GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ινδικός σιδηρουργικός όμιλος Tata Steel κλείνει 12 μονάδες

Εννιακόσιες θέσεις εργασίες πρόκειται να καταργήσει ο ινδικός όμιλος του τομέα της σιδηρουργίας Tata Steel και να κλείσει δώδεκα μονάδες...

Εννιακόσιες θέσεις εργασίες πρόκειται να καταργήσει ο ινδικός όμιλος του τομέα της σιδηρουργίας Tata Steel και να κλείσει δώδεκα μονάδες του στο πλαίσιο «αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων του στο βρετανικό έδαφος για λόγους ανταγωνιστικότητας».Οι 500 από τις καταργούμενες θέσεις εργασίας βρίσκονται στην Ουαλία, μια μονάδα στο Πορτ Τάλμποτ, ανέφερε η εταιρεία.
«Οι προτάσεις που διατυπώνουμε σήμερα υπάγονται σε μια στρατηγική που αποσκοπεί να μας μεταμορφώσει σε έναν ευπροσάρμοστο σιδηρουργικό όμιλο, ικανό να αντεπεξέρχεται σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες», τόνισε ο Καρλ Κέχλερ, που διευθύνει τις ευρωπαϊκές δράσεις του Tata Steel.
Η εταιρεία θέλει να γίνουν όσο περισσότερες εθελούσιες αποχωρήσεις είναι δυνατόν ανάμεσα στους 900, ενώ τα συνδικάτα εμμένουν καμία απώλεια θέσης εργασίας να μην είναι βίαιη, δηλαδή να μην γίνουν απολύσεις.
Πάντως, ο όμιλος ενημερώνει ότι μια υψικάμινος στο Πορτ Τάλμποτ θα λειτουργήσει μετά την πρωτοχρονιά, αφού αποκαταστάθηκε με τίμημα 250 εκατ. αγγλικές λίρες (310 εκατ. ευρώ).
Ο ινδικός όμιλος έχει επεκταθεί στη Βρετανία, έχοντας το ’07 εξαγοράσει την αγγλοολλανδική εταιρεία Corus στην τιμή των 13,7 δισ. αμερικανικών δολαρίων.
Στη διάρκεια του 2011 έκανε συνολικά 1.500 καταργήσεις θέσεων εργασίας, που αφορούσαν δύο βρετανικές του μονάδες. Επικαλέστηκε, τότε, «τη μείωση του λειτουργικού κόστους του».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση