GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρία στα τέσσερα smartphones χρησιμοποιούν Android

Ευχαριστημένη θα πρέπει να είναι η Google από τα αποτελέσματα μιας έρευνας της IDC για το ποσοστό συσκευών που απεστάλησαν στα καταστή...

Ευχαριστημένη θα πρέπει να είναι η Google από τα αποτελέσματα μιας έρευνας της IDC για το ποσοστό συσκευών που απεστάλησαν στα καταστήματα το τρίτο τρίμηνο του 2012. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το 75% των συσκευών που διατέθηκαν στην παγκόσμια αγορά χρησιμοποιούν λειτουργικό Android.
Συγκεκριμένα, οι αποστολές Android συσκευών από τη Samsung, την HTC και άλλες κατασκευάστριες στο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου έφτασαν τα 136 εκατομμύρια μονάδες, αποκτώντας έτσι μερίδιο της τάξης του 75% στην παγκόσμια αγορά, αρκετά μεγαλύτερο του 57,5% που σημείωσαν κατά την ίδια περίοδο πέρσι.
Την ίδια στιγμή ανεβασμένο αλλά με πολύ μικρότερη διαφορά από πέρσι εμφανίζεται και το μερίδιο του iOS, με 14,9% έναντι 13,8. Η μεγάλη αυτή διαφορά θα πρέπει να θεωρείται λογική, μιας και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το iOS χρησιμοποιείται μόνο από τα προϊόντα της Apple, ενώ το Android σε εκατοντάδες, τουλάχιστον, συσκευές.
Η ίδια έρευνα αποκαλύπτει πως όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα εμφανίζουν σημαντικές μειώσεις, αφού οι χρήστες τους μεταβαίνουν σιγά σιγά σε Android ή iOS.
Το Research in Motion της Blackberry έπεσε στο 7,7% σε σχέση με το 9,5% που σημείωσε πέρσι ενώ το Symbian, ένα «νεκρό» πλέον λειτουργικό από τότε που σταμάτησε η ανάπτυξη του μετά βίας ξεπέρασε το 4% από το 14,6% που κατείχε το τρίτο τρίμηνο του 2011.
Ακόμα πιο κάτω με 3,6% βρίσκεται το κινητό λειτουργικό της Microsoft, εντούτοις η πρόσφατη κυκλοφορία των πρώτων συσκευών με Windows Phone 8 αναμένεται να αλλάξει αρκετά το νούμερο αυτό.
 Τρία στα τέσσερα smartphones χρησιμοποιούν Android
Θέλετε περισσότερες τεχνολογικές ειδήσεις; Επισκεφθείτε το TechIT.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση