GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περισσότερα από 250 εκατ. για την ενίσχυση μεταποιητικών επιχειρήσεων

Περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ πρόκειται να δοθούν για την ίδρυση και επέκταση μεταποιητικών επιχειρήσεων, μεταξύ άλλων στους τομείς γαλ...

Περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ πρόκειται να δοθούν για την ίδρυση και επέκταση μεταποιητικών επιχειρήσεων, μεταξύ άλλων στους τομείς γαλακτοκομικών, κρεατοσκευασμάτων, τυποποίησης αρωματικών φυτών και πολλαπλασιαστικού υλικού, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Έχουν υποβληθεί περίπου 700 επενδυτικά σχέδια εκ των οποίων έχουν ήδη αξιολογηθεί τα 280. Την ίδια ώρα ορίστηκε στα 40 ευρώ το στρέμμα η τιμή εκκίνησης για την εκμίσθωση συνολικά 300 στρεμμάτων στην περιοχή της Θράκης, όπου υπάρχει ενδιαφέρον για τη δημιουργία θερμοκηπίων παραγωγής λαχανικών για εξαγωγή. Η σχετική δημοπρασία για την ανάδειξη των εκμισθωτών θα διενεργηθεί άμεσα από τον αρμόδιο περιφερειάρχη.
Πριν τις γιορτές η ενιαία ενίσχυση και επιστροφή φόρου κατανάλωσης πετρελαίου
Στο μεταξύ σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, μετά τις 15 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η δεύτερη δόση της ενιαίας ενίσχυσης για το 2012 ύψους 1,1 δισ. ευρώ, καθώς και το υπόλοιπο 50%, δηλαδή 80 εκατ. ευρώ, της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου σε αγρότες. Παράλληλα, σύντομα αναμένεται να ενεργοποιηθεί ο κανονισμός de minimis για την παροχή κρατικών ενισχύσεων στους τομείς της χοιροτροφίας και της πτηνοτροφίας.
Παρέμβαση για δικαιότερη φορολόγηση των αγροτών
Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου, κατατέθηκαν προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προτάσεις προκειμένου να αποφευχθούν αδικίες ως προς τη φορολόγηση των αγροτών.
Να μην υπάρξουν οριζόντια μέτρα και να θεσμοθετηθούν κριτήρια καθώς υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες. Ειδικότερα, μεταξύ των προτάσεων είναι το μέτρο της τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων να αφορά αγρότες από ένα όριο στρεμμάτων και πάνω, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν παραγωγοί που καλλιεργούν για παράδειγμα 4-5 στρέμματα μόνο. Επίσης, ο φόρος στα αγροτεμάχια να μην υπολογίζεται επί της αντικειμενικής αξίας, αλλά με βάση τη χρήση τους, δηλαδή το είδος της καλλιέργειας.
Έλεγχος σε οργανώσεις και ενώσεις
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι αποφασισμένο να διευρύνει τους οικονομικούς ελέγχους πέραν των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ, ΓΕΣΑΣΕ και στις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις. Το ζήτημα, δε, της χρηματοδότησης από τα έσοδα του ΕΛΓΑ των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ, ΓΕΣΑΣΕ πρόκειται να διευθετηθεί με σχετική τροπολογία που θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου «Διοικητικά Μέτρα, Διαδικασίες και Κυρώσεις στους τομείς της υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, ζωοτροφών κι άλλες διατάξεις». Το σχέδιο νόμου θα τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση