GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζέττα Μακρή Vs Πέτρος Τατσόπουλος

Τι λέει η γυναίκα, γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, για τον άνδρα που έγινε μύθος με τις επιδόσεις του στις μισές Αθηναίες: “Δυο γρα...

Τι λέει η γυναίκα, γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, για τον άνδρα που έγινε μύθος με τις επιδόσεις του στις μισές Αθηναίες: “Δυο γραμμές ακύρωσαν χιλιάδες σελίδες». Το σχόλιο της Ζέττας Μακρή (στο twitter της: twitter.com/Zetta_Makri) για το συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο είναι το πιο περιεκτικό και το πιο θανατηφόρο που έγινε από το τότε που ξεκίνησε η… Τατσοπουλειάδα, με αφορμή τη γνωστή συνέντευξή του.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 

7 σχόλια

  1. ΕΛΑ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΝΤΑΝΗΣΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ....ΕΔΩ ΚΑΙΓΕΤΕ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΟΛΗΣΑΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΞΕΙ..ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΓΑΜΗΣΑ ΕΣΕΝΑ ...ΣΕ ΓΑΜΗΣΑ;;


    Δε μπορείς να είσαι κρυμμένος τόσους μήνες, έτοιμος να λακίσεις μόλις στραβώσουν τα πράγματα και ξαφνικά να βγαίνεις και να δηλώνεις «Τη διαπραγμάτευση την κάνεις και την κερδίζεις.

    Δεν την διαφημίζεις εκ των προτέρων. Δεν την ξεφωνίζεις σε κάθε ευκαιρία. Και κυρίως, δεν την μπερδεύεις με τα εσωτερικά κομματικά σου παιγνίδια».

    Ούτε ο Σαμαράς είναι άγνωστος στο κοινό έχει παρελθών ΤΑ ΠΕΙΡΕ ΆΡΑΓΕ ΟΤΑΝ ΈΡΙΞΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΝΑΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!! , ούτε εμείς ζούμε την εξαπάτηση για πρώτη φορά.

    Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Σαμαράς απουσίαζε από παντού και η μόνη που μπορούσε να τον βρει όποια ώρα ήθελε ήταν η Μέρκελ.

    Τη διαπραγμάτευση που ΔΕΝ έκανε ποτέ ο Σαμαράς, δυστυχώς τη διαφήμισε σε υπερβολικό βαθμό προεκλογικά. Την ξεφώνιζε σε κάθε ομιλία του. Τη μπέρδευε χρησιμοποιώντας την ως επιχείρημα σε κάθε κριτική που δεχόταν εντός του κόμματός του.

    Δε μπορεί να είσαι φτυσμένος από παντού, να μην έχεις εκφράσει ούτε μία φορά το σχέδιο και τη στρατηγική σου, να μην έχεις ψελλίσει ούτε μια απαίτηση προς τις...

    Βρυξέλλες και το ΔΝΤ, να λες μονίμως «ναι» σε ό,τι σου ζητούν και ένα πρωί να δηλώνεις «Όλα αυτά ασφαλώς δεν έγιναν ούτε απλά, ούτε εύκολα. Ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης – πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης, σε διαδοχικές φάσεις, σε πολλά επίπεδα και σε όλα τα σημεία του κόσμου».

    Ο Σαμαράς ήταν απών. Κι όταν τύχαινε να δηλώνει την παρουσία του σε συναντήσεις ευρωπαίων ηγετών, το έκανε ως παρατηρητής.

    Ακόμη και όποτε το θέμα των Συνόδων ήταν η Ελλάδα, ο Σαμαράς δε μίλησε, δε διεκδίκησε, δε διαπραγματεύτηκε. Σιωπούσε και ήλπιζε να τον λυπηθούν. Να του δώσουν μια ανάσα διακυβέρνησης.

    Ακόμη και στο τελευταίο Eurogroup όπου παιζόταν το κεφάλι του, αυτός περίμενε το αποτέλεσμα τρώγοντας πίτσες στο Μαξίμου και το διέρρευσε λες και ήταν τεράστια η θυσία του που δεν κοιμήθηκε νωρίς.

    Όσο κι αν αρνείται ο Σαμαράς ότι παρακάλεσε να του δώσουν ένα χαρτζιλίκι λέγοντας πως αν δεν έπαιρνε τίποτα, η κυβέρνησή του θα έπεφτε, δε μπορεί να γίνει πιστευτός. Το είπε με λέξεις και με πράξεις. Το έλεγε καθημερινά. Το είπε στη συνέντευξη Τύπου, ύστερα από εκείνη τη Σύνοδο Κορυφής «Στις 16 Νοεμβρίου τελειώνουν τα αποθεματικά, η Ελλάδα πτωχεύει». Τέτοια έλεγε, εκβιάζοντας εμάς αλλά κοιτάζοντας με βλέμμα δαρμένου σκύλου τη Μέρκελ.

    Δε μπορείς να λες: «Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Δεν ήταν απλό αυτό.

    Μετατρέψαμε πολλούς εχθρούς σε φίλους» και να το λες ως κάτι θετικό. Πράγματι άλλαξε η εικόνα της Ελλάδας. Είναι σαφέστατο αυτό. Η εποπτεία από τους Γερμανούς ακόμη και στο τελευταίο ευρώ έγινε επίσημη κρατική πολιτική. Οι φόροι των Ελλήνων, τα χαράτσια, οι θυσίες τους, δε θα πηγαίνουν για να στηθεί ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας και μια αξιοπρεπής Δημόσια Παιδεία, αλλά σε έναν «ειδικό λογαριασμό» τα έσοδα του οποίου θα πηγαίνουν κατευθείαν στους ξένους τραπεζίτες. Επισήμως αποικία, δηλαδή.

    Σαφώς και άλλαξε η εικόνα της Ελλάδας. Τόσο πολύ, που χάθηκε.

    Την άλλαξαν οι φαιδροί ηγέτες της, οι θλιβεροί ταγοί της κι ο τραγικός τελευταίος πρωθυπουργός της. Σε σκληρές διαπραγματεύσεις δεν αποκτάς φίλους. Συνήθως αποκτάς εχθρούς. Εχθρούς που σε σέβονται. Ο Σαμαράς χαίρεται που απέκτησε φίλους. Φίλους που τον σφαλιαρώνουν. Και μαζί μ’ εκείνον, σφαλιαρώνουν κι όλους εμάς.

    Οι εκβιαστές δεν είναι φίλοι.

    Οι τοκογλύφοι δεν είναι φίλοι.

    Οι «ισότιμοι εταίροι» δεν είναι φίλοι όταν υποχρεώνουν το λαό σου σε μετανάστευση ή εξαθλίωση.

    Όταν όλους αυτούς τους αποκαλείς «φίλους» δύο τινά συμβαίνουν. Ή είσαι εντελώς ηλίθιος ή ανήκεις στην ίδια συμμορία που καταληστεύει το λαό σου.

    ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με πορδές λεβέντ' μου επανάσταση δε γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τις ανοησίες που γράφεις ξεφτίλισες το ψευδώνυμο που διάλεξες. Ή καλύτερα, το ψευδώνυμο που διάλεξες, σε εκθέτει περισσότερο. Ο Καρτέσιος είχε την ικανότητα της σκέψης και του ορθού λόγου. Εσύ όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τις ανοησίες που γράφεις ξεφτίλισες το ψευδώνυμο που διάλεξες. Ή καλύτερα, το ψευδώνυμο που διάλεξες, σε εκθέτει περισσότερο. Ο Καρτέσιος είχε την ικανότητα της σκέψης και του ορθού λόγου. Εσύ όχι.
    ----------------------------------

    Ναι εεεε... συγνώμη αυτό έχεις να σχολιάσεις από όλο το κείμενο ... Λεγε ο κ.Αδωνης η ο κ. Ντινοπουλος είσαι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα ξεράδια σας ξέρετε!

    Βενιζέλος 28/11/2012: “… γνωρίζουμε τι θα πει νάσαι άνεργος, να χάνεις την δουλειά σου …”

    Αλήθεια; Ξέρεις;

    Ξέρεις,…τι θα πεί να σου φωνάζει το αφεντικό για να σου δώσει τα παπούτσια στο χέρι;

    …ότι η δική μου απόλυση του μεροδούλη/μεροφάη προκαλεί την θανατηφόρα αγωνία σε μένα, τα παιδιά μου και την γυναίκα μου;

    …λόγω έλειψης χρημάτων τρέχω στον μπαμπά και του ζητώ μερίδιο από την κομμένη(από σένα) σύνταξη των 700 ευρώ; Δηλαδή ζητώ από τον πατέρα μου να με γηροκομήσει εμένα και την οικογένειά μου. Το ξέρεις κι αυτό;
    (χαχαχαχαχαχαχα … ωχ! Κρατήστε με!)

    … με τι δύναμη ψυχής θα στείλω το εννιάχρονο μουτράκι νηστικό στο σχολείο;

    … πώς να εξηγήσω τα ανεξήγητα στα αθώα παιδικά μάτια “δεν έχω λεφτά για τυρόπιτα”

    … πώς να εξηγήσω στον Γιάννη β’ Λυκείου, τέρμα το φροντιστήριο λόγω αδυναμίας πληρωμών εξ αιτίας της ανεργίας της κεντρικής κολώνας του σπιτιού.

    … τι θα πει να σου κλείνουν την πόρτα κατάμουτρα και με πλήρη αδιαφορία όλοι όσοι “προσφέρουν δουλειά” και συ να φορτώνεσαι μαζί με τα δυό μουτράκια και την γυναίκα σου με κάθε κλείσιμο απογοήτευση μεγατόννων;.

    …τα ομόλογα που μου ενεχείρησε ο πατέρας μου για ώρα ανάγκης να τάχει μειώσει στο μισό ένας ευτραφής συνταγματο/καθηγητο/πολιτικός που τόπαιξε ξερόλας οικονομολόγος και κόμπαζε για επιτυχία μεγατόννων.

    …τον συναισθηματικό μου κόσμο σε τι κατάσταση υστερική ήταν μετά την απώλεια της δουλειάς μου και εν συνεχεία της αδυναμίας μου να βρω δουλειά και να εξυπηρετήσω ανάγκες και υποχρεώσεις. Τότε είδα την αποτυχία μου, κι όλα αυτά εξ αιτίας σου. Εσύ δανείστηκες, εσύ τους κάλυψες, κι εσύ θα με σώσεις; Κύριε και θεέ τι είσαι, τρία σε ένα;

    …Με νηστικά παιδιά, γυναίκα, χαμένο σπίτι και κάθε είδους αξιοπρέπεια ξέρεις πως είδα τον εαυτό μου να ανεβαίνει στον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας;. Ύστερα το πεζοδρόμιο νάρχεται με καταπληκτική ταχύτητα προς το μέρος μου. Τόξερες κι αυτό; Για να θυμηθώ τον Μαρίνο πριν πολλά χρόνια στην Πλάκα “ποιος είμαι; Είμαι ο δολοφόνος!”

    Και τώρα αλαφρύς σαν άγγελος και ευωδιαστός σαν τίμιο ξύλο σε παρακολουθώ μπροστά σε είκοσι προτεταμένα μικρόφωνα να λες ελαφρά τη καρδία. “γνωρίζω τι θα πει άνεργος”.

    Όχι δεν ξέρεις! Ποτέ δεν ήξερες. Απλά πάντα έπαιζες/παίζατε όλοι σας ευφυέστατο πολιτικό θέατρο όπως και τώρα.

    Μας διαλύετε, μας εξοντώνετε. Μην μας δουλεύετε κι από πάνω. Αιδώς!


    αρισταρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατάργηση Της Κρατικής Επιχορήγησης Των Κομμάτων Τώρα
    ΣΥΡΙΖΑ 14,1 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
    ΝΔ 15,4 εκατ.
    ΠΑΣΟΚ7,5 εκατομμύρια ευρώ
    ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ 4 εκατ.
    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 3.750 εκατ
    ΔΗΜΑΡ 3.400
    ΚΚΕ 3.950 εκατ.
    ΔΡΑΣΗ 750.000
    ΔΗΜ.ΞΑΝΑ 750.000
    *Όλα αυτά ετησίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Γερμανία θα προσφύγει κατά της απόφασης της γερμανικής Βουλής για την Ελλάδα!!!

    Μπερντ Ρίξινγκερ (αριστερά) και Αλέξης Τσίπρας σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα

    Το Die Linke, του αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Γερμανία , καταψήφισε σήμερα τη συμφωνία για το ελληνικό πακέτο, με τον επικεφαλής του, Μπερντ Ρίξινγκερ, να ανακοινώνει ότι το κόμμα του θα προσφύγει κατά της απόφασης της γερμανικής Βουλής στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την εκπεφρασμένη πρόθεση του επικεφαλής του κόμματος Die Linke, Μπερντ Ρίξινγκερ να προσφύγει εναντίον της απόφασης της γερμανικής Βουλής για την Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    “Ο Μπερντ Ρίξινγκερ, ο «καλός φίλος» που περιέφερε ο κ. Τσίπρας στις συγκεντρώσεις του στην Αθήνα και το αδερφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία σκοπεύουν να προσφύγουν εναντίον της κύρωσης της συμφωνίας διάσωσης της Ελλάδας. Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι…”

    Αλέξη δειξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι ….

    Εάν η όλη στάση και συμπεριφορά του Τσίπρα, οφείλεται στο ότι “κοιμάται” (όρθιος) και ονειρεύεται (και όχι κάπου αλλού) και εάν ο “ύπνος του” δεν είναι “βαθύς”, η κίνηση αυτή του Μπερντ Ρίξινγκερ ίσως συντελέσει στο να “ξυπνήσει”.

    Εάν μετά από αυτό δεν “ξυπνήσει”, σημαίνει ή ότι “κοιμάται βαθιά” ή κάτι πολύ χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση