GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η προσφορά του Media Center των Windows 8 δημιουργεί κενό ασφαλείας

Η τελική έκδοση των Microsoft Windows 8, συγκεκριμένα η έκδοση «N» διέρρευσε στο διαδίκτυο στις αρχές του Αυγούστου και από τότε αρκετ...

Η τελική έκδοση των Microsoft Windows 8, συγκεκριμένα η έκδοση «N» διέρρευσε στο διαδίκτυο στις αρχές του Αυγούστου και από τότε αρκετοί «πειρατές» προσπαθούν να παρακάμψουν την τεχνολογία ενεργοποίησης της εταιρείας. Όπως είναι γνωστό η εταιρεία διαθέτει δωρεάν για κατέβασμα το Media Center μέχρι τις 31 Ιανουαρίου για τους χρήστες Windows 8 Pro. Κάποιοι πειρατές ανακάλυψαν πως μέσω αυτής της αναβάθμισης και εάν έχουν «σπάσει» το λειτουργικό με συγκεκριμένο τρόπο, μπορούν να ενεργοποιήσουν πλήρως το πειρατικό αντίγραφο του λειτουργικού!
Αρκετοί θεωρούν πως η «απροσεξία» της εταιρείας προκλήθηκε από την βιασύνη της να κυκλοφορήσει το Media Center ως πρόσθετο. Αρχικά δεν σκόπευε να το προσθέσει στα Windows 8 αλλά φοβούμενη την αντίδραση των καταναλωτών αποφάσισε να το προσφέρει δωρεάν μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.
Η αποκάλυψη έγινε από τον Stephen Hall στο Windows Wave, ενώ η συγκεκριμένη διαδικασία ήδη έχει επιβεβαιωθεί από πολλές ιστοσελίδες, ανάμεσα τους το The Verge. Η Microsoft δεν έχει απαντήσει ακόμα σε ερωτήσεις για σχολιασμό.
Η απάντηση της εταιρείας θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη. Το πιο εύκολο βέβαια θα ήταν ο τερματισμός της προσφοράς, κάτι όμως που πρέπει να θεωρείται απίθανο εάν θέλει να αποφύγει την κατακραυγή.
Το ExtremeTech θεωρεί πως πως η Microsoft μπορεί να κυκλοφορήσει σύντομα κάποιο διορθωτικό update μέσω του Windows Update ώστε να διορθώσει το πρόβλημα, ίσως και να αποκλείσει την πρόσβαση σε όσους ενεργοποίησαν το λειτουργικό με αυτόν τον τρόπο.
Θέλετε περισσότερες τεχνολογικές ειδήσεις; Επισκεφθείτε το TechIT.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση