GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από τις 220 εισηγμένες εταιρείες οι 147 κατέγραψαν ζημίες

Στα 2,7 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ζημιές που παρουσίασαν 220 εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες, ενώ ο τζίρος παρέμεινε αμετάβλητος στα 5...

Στα 2,7 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ζημιές που παρουσίασαν 220 εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες, ενώ ο τζίρος παρέμεινε αμετάβλητος στα 57,6 δισ. ευρώ, στο εννεάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Beta ΑΕΠΕΥ.
Από τις 220 εισηγμένες οι 147 εισηγμένες εμφάνισαν ζημίες, έναντι 73 που εμφάνισαν κέρδη. Μεταξύ των ζημιογόνων, 81 εταιρείες είδαν τις ζημίες τους να διευρύνονται, 47 κατάφεραν να τις περιορίσουν και 19 «γύρισαν» σε ζημίες έναντι κερδών.
Μεταξύ των κερδοφόρων, οι 36 κατάφεραν να αυξήσουν τα κέρδη τους, 29 είδαν τα κέρδη τους να μειώνονται, ενώ 8 «γύρισαν» σε κέρδη έναντι ζημιών.
Σύμφωνα με τη Χρηματιστηριακή τα μεγέθη του τρίτου τριμήνου επηρέασαν οι εξής παράγοντες:
– Το κόστος δανεισμού που παραμένει σε υψηλά επίπεδα ακυρώνοντας το πλεονέκτημα τις χαμηλότερης φορολογικής βάσης.
– Η ύφεση που βρίσκεται στην αιχμή της επιταχύνοντας στο γ΄ τρίμηνο με ρυθμό 7,2%. Αυτό μεταφράζεται σε -11% για τα καύσιμα κίνησης, -25% για ηλεκτρικές συσκευές -32% για έπιπλα και οικιακό εξοπλισμό, -40% για αυτοκίνητα κ.ο.κ.
– Η ζήτηση ρεύματος κατά τους θερινούς μήνες παρουσίασε μικρή αύξηση μεταξύ 1%- 2,5%. Από τον Σεπτέμβριο ωστόσο παρατηρείται σημαντική μείωση η οποία φθάνει το 10,2%.
– Ο περιορισμός μέρους του λειτουργικού κόστους λόγω των μισθολογικών μειώσεων, η αλλαγή του μίγματος πώλησης σε προϊόντα υψηλότερου περιθωρίου και η μείωση των δαπανών για νέες επενδύσεις συγκράτησαν κατά περίπτωση την μείωση των λειτουργικών κερδών.
– Οι διακυμάνσεις των νομισμάτων και των εμπορευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση