GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Reuters: Οι τράπεζες θα συμμετάσχουν στην επαναγορά ομολόγων

Την εκτίμησή του πως όλες οι ελληνικές τράπεζες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων εξέφρασε σε δηλώσεις του στο Reuters Έ...


Την εκτίμησή του πως όλες οι ελληνικές τράπεζες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων εξέφρασε σε δηλώσεις του στο Reuters Έλληνας τραπεζίτης με το αιτιολογικό ότι πιθανή «αποτυχία της επαναγοράς θα βούλιαζε τις τιμές των ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους».
Επιπλέον στέλεχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών σημείωσε στο ίδιο πρακτορείο ότι η επαναγορά των ομολόγων θα γίνει πιθανότατα σε διαφορετικές τιμές ανάλογα με το ομόλογο διευκρινίζοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα λάβει σχετική απόφαση.
«Είναι λογικό να γίνει έτσι» απάντησε ο αξιωματούχος ερωτηθείς για το αν τα 20 επιλέξιμα ελληνικά ομόλογα θα προσφερθούν σε διαφορετικές τιμές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ειδησεογραφικού πρακτορείου, στις 23 Νοεμβρίου οι τιμές των εν λόγω ομολόγων κυμαίνονταν από 25,15 σεντς έως τα 34,41 σεντς.
Η συμφωνία που σημειώθηκε στην αρχή της εβδομάδας προβλέπει πως η τιμή επαναγοράς δεν θα είναι υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος της παραπάνω ημερομηνίας. Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα ομόλογα έχουν ονομαστική αξία 63 δισ. ευρώ.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση