GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Mία χούφτα τέως ευρωκομουνιστών και νυν νεοφιλελεύθερων οδηγεί την χώρα στην καταστροφή!

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/ Αρκετά από τα μέτρα που επέβαλε η τρόικα ψηφίσθηκαν με την μορφή πολυνομοσ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Αρκετά από τα μέτρα που επέβαλε η τρόικα ψηφίσθηκαν με την μορφή πολυνομοσχεδίου, έστω και με απώλειες από την συγκυβέρνηση των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού. Θα σταθούμε στις κοινοβουλευτικές απώλειες. Τις περισσότερες τις κατέγραψε το ΠΑΣΟΚ. Έξι από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ένας από την Νέα Δημοκρατία αρνήθηκαν με κάποιο τρόπο να...
δώσουν θετική ψήφο στα μέτρα.
Τέσσερις από αυτούς, οι κ.κ. Κ. Σκανδαλίδης, Ι. Κουτσούκος, Α. Γκερέγκου και Μ. Μπόλαρης έχουν ψηφίσει κατά το παρελθόν και τα δύο προηγούμενα Μνημόνια και το Μεσοπρόθεσμο. Η στήλη δεν τους δίνει συγχωροχάρτι. Εγκλημάτησαν κατά το παρελθόν εναντίον του Ελληνικού λαού. Πιθανότατα τώρα και με τα νέα μέτρα που ψηφίσθηκαν εχθές το βράδυ να κατάλαβαν το αδιέξοδο των προηγούμενων μνημονιακών τους επιλογών και να μετανόησαν.
Υπάρχει όμως και η βάσιμη υπόνοια ότι μπορεί να παίζουν παιχνίδια εξουσίας. Θα δούμε την στάση και την αντιμνημονιακή συνέπεια αυτών των βουλευτών στο μέλλον και μετά θα τους κρίνουμε. Προς το παρόν τους καλωσορίζουμε στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο.
Την Κυριακή (11 Νοεμβρίου) θα ψηφισθεί και ο Προϋπολογισμός 2013, όπου περιέχονται τα περισσότερα και σκληρότερα από τα μέτρα που ζητά η τρόικα και περιέχονται στο Μνημόνιο 2 και στο Μεσοπρόθεσμο. Πιθανότατα ο Προϋπολογισμός 2013 θα ψηφισθεί με μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Οπότε λήγει ο εγχώριος συναγερμός στο μνημονιακό στρατόπεδο. Έκαναν ότι τους ζήτησε η τρόικα. Τώρα περιμένουν τα πολιτικά ανταλλάγματα που τους έχουν υποσχεθεί. Δηλαδή την καταβολή της δόσης, τουλάχιστον των 31,5 δις ευρώ. Αφήστε τους να περιμένουν. Δεν πρόκειται να πάρουν ούτε 1 ευρώ.
Θα πάρουν  θεωρητικά αυτά τα χρήματα αλλά σε δόσεις και οπωσδήποτε δεν πρόκειται να τα διαχειριστεί η συγκυβέρνηση των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού. Τα χρήματα αυτά, όχι με την φυσική μορφή των χαρτονομισμάτων αλλά με κάποια σύνθετη νομική μορφή, πιθανότατα υπό την μορφή εγγυήσεων, θα διοχετευθούν στο τραπεζικό σύστημα προκειμένου να εξυγιανθούν οι ισολογισμοί του. Τα υπόλοιπα που θα είναι πολύ λίγα… Αφήστε να δούμε πότε και σε ποια μορφή θα φτάσουν στα ταμεία του Ελληνικού Κράτους.
Άρα η πολιτική θέση της συγκυβέρνησης των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού εξασθενεί ακόμα περισσότερο. Κοινοβουλευτικές απώλειες και αποτυχία στην πολιτική είσπραξης, τουλάχιστον της δόσης των 31,5 δις ευρώ.
Τι σημαίνει αυτό; Πιθανότατα ένας κυβερνητικός ανασχηματισμός. Αναβαθμίζονται μνημονιακά. Η συγκυβέρνηση των τριών μνημονίων (Η ψήφιση του Μνημονίου 3 ολοκληρώνεται με την ψήφιση του Προϋπολογισμού 2013) και των δύο εκβιασμών (Η θετική ψήφος της Βουλής  για το Μνημόνιο 3 αποσπάσθηκε με τον εκβιασμό μέτρα η χάος).
Με την συγκυβέρνηση των τριών μνημονίων και των δύο εκβιασμών θα περάσει ο χειμώνας και η άνοιξη. Μέχρι δηλαδή να γίνει φανερό ότι το Μνημόνιο 3 αποτυγχάνει, οπότε η τρόικα θα ζητήσει και νέα εισπρακτικά και περιοριστικά μέτρα. Όταν η τρόικα ζητήσει τα νέα μέτρα η συγκυβέρνηση των τριών μνημονίων και των δύο εκβιασμών, της οποία ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς, θα πέσει.
Ένας νέος σωτήρας Πρωθυπουργός στυλ Λ.Παπαδήμου θα εμφανισθεί που θα μας ξαναπεί σε κάποια νέα επικοινωνιακή φόρμουλα τον γνωστό εκβιασμό «μέτρα ή χάος». Αυτός ο Πρωθυπουργός θα κυβερνήσει στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 και θα οδηγήσει την χώρα στις ευρωεκλογές του 2014, οπότε μάλλον θα γίνουν  και εθνικές εκλογές. Εθνικές εκλογές στις οποίες θα έχει δημιουργηθεί το Μνημονιακό Κόμμα, ως αποτέλεσμα της συνένωσης της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Β΄ Πανελλαδικής.
Γιατί το λέμε αυτό; Είναι γνωστό ότι στην πολιτική και ιδεολογική καθοδήγηση της Νέας Δημοκρατίας παίζει κυρίαρχο ρόλο ένας κατά τα άλλα αξιοπρεπέστατος πρωτοκλασάτος σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά. Στο Υπουργικό Συμβούλιο και στο οικονομικό επιτελείο συναντούνται στελέχη της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και της Β΄ Πανελλαδικής. Στη ΔΗΜ.ΑΡ τα στελέχη της Β΄ Πανελλαδικής κυριαρχούν, ενώ στο εναπομείναν ΠΑΣΟΚ τα περισσότερα από τα σημερινά στελέχη προέρχονται από το πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο, ήτοι είτε από την Β΄ Πανελλαδική, είτε από το ΚΟΔΗΣΟ, ενώ μερικά από τα πλέον επιφανή διαγράφηκαν την δεκαετία του ΄80 από το ΚΚΕ. Αντικειμενικά, μία χούφτα τέως ευρωκομουνιστών και νυν νεοφιλελεύθερων οδηγεί την χώρα στην καταστροφή!

3 σχόλια

  1. κε Οικονομέα,
    (πρωινή εκπομπή Μέγκα)

    Για την Χ.Α. μπορουμε πολλά να πούμε και να ειρωνευτούμε, όταν ομως εχουμε και τον καταλληλο καλεσμένο!

    Ο "εισαγγελέας" Μαρκογιαννάκης, δεν νομίζω πως είναι ο καταλληλος.

    Το εκκαθαριστικό με το ποσόν αμοιβής του βουλευτή δημοσιευτηκε στο σάιτ της Χ.Α., το διάβασα, σήμερα βλέπω το κατέβασαν,
    μάλλον πιέστηκαν .....και συνεπώς,
    αξίζουν τις ειρωνείες του Μαρκογιαννάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tην ελλάδα στην καταστροφή την οδήγησε η ληστοσυμμορία της μεταπολίτευσης (ειδικά α παπανδρέου & κ καραμανλής-πρεσβύτερος)και ο κυρίαρχος λαός που την ψήφιζε 40 χρόνια.Χαίρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Όλο το ΜΕΚΑ τρέμει διότι πλέων όλοι ξέρουν πια τι ρολό παίζουν όλοι εκεί μέσα, όμως δεν είναι το θέμα μας αυτό, και απευθύνομαι στους λίγους ανθρώπους που διαβάζουν αυτά τα ποστς που τα γράφω επώνυμα και πολλοί τα χλευάζουν ..Τους προκαλώ λοιπόν να ανατρέξουν τι έγραφα.

    OTI: Χρήματα δεν θα δώσουν ΣΕ ΠΟΛΙΤΟΥΚΟΥΣ ΜΑΣ οι ξένοι, τους αποκαλούν στα ίσια ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ.

    Ζήτησαν και ζητούν ευθέως ΝΕΜΕΣΙΣ,οι λίστες και τα ξένα δημοσιεύματα δεν είναι καθόλου τυχαία, και αυτό το ζητά Η ΑΜΕΡΙΚΉ μην κρυβόμαστε η ΛΑΓΚΑΡΤ το ΔΝΤ αυτό λέει αν κάποιος διαβάζει πείσω από της λέξεις τους..

    Θέλουν να δούνε τους ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ φυλακή και επιστροφή των κλεμμένων.

    Με την Χρυσή Αυγή έχομε πολλές διαφορές η Ο.Π.Λ.Α , έτσι μας αποκαλούν ΆΚΡΑ, αν όμως ενωθούν τα ΆΚΡΑ ποιον θα κυνηγήσουν το Κασιδιάρη; ΛΑΘΟΣ μέγα λάθος, αυτούς που άσκησαν εξουσία τώρα και 40 χρόνια, πολιτικούς, φίλους πολιτικών, κομματόσκυλα, πουλημένους εργατοπατέρες ΠΟΥ εξαργύρωναν της θέσεις τους με βουλευτική η υπουργική καρέκλα, τα παιδιά τους που κατέχουν δημόσιες νευραλγικές θέσεις..

    Τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη ο Κασιδιάρης τους ξεφτίλισε τους τα μισθωτά φερέφωνα όταν ζητάνε να παίρνει ένας νέος 510 ευρώ τον μήνα και με φόρους, ενώ αυτοί 8.000 και χωρίς να πληρώνουν τους ανάλογους φόρους, τέλη κυκλοφορίας, εισιτήρια κ.τ.λ..

    Άλλα το εξωφρενικό να παίρνουν χρήματα όταν παρίστανται σε επιτροπές!!! Ρε Αδωνι ξέρεις κανένα να παίρνει επίδομα για να κάνει την δουλειά του;

    Αυτά προς το παρών ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση