GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν δέχθηκαν το 1 ευρώ για τα τέλη

Δεν δέχθηκαν το 1 ευρώ για τα τέλη Στην Δ.Ο.Υ. Τρικάλων, βρέθηκαν σήμερα μέλη του Κινήματος «Δεν Πληρώνω και Αλληλεγγύης Τρικάλων», προκ...

Δεν δέχθηκαν το 1 ευρώ για τα τέλη
Στην Δ.Ο.Υ. Τρικάλων, βρέθηκαν σήμερα μέλη του Κινήματος «Δεν Πληρώνω και Αλληλεγγύης Τρικάλων», προκειμένου να καταθέσουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 1 ευρώ έκαστος ως οφειλή για τα τέλη κυκλοφορίας.
Οι πολίτες που δεν έχουν, δεν μπορούν και δεν θέλουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας βρέθηκαν σήμερα στην ΔΟΥ Τρικάλων για να καταβάλουν από 1 ευρώ ο καθένας για τα τέλη κυκλοφορίας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, διότι τα τέλη κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον νόμο και το Σ.τ.Ε., δεν είναι φόρος, αλλά ανταποδοτικό τέλος, και κακώς και παρανόμως εισπράττονται», ανέφεραν μεταξύ άλλων στο trikalanews.gr ο δικηγόρος Χρήστος Σταμόπουλος και ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Ρίτσος.
Όμως στην Δ.Ο.Υ. Τρικάλων, επικαλούμενοι οι αρμόδιοι Νομολογία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (40/2012) αρνούνταν να εισπράξουν το 1 ευρώ, επικαλούμενοι ότι βάσει της Νομολογίας, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, δέχεται οφειλές που αφορούν σε υποθέσεις μεταξύ ιδιωτών και όχι οφειλές πολίτη προς το Κράτος.
«Εμείς με αίτησή μας, ζητούμε επανεξέταση της υπόθεσης από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, διότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι πλέον …ιδιωτική υπόθεση από την στιγμή που οι δρόμοι εκχωρήθηκαν σε ιδιωτικές εταιρείες», ανέφερε ο κ. Σταμόπουλος.

Πηγή:trikalanews.gr

Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση