτά τα λόγια σε κάποιον που γνωρίζει το νησί, μόνο από τις συζητήσεις των στρατιωτών, αλλά δυστυχώς αν αφιερώσει δυο λεπτά να μάθει πως ζουν οι άνθρωποι σε αυτήν την γωνιά της Ελλάδας θα εκπλαγεί.
Μαθητές, φοιτητές, έμποροι, ταξιτζήδες, υπάλληλοι, στελέχη όλων των παρατάξεων, αιρετοί και μη, γιατροί, δάσκαλοι, καθηγητές ακόμα και κληρικοί συγκεντρωθηκαν στο λιμάνι για να ενώσουν τις φωνές τους σε μια κοινή κραυγή. «Αφήστε την Λήμνο υπάρξει». Έτσι απλά. Συγκεντρώθηκαν για να βροντοφωνάξουν πως ζούνε άνθρωποι σε αυτό το νησί.
Σε ανακοίνωση των κατοίκων αναφέρεται: Ζούμε έξι ώρες μακριά (ακτοπλοϊκώς) από τη Μυτιλήνη. Τρέμουμε στην ιδέα πως αν πάθει κάτι κάποιο παιδί μας και χρειαστεί να νοσηλευτεί, θα πρέπει να κάνουμε τάμα στον Άγιο Νικόλα να μην έχει απαγορευτικό και να μπορέσει να προσεγγίσει το καράβι. Ποιο καράβι; Εκείνο που πιάνει τέσσερις φορές την εβδομάδα λιμάνι και κάνει το ταξίδι Λαύριο Μύρινα σε 11 ώρες, όταν ο καιρός είναι καλός. Το καράβι που πέρυσι τρεις φορές έφυγε από Λήμνο με καθυστέρηση γιατί ηλεκτροσυγκολούσαν τα ύφαλα του. Με τέτοια καράβια ταξιδεύουμε.
Δεν χρειάζεται να πούμε για τις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες που φεύγουν μία μία από το νησί. Σε λίγο ούτε μια απλή συναλλαγή με την εφορία δεν θα μπορούμε να κάνουμε. Και η ΔΟΥ φεύγει από Ιανουάριο. Η διοίκηση των σχολείων μας επίσης (διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), γίνεται από την Μυτιλήνη. Υπήρξαν μέρες πέρυσι που τα σχολεία μας έκλεισαν γιατί στην Μυτιλήνη χιόνιζε».
Πηγή: lesvosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση