GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

SPD: Στο γερμανικό κοινοβούλιο το θέμα της Ελλάδας

Το ενδεχόμενο την επόμενη εβδομάδα το γερμανικό κοινοβούλιο να ασχοληθεί με μια πιθανή φόρμουλα για την Ελλάδα, εκτιμά ως πιθανό ο υπεύθ...


Το ενδεχόμενο την επόμενη εβδομάδα το γερμανικό κοινοβούλιο να ασχοληθεί με μια πιθανή φόρμουλα για την Ελλάδα, εκτιμά ως πιθανό ο υπεύθυνος για τα δημοσιονομικά των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Κάρστεν Σνάιντερ.
Με δήλωσή του στη γερμανική υπηρεσία του πρακτορείου Reuters, ο κ. Σνάιντερ επισημαίνει ακόμη ότι έχει φθάσει η ώρα για πραγματική μεταφορά χρημάτων των φορολογούμενων, όχι πλέον μόνο για εγγυήσεις και πιστώσεις.
«Είναι για μένα σαφές ότι θα κοστίσει επιπλέον χρήματα» τόνισε και επέκρινε την κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ ότι δεν επιθυμεί να το πει, «λόγω εκλογικής τακτικής». «Το πραγματικό θέμα είναι ότι πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές δεν πρέπει να ληφθεί καμία απόφαση, η οποία θα κοστίζει κάποια χρήματα» είπε.
Σε ό,τι αφορά το εάν ο ίδιος θα ψηφίσει μια συμφωνία σχετικά με την Ελλάδα, εξαρτάται, όπως λέει, από το «εάν θα έρθει αύριο στο τραπέζι μια αξιόπιστη λύση». Αυτό θα σήμαινε, τόνισε, ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα σκεπτικό χρηματοδότησης. Σημείωσε δε ότι συμφωνεί με την άποψη του στελέχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιεργκ Άσμουσεν, ότι ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα θα είναι αναπόφευκτο.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση