GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο φόρο ακίνητης περιουσίας ο 13ος μισθός των Ιταλών

Οι Ιταλοί θα αναγκαστούν να περιορίσουν αυστηρά τα έξοδα του Δεκεμβρίου, αφού θα αναγκαστούν να διαθέσουν ένα μεγάλο μέρος του δώρου των...

Οι Ιταλοί θα αναγκαστούν να περιορίσουν αυστηρά τα έξοδα του Δεκεμβρίου, αφού θα αναγκαστούν να διαθέσουν ένα μεγάλο μέρος του δώρου των Χριστουγέννων για την πληρωμή του φόρου ακίνητης περιουσίας.
Φέτος φορολογείται και πάλι το πρώτο ιδιόκτητο σπίτι, αυτό δηλαδή που οι πολίτες χρησιμοποιούν για ιδιοκατοίκηση. Το ιταλικό δημόσιο υπολογίζει ότι θα εισπράξει με το φόρο αυτό 23 δισεκατομμύρια ευρώ. Η πρώτη δόση καταβλήθηκε τον Ιούνιο και η δεύτερη έχει προθεσμία πληρωμής στις 17 Δεκεμβρίου.
Πολλοί δήμοι, το διάστημα αυτό, αναγκάστηκαν να αυξήσουν τους σχετικούς συντελεστές για να καλύψουν τα κενά που δημιούργησαν οι περικοπές των χρηματοδοτήσεων από μέρους της κεντρικής κυβέρνησης της Ρώμης. Υπενθυμίζεται ότι οι δήμοι λαμβάνουν περίπου το ένα έβδομο των συνολικών εισπράξεων του φόρου ακινήτων.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στη Ρώμη και στον ιταλικό Νότο, δηλαδή σε περιοχές που υπέστησαν σκληρές συνέπειες από την οικονομική κρίση. Δεν είναι τυχαίο το ότι, όπως υπολογίζει το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5, οι Ιταλοί θα περιορίσουν φέτος τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους κατά τουλάχιστο 12% σε σχέση με το 2011.
Σύμφωνα με την ένωση καταναλωτών Codacons, κάθε ιταλική οικογένεια στην οποία ανήκει το διαμέρισμα στο οποίο κατοικεί καλείται να καταβάλει συνολικά στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών 306 ευρώ.
Σε περίπτωση που διαθέτει και δεύτερο σπίτι, ο σχετικός φόρος μπορεί να φτάσει μέχρι και 1.209 ευρώ. «Πρόκειται για μέτρο βαθύτατα άδικο. Η φορολόγηση του σπιτιού που χρησιμοποιείται για ιδιοκατοίκηση πλήττει τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις, πρέπει να καταργηθεί το συντομότερο δυνατό», τονίζει η Ιταλική Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση