GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,3 δισ. ευρώ στο τέλος Οκτωβρίου

Πρωτογενές πλεόνασμα κατέγραψε το πρώτο δεκάμηνο του 2012 η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουα...

Πρωτογενές πλεόνασμα κατέγραψε το πρώτο δεκάμηνο του 2012 η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου.
Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας:
«Τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2012 καταδεικνύουν ότι η λελογισμένη δημοσιονομική διαχείριση που ακολούθησε το Υπουργείο Οικονομικών κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους αποδίδει καρπούς.
Τα ταμειακά στοιχεία για το πρωτογενές ισοζύγιο (χωρίς δαπάνες για τόκους) της Γενικής Κυβέρνησης σε μη ενοποιημένη βάση, εμφανίζουν στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2012 ένα πλεόνασμα της τάξεως των 2,3 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 4,2 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα του δεκαμήνου 2012 είναι βελτιωμένο κατά 887 εκατ. ευρώ σε σχέση με το εννεάμηνο 2012, όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ίδιο διάστημα αυξήθηκαν μόλις κατά 133 εκατ. ευρώ.
Τα αποτελέσματα αυτά δεν δικαιολογούν θριαμβολογίες ούτε επιτρέπουν εφησυχασμό.
Η εξέλιξη αυτή όμως καταδεικνύει ότι η προσήλωση στη δημοσιονομική προσπάθεια που έχει αναληφθεί, αρχίζει να ανατρέπει την εικόνα των παρατεταμένων και χρόνιων ελλειμμάτων, θέτοντας τις βάσεις για έναν αυτάρκη και υγιή δημόσιο τομέα».

12 σχόλια

  1. Ναι πρωτογενες και τετοια..

    Με μια Χρυση Αυγη στο 50% θα σου πω εγω ρε μπινε ,που πιστευεις οτι μας δουλευεις..

    Κρεμασμενο με τη γλωσσα εξω τζογλιανι να δουμε αν μας .."ξαναδουλεψεις" ...

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπα Τζων τι εγινε?? τωρα στρωσαμε στο κυνηγι και την φαρα μας??? Εμ πιστεψες και εσυ στα Ζαππεια το κ.Ζαππειου και τωρα αντε ξαγκιστρωνε την απαγγιστρωση του κ.Φωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν δεν πληρωνω κανεναν γιατρο και φαρμακοποιο και εγω εχω πλεονασμα. Να δεις ο Τσίπρας τι πλεονασμα θα ειχε εαν δεν πληρωνε τις δοσεις.. Το θεμα ειναι τα λεφτα να πιανουν τοπο και οχι τα πλεονασματα να πηγαινουν στις τσεπες ημετερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟ ΑΤΟΜΟ

    ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

    ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Πρωτογενές πλεόνασμα 2,3 δισ κατέγραψε το πρώτο δεκάμηνο του 2012 η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας"

    ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ!
    Όλα αυτά χωρίς να πληρώσουν τα 9,6 δις που χρωστάει η κεντρική κυβέρνηση στην αγορά (ΦΠΑ, επιστροφές φόρων, υγεία κλπ). Έχουν, δηλαδή, μπει μέσα 7,3 ολόκληρα δισ.
    Και ανίκανοι και ψεύτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο χλιδατος νεοκομμουνιστης βουτυρομπεμπες των βορειων προαστειων θελει να μας γυρισει πισω στους μπολσεβικους του 1917.

    Αυτα που οι λαοι της Ανατολικης Ευρωπης πεταξαν στα σκατολυμματα της Ιστοριας θελει να τα εφαρμοσει στην Ελλαδα του 2012.

    Αλλα εχουν γνωση οι φυλακες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριοι δεν υπάρχει ΕΛΛΑΔΑ...

    Σήμερα αυτή η ΜΑΙΜΟΥ που είναι στην φωτογραφεία κάλεσε τον διοικητή της ΔΕΗ να εισπράττει το Χαράτσι δηλώνονταν ΌΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΆΡΕΣΕ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΉ ΑΠΌΦΑΣΗ!!!!!!!

    {{Λοιπών και εμένα δεν μου αρέσει να πληρώνω και θα κλέβω!!ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΌΤΙ ΜΠΟΡΏ}} ..Του άλλου του σαχλαμάρα δεν του αρέσει η Χρυσή Αυγή --ούτε εμένα ΑΛΛΆ ούτε το ΠΑΣΟΚ... {{ ΤΙ ΚΆΝΟΥΜΕ;; ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΟΤΙ ΑΡΈΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΆΘΕ ΕΝΑΝ; ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΕΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΔΥΟ ΦΩΝΉΕΝΤΑ } ...

    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ;
    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;;;;;ΓΑΜΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ...ΣΚΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΟΜΕΝΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΑΜΩ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ.

    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΩΣΤΑ 9,5 ΔΙΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΠΑ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 2,5 ΔΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και έχει πάρει και προκαταβολή φόρου του επόμενου έτους σε ανύπαρκτα (μελοντικά) εισοδήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά κάνει και δεν πληρώνει τα λαμόγια τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.
    Τόσα χρόνια δεν πλήρωναν φόρους, υπερτιμολογούσαν τα προιόντα και τις υπηρεσίες τους, διακινούσαν πλαστά τιμολόγια και χρέωναν στην επιχείρηση τα δικά τους έξοδα ζητώντας και επιστροφή ΦΠΑ.
    Να φάνε από τα κλεμμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΑΔΕ ΕΦΗ Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
    "Η χειρότερη στιγμή μου ήταν όταν με ... μάλωσε (!!!) ο Σόιμπλε. Εκεί, λύγισα"!

    Σε μια δημόσια δήλωση υποτέλειας της χώρας αλλά και δήλωση "αυτομαστίγωσης" προχώρησε ο yπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, την νύχτα μιλώντας σε εκπομπή της τηλεόρασης του Σκάϊ .
    Συγκεκριμένα η τελευταία ερώτηση της συνέτευξης από τον Αλέξη Παπαχελά: "Πέστε μια ανθρώπινη στιγμή που απογοητευθήκατε κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως υπουργός Οικονομικών;". Αφοπλιστική απάντηση του Στουρνάρα :
    "Στενοχωρήθηκα...όταν με πήρε ξαφνικά στο τηλέφωνο ο Σόιμπλε και με μάλωσε επειδή είπα στη Βουλή για την επιμήκυνση του χρέους! Αυτό δεν έπρεπε να το πεις μου είπε. Εκεί λύγισα"!
    Δηλαδοί δεν συγκλονίστηκε ούτε λύγισε από το 1.300.000 επίσημα ανέργους, ούτε από τα 3.500.000 Ελλήνων στο όριο της φτώχειας (στοιχεία Eurostat).
    Ούtε καν από τα υποσιτισμένα παιδιά που θα παραλαμβάνουν συσσίτια από τον Φεβρουάριο, όπως δήλωσε ο συνάδελφός του υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος στην Βουλή, που σημαίνει ότι οι γονείς τους δεν έχουν πόρους να τα ταΐσουν, να τα χορτάσουν.
    Γεγονός που συνιστά όνειδος για την πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας. Όνειδος που πρέπει να ξεπλυθεί με κάποιο τρόπο.
    Αλλά ούτε και από τις περισσότερες από 3.000 αυτοκτονιες που συνιστούν πραγματική σφαγή, του ελληνικού πληθυσμού.
    Αντίθετα "κλαίει" με "μαύρες πλερέζες" γιατί τον "μάλωσε" ο Σόιμπλε! Ήμαρτον τι άλλο θα ακούσουμε, έλεος!
    Τον καλούμε να ξανασκεφτεί πάλι αυτό που δήλωσε και να σκεφθεί ότι είναι Έλληνας υπουργός. Και το "υπουργός" μπορεί να μην σημαίνει πολλά, αλλά το "Ελληνας" έχει βάρος 4.000 χρόνων (τουλάχιστον) δόξας...


    ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΩΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ LORD JACOB ROTHSCHILD ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ;
    ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ;
    ΜΗΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ;

    ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΜΑ !!!
    ΜΕ ΣΥΡΜΑΤΟΣΧΟΙΝΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση