GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλύτερο του στόχου το έλλειμμα στο 11μηνο

Σε καλύτερα των στόχων επίπεδα (κατά 2,1 δισ. ευρώ) υλοποιήθηκε ο προϋπολογισμός στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του 2012, σύμφωνα με ...


Σε καλύτερα των στόχων επίπεδα (κατά 2,1 δισ. ευρώ) υλοποιήθηκε ο προϋπολογισμός στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών.
Το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 1,5 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για 3,6 δισ. ευρώ στο 11μηνο και το συνολικό έλλειμμα κρατικού προϋπολογισμού (μαζί με τόκους) διαμορφώθηκε στα 12,9 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 15 δισ. ευρώ.
«Η πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, κατά το πρώτο ενδεκάμηνο του έτους, κρίνεται ικανοποιητική, πολύ καλύτερη από τις προβλέψεις, αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση πορεύεται σταθερά προς την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Και αυτό παρά τη βαθύτερη από τις εκτιμήσεις ύφεση και χωρίς τη λήψη νέων μέτρων, εκτός αυτών που είχαν προβλεφθεί τον περασμένο Μάρτιο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και εξειδικεύει τα εξής:
• Το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 1,5 δισ. ευρώ, από 6 δισ. ευρώ το αντίστοιχο ενδεκάμηνο του 2011 (-75%).
• Το έλλειμμα ανέρχεται στα 12,9 δισ. ευρώ, από 21,5 δισ. ευρώ το αντίστοιχο ενδεκάμηνο του 2011 (-40%).
• Τα καθαρά έσοδα, αν και ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με πέρυσι, διατηρούνται στο επίπεδο των στόχων που είχαν τεθεί. Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα του Τακτικού Προϋπολογισμού είναι κατά 456 εκατ. ευρώ πάνω από τους στόχους.
• Οι πρωτογενείς δαπάνες παρουσιάζουν μείωση κατά 9,5% έναντι του διαστήματος Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2011 (από μείωση κατά 8,5% το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου) και διαμορφώνονται στα 42 δισ. ευρώ έναντι 46,4 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
• Το μήνα Νοέμβριο οι πρωτογενείς δαπάνες ήταν μειωμένες κατά 18,3% έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο

  1. Ιστορίες εσωτερικής κατανάλωσης αποκλειστικά για ιθαγενείς.

    Παρουσιάζουν ψεύτικες δαπάνες με το να μην πληρώνει το κράτος τίποτα απο αυτά που χρωστά.

    Με αυτό το τρόπο μπορεί και ο κάθε καθυστερημένος, αν γινόταν υπουργός, να παρουσιάσει και πλεόνασμα 10% (αρκεί να καθυστερήσει τις πληρωμές μισθών και συντάξεων για ενα-δυο μήνες)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση