GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ραχόι: Η Renault δημιουργεί 1.300 θέσεις εργασίας...

Η αυτοκινητο βιομηχανία Renault υπέβαλε στις ισπανικές αρχές ένα 10ετές σχέδιο για τις ισπανικές παραγωγικές της μονάδες στη χώρα, στο ο...


Η αυτοκινητο βιομηχανία Renault υπέβαλε στις ισπανικές αρχές ένα 10ετές σχέδιο για τις ισπανικές παραγωγικές της μονάδες στη χώρα, στο οποίο προβλέπει αύξησης της παραγωγής και δημιουργία 1.300 νέων θέσεων εργασίας, πέραν των κατανεμημένων σε 4 μονάδες 10.000 υπάρχουσες, ανακοίνωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός.
“Τη στιγμή κατά την οποία τόσο η Ισπανία όσο και οι ίδιοι οι Ισπανοί χρειάζονται καλά οικονομικά νέα, το βιομηχανικό σχέδιο της Ρενό για τις παραγωγικές μονάδες της στο έδαφος μας αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, πηγή ευχαρίστησης για όλους μας”, είπε στην ομιλία του σε αυτό το εργοστάσιο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας ο Ραχόι, εστιάζοντας στις 1.300 νέες θέσεις εργασίας.
Η επιτάχυνση της παραγωγής προβλέπεται σταδιακά να φτάσει το +30% της σημερινής και αφορά μια μονάδα παραγωγής κινητήρων στο Βαγιαδολίδ αλλά και στην διεύρυνση των μοντέλων οχημάτων που παράγονται σε συνολικά 4, στη μονάδα της Παλένθια.
Τα ισπανικά συνδικάτα UGT, CCOO και CCP, συμφώνησαν σε νέα τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας (μισθοί, μεταθέσεις, όροι εργασίας, κοινωνική πρόνοια) στις παραγωγικές μονάδες της Ρενό.
Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει την ανυπαρξία τέτοιας συμφωνίας για τους γάλλους εργαζομένους στον ίδιο όμιλο. Η Ρενό έχει ανακοινώσει πως “ενδέχεται μονάδες της στο γαλλικό έδαφος να σταματήσουν να λειτουργούν, κάτι που μπορεί, όμως, να αποτραπεί αν τα γαλλικά συνδικάτα εγκρίνουν τους όρους μιας νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας”.
Η Ρενό έχει δύο μονάδες στο Βαγιαδολίδ (μία συναρμολόγησης, μια για κινητήρες) και από μία στην Παλένθια και στη Σεβίλλη.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση