GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία: Στο 10,3% η ανεργία...

Κατά 0,9% αυξήθηκε τον Νοέμβριο ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία, ακολουθώντας μία σταθερή ανοδική τροχιά για 19 συναπτούς μήνες, φθάνοντ...

Κατά 0,9% αυξήθηκε τον Νοέμβριο ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία, ακολουθώντας μία σταθερή ανοδική τροχιά για 19 συναπτούς μήνες, φθάνοντας μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 15ετίας κι ενισχύοντας τις ανησυχίες πως η αγορά εργασίας απέχει πολύ από την ανάκαμψη.
Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας καταδεικνύουν ότι ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανθρώπων που δηλώνουν πως αναζητούν εργασία αυξήθηκε κατά 23.900 στα 3,123 εκατ. ανέργους, που είναι ο υψηλότερος αριθμός από το 1988.
Τα στοιχεία αυτά, που καταδηλώνουν αύξηση της ανεργίας στο 10,3%, δημοσιεύονται σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία η κυβέρνηση πασχίζει να πείσει εργατικές ενώσεις και εργοδότες να συμφωνήσουν στη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας προκειμένου να αναθερμανθεί η ανταγωνιστικότητα και να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης.
Η εθνική στατιστική υπηρεσία INSEE προέβλεψε αυτόν τον μήνα πως η ανεργία θα αυξηθεί έως στα μέσα του 2013 στα υψηλότερα επίπεδα της 15ετίας, στο 10,9%, υπολογισμός που ανάγκασε τον Σοσιαλιστή πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, να ανακρούσει πρύμνα ως προς το σχέδιό του να έχει αντιστρέψει την αρνητική τάση έως τα τέλη του ερχομένου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση