GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για 11η συνεχή χρονιά τα RETAILBUSINESS AWARDS 2012

Με κεντρικό μήνυμα «Το Retail δηλώνει παρών!» διοργανώνονται φέτος για 11η συνεχή χρονιά τα RETAILBUSINESS AWARDS 2012, από την DIRECTIO...


Με κεντρικό μήνυμα «Το Retail δηλώνει παρών!» διοργανώνονται φέτος για 11η συνεχή χρονιά τα RETAILBUSINESS AWARDS 2012, από την DIRECTION ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Α.Ε. και το περιοδικό RETAILBUSINESS.
Ο καταξιωμένος θεσμός τελεί όπως κάθε χρονιά, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος.
Λίγο πριν από την Τελετή Απονομής που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Direction Εκδοτικός Οργανισμός Bαγγέλης Παπαλιός μας παρουσιάζει την προσπάθεια που ξεκίνησε σαν όραμα, όπως λέει το 2002, και σήμερα αποτελεί τον πιο καταξιωμένο θεσμό στον χώρο του ελληνικού λιανεμπορίου.
Τα RETAILBUSINESS AWARDS διοργανώνονται φέτος για 11η συνεχή χρονιά παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία και την γενικευμένη ύφεση, που επικρατεί και στον χώρο του λιανεμπορίου. Ποιος θεωρείτε πως είναι ο ρόλος και η σημασία του θεσμού μέσα σε αυτό δύσκολο περιβάλλον;
Θεωρώ πως τα RETAILBUSINESS AWARDS στην σημερινή δύσκολη για όλους μας εποχή, έχουν αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για την αγορά λιανικής στην χώρα μας. Η προσπάθεια που ξεκίνησε σαν όραμα το 2002 και σήμερα έχει εξελιχθεί στον μεγάλο θεσμό του ελληνικού λιανεμπορίου αποτελεί ανάγκη για την αγορά. Οι αξίες και οι άριστοι πρέπει να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται. Ειδικά στους δύσκολους και κρίσιμους καιρούς.
Βλέπετε, εξαρχής και πάγια δέσμευση μας ήταν να συμπορευτούμε με τις υγιείς δυνάμεις της αγοράς, τιμώντας ανθρώπους και επιχειρήσεις που πρωταγωνιστούν στο λιανεμπόριο και συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στην δημιουργία θέσεων εργασίας. Aπό το 2002 μέχρι και σήμερα, τα RETAILBUSINESS AWARDS επιβραβεύουν εκείνους που περνούν στην επόμενη μέρα. Εκείνους που εξακολουθούν να επενδύουν, να δημιουργούν θέσεις εργασίας, να μειώνουν τιμές. Εκείνους που δίνουν καθημερινά τη μάχη της ανάπτυξης εντός και εκτός Ελλάδας, οδηγώντας το Ελληνικό Λιανεμπόριο όλο και πιο μπροστά. Στόχος της διοργάνωσης είναι πάντα η επιβράβευση της υγιούς επιχειρηματικότητας, της καινοτόμου σκέψης, των επενδυτικών κινήσεων και των βέλτιστων πρακτικών στον χώρο του λιανεμπορίου και της βιομηχανίας. Κανείς δεν αμφισβητεί πως τα τελευταία χρόνια και ο χώρος του λιανεμπορίου αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα. Αυτή, όμως, η πραγματικότητα απλά καθιστά ακόμη πιο σημαντική την ύπαρξη του θεσμού. Σήμερα περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να αναδεικνύουμε και να επιβραβεύουμε τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους που ακόμη και στην σημερινή συγκυρία επιλέγουν να μην αποστρέφουν το βλέμμα τους από το όραμα της ανάπτυξης.

Ποιες είναι οι κατηγορίες του θεσμού και πως αναδεικνύεται η νικήτρια επιχείρηση σε κάθε μια από αυτές;

Κάθε χρονιά οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής για τις κατηγορίες: e-retailer, CSR Retail Strategy Retail Campaign 2012 και Retail Store (SUPER MARKET, ΕΣΤΙΑΣΗ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΙΔΗ, ΕΝΔΥΣΗ-ΥΠΟΔΗΣΗ, ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ). Όταν ολοκληρωθεί η υποβολή συμμετοχών, η Οργανωτική Επιτροπή των RetailBUSINESS Awards προχωρά στην κατάρτιση της short list σε κάθε κατηγορία, ενώ παράλληλα έχει και την ευθύνη της επιλογής των στελεχών και των επιχειρήσεων, που θα διεκδικήσουν τις κορυφαίες διακρίσεις για τον «Retailer» και το «Retail Manager» της Χρονιάς.
Οι τελικοί νικητές αναδεικνύονται με ψηφοφορία μέσω ειδικών αριθμημένων ψηφοδελτίων, στην οποία δικαίωμα συμμετοχής έχουν oι αναγνώστες-συνδρομητές των περιοδικών της Direction Εκδοτικός Οργανισμός, δημοσιογράφοι που καλύπτουν την αγορά λιανεμπορίου και βιομηχανίας, τα μέλη του ΣΕΛΠΕ και τα μέλη της ΕΣΕΕ. Η συγκεκριμένη διαδικασία φέτος ολοκληρώθηκε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου και πλέον περιμένουμε τα αποτελέσματα, που θα αποτυπώνουν τις επιλογές αυτού το μεγάλου δείγματος ειδικών, που σας περιέγραψα και το οποίο μπορεί να διαμορφώσει απόψεις και τάσεις και να οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα.
Βέβαια, θα πρέπει να κάνω ειδική αναφορά στα βραβεία για τον «Προμηθευτή της Χρονιάς», οι νικητές των οποίων προκύπτουν μέσα από έρευνα με δομημένο ερωτηματολόγιο. Πρόκειται για μελέτη, που πραγματοποιείται με την επιστημονική επίβλεψη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στην οποία συμμετέχουν οι υπεύθυνοι αγορών (buyers) των μεγάλων αλυσίδων του οργανωμένου λιανεμπορίου (supermarket), τιμώντας μας με την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους.
Ποια είναι η διαδικασία της ψηφοφορίας που αναφέρατε;
Όπως σημείωσα προηγουμένως η ψηφοφορία γίνεται μέσω αριθμημένων ψηφοδελτίων, στα οποία θα πρέπει να αναγράφονται και τα στοιχεία του κάθε ψηφοφόρου. Κάθε ψηφοφόρος έχει το δικαίωμα κατάθεσης ενός μόνο ψηφοδελτίου ενώ κανείς δεν μπορεί να ψηφίσει την επιχείρηση στην οποία εργάζεται. Όλα αυτά σας τα λέω υπεύθυνα καθώς την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του θεσμού διασφαλίζει για έβδομη συνεχή χρονιά η KPMG ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ Α.Ε. ως Ελεγκτικός Φορέας.
Θεωρείτε πως τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν και τις απόψεις του καταναλωτικού κοινού πέρα από την γνώμη των ειδικών και των ανθρώπων της αγοράς;
Αναμφίβολα. Άλλωστε μιλάμε για τις δυο όψεις του ίδιο νομίσματος. Αν εξετάσει κανείς την λίστα των παλαιότερων νικητών του θεσμού θα δει στελέχη που ξεχώρισαν για τις διοικητικές τους ικανότητες, ανέβηκαν την εταιρική «σκάλα» ή πραγματοποίησαν σημαντικές μεταγραφές. Θα εντοπίσει επιχειρήσεις που εξακολουθούν να είναι κερδοφόρες και να αναπτύσσονται εντός και εκτός συνόρων. Οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι που τιμήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια από τον θεσμό, επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την εγκυρότητά του. Δεν έχουμε «απώλειες». Οι παλιοί νικητές του θεσμού το αποδεικνύουν περίτρανα, πρωταγωνιστώντας όλα αυτά τα χρόνια στο λιανεμπόριο. Αν εξετάσει κάποιος την πορεία των επιχειρήσεων και των ανθρώπων που βραβεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια στα RETAILBUSINESS AWARDS θα λάβει την πιο ηχηρή απόδειξη για την αξιοπιστία και τη βαρύτητα του θεσμού.
Η κρίση που αντιμετωπίζει η ελληνική αγορά και στον χώρο του λιανεμπορίου σας προβλημάτισε καθόλου όσον αφορά την υλοποίηση της φετινής διοργάνωση;
Όπως σας ανέφερα και προηγουμένως, η ύφεση είναι μια αναντίρρητη πραγματικότητα. Εμείς, όμως, πιστεύουμε πως υπάρχει χώρος για αισιοδοξία, πως η αγορά έχει δυναμική και πως οι άνθρωποι της είναι ικανοί να βρουν τις απαντήσεις στα ερωτηματικά, που έχουν υψωθεί μπροστά τους. «Το Retail δηλώνει παρών» είναι, άλλωστε, το μήνυμα της φετινής διοργάνωσης και το επιλέξαμε καθώς πραγματικά πιστεύουμε στις αντιστάσεις που δείχνει η αγορά. Επίσης, όπως σημείωσα πρωτύτερα θεωρούμε πως οι καλές δουλειές και οι ικανοί άνθρωποι θα πρέπει να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται. Αυτός, ακριβώς, είναι ο ρόλος των RETAILBUSINESS AWARDS και στην σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία φαντάζει πιο σημαντικός από ποτέ.
Μπορείτε να μας δώσετε κάποια στοιχεία για την Τελετή Απονομής που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες;
Η Τελετή Απονομής θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012, στις 20.00μ.μ., στο Metropolitan Expo, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και των φορέων της αγοράς καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών των μεγαλύτερων λιανεμπορικών επιχειρήσεων και των σημαντικότερων βιομηχανιών της χώρας, όπως κάθε χρόνο. Για την απονομή του μεγάλου Βραβείου RETAILER OF THE YEAR έχει προσκληθεί ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης. Για ακόμη μια χρονιά θα είναι η μεγάλη γιορτή του λιανεμπορίου. «Το Retail δηλώνει παρών!», παρουσιάζει αντιστάσεις, έχει δυναμική και αξιόλογα στελέχη, που μπορούν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις προκλήσεις. Η αγορά λιανικής εξακολουθεί να έχει λόγους για να γιορτάζει και για ακόμη μια χρονιά θα τύχει της γιορτής που της αξίζει.
Σόνια Χαϊμαντά
Chaimada@pegasus.gr
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση