GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι λιωμένοι πάγοι το 2012 είχαν έκταση μεγαλύτερη από τις ΗΠΑ

Το 2012, οι πάγοι που έλιωσαν στην Αρκτική είχαν επιφάνεια μεγαλύτερη από αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό...

Το 2012, οι πάγοι που έλιωσαν στην Αρκτική είχαν επιφάνεια μεγαλύτερη από αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας (WMO).
Στην Αρκτική, η απώλεια πάγων από τον Μάριο μέχρι το Σεπτέμβριο ανήλθε σε 11,83 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Συγκριτικά, η συνολική έκταση των ΗΠΑ, μαζί με την πολιτεία της Αλάσκα, είναι λίγο περισσότερο από 9,8 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Η ετήσια έκθεση του WMO για το Κλίμα επικεντρώθηκε στο πρωτοφανές λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική και στα ακραία καιρικά φαινόμενα που καταγράφονται ολοένα και συχνότερα στον πλανήτη.
Σύμφωνα με τον WMO οι θαλάσσιοι πάγοι της Αρκτικής έφτασαν στο χαμηλότερο καταγεγραμμένο επίπεδό τους το 2012, παράλληλα με την καταγραφή πολύ υψηλών θερμοκρασιών στην περιοχή κατά το πρώτο δεκάμηνο του τρέχοντος έτους, το οποίο ήταν το ένατο θερμότερο από το 1850 (0,45 βαθμοί Κελσίου θερμότερο από το μέσο όρο των 14,2 βαθμών Κελσίου της περιόδου 1961-1990).
Η αύξηση των επίγειων και θαλάσσιων θερμοκρασιών καταγράφηκε μετά το τέλος του φαινομένου Λα Νίνια τον Απρίλιο του 2012.
Το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής συνδυάστηκε με εκτεταμένες ξηρασίες στις ηπειρωτικές ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, περιοχές της δυτικής Σιβηρίας τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αλλά και περιοχές των Βαλκανίων και της Μεσογείου κατά τους θερινούς μήνες.
Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα που λαμβάνει χώρα στη Ντόχα του Κατάρ.
Πηγή: econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση