GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις 13 Δεκεμβρίου η οριστική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης....

Ύστερα από μόλις πέντε ώρες συνεδρίασης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες, κατά την διάρκ...

Ύστερα από μόλις πέντε ώρες συνεδρίασης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες, κατά την διάρκεια της οποίας επικράτησε κλίμα αισιοδοξίας για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος ελληνικών ομολόγων.
Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,είπε ότι  στις 13 Δεκεμβρίου, οπότε και θα συνεδριάσουν εκ νέου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, θα ληφθεί η οριστική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα.
Εκτός από το σχέδιο επαναγοράς του ελληνικού χρέους, στο επίκεντρο των εργασιών του Eurogroup, βρέθηκε το κυπριακό Μνημόνιο καιη ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών.
Εστιάζοντας στο ζήτημα της Κύπρου, ο κ. Γιούνκερ απηύθυνε κάλεσμα προς τις κυπριακές αρχές και την τρόικα να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις, καλωσορίζοντας τα μέτρα που έχουν δρομολογήσει οι κυπριακές αρχές.
Σε ό,τι αφορά την Πορτογαλία ο πρόεδρος του Eurogroup ανακοίνωσε ότι άναψε το πράσινο φως για την εκταμίευση των 2,5 δισ. ευρώ, ενώ επισήμανε ότι αποχωρεί από την προεδρία στις αρχές του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση