GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εχουν ακίνητα, αλλά… δίνουν ενοίκια 24 εκ. €

Το ποσό των περίπου 24 εκατομμυρίων ευρώ (23,9) καταβάλλουν κάθε χρόνο τα ασφαλιστικά ταμεία και οι εποπτευόμενοι οργανισμοί του υπου...

Το ποσό των περίπου 24 εκατομμυρίων ευρώ (23,9) καταβάλλουν κάθε χρόνο τα ασφαλιστικά ταμεία και οι εποπτευόμενοι οργανισμοί του υπουργείου Εργασίας σε ενοίκια κτιρίων.
Ενα από τα ακίνητα του IKA στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας
Την ίδια στιγμή οικόπεδα-φιλέτα, πολυώροφα κτίρια, ακόμα και διατηρητέα κτίσματα που ανήκουν στους ασφαλιστικούς φορείς δεν αξιοποιούνται, με αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικά κονδύλια.
Μετά την απογραφή που έγινε διαπιστώθηκε πως τα ενοικιαζόμενα ακίνητα από Ταμεία και οργανισμούς του υπουργείου Εργασίας ανέρχονται σε 835. Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, μπαίνει σε εφαρμογή σχέδιο δράσης για τη στεγαστική πολιτική με μείωση του κόστους λειτουργίας και εξορθολογισμό των δαπανών στέγασης.
Για τον σκοπό αυτό έγιναν δύο κινήσεις:
H απογραφή όλων των ιδιόκτητων ακινήτων και του καθεστώτος χρήσης τους (ιδιόχρηση, κενό, νοικιασμένο κ.ά.), ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μετεγκατάστασης ή συστέγασης ακόμα και διαφορετικών υπηρεσιών.
Εξοικονόμηση
Στόχος είναι να εξοικονομηθεί 30% των δαπανών από ενοίκια και τα άλλα συναφή έξοδα (κοινόχρηστα, φύλαξη, συντήρηση κ.ά.).
Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν περιπτώσεις όπου Ταμεία και οργανισμοί έχουν σε μία περιοχή ιδιόκτητα κτίρια. Ωστόσο, αυτά δεν αξιοποιούνται για τη στέγασή τους, αλλά αντιθέτως ενοικιάζονται γραφεία. Με την καταγραφή που γίνεται, στόχος είναι να μπει τέλος σε ανάλογα φαινόμενα και να περιοριστούν τα έξοδα των ασφαλιστικών φορέων.
Η απογραφή όλων των ενοικιαζόμενων ακινήτων, τα οποία ανέρχονται σε 835. Συγκεκριμένα 549 ακίνητα νοικιάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, 31 οι φορείς πρόνοιας, 96 ο ΟΑΕΔ, 72 οι οργανισμοί εργατικής εστίας και κατοικίας που καταργήθηκαν και 86 το υπουργείο (εκ των οποίων οι 83 αφορούν στο ΣΕΠΕ).
Σημειώνεται πως τα Ταμεία πρέπει μέχρι αύριο να παρουσιάσουν στοιχεία για την εφαρμογή των διατάξεων των ν. 4002/2011 και ν.4081/2012 σχετικά με τις μειώσεις των μισθωμάτων ακινήτων από τους φορείς. Για τον σκοπό αυτό έχει σταλεί από το υπουργείο Εργασίας το σχετικό έγγραφο σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Κατερίνα Κοκκαλιάρη

1 σχόλιο

  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΕΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ
    ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΑ
    ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΑΡΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΑΠΟ ΕΝΟΙΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση