GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκέντρωση χιλιάδων Παλαιστινίων για την 25η επέτειο της Χαμάς

Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Κατίμπα της πόλης της Γάζας για να παραστούν το απόγευμα στους εορτασμο...

Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Κατίμπα της πόλης της Γάζας για να παραστούν το απόγευμα στους εορτασμούς της 25ης επετείου της ίδρυσης της Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας.
Σημαντικό σημείο των εορτασμών αναμένεται να είναι η ομιλία του εξόριστου ηγέτη της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ το μεσημέρι, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη Γάζα για την πρώτη του επίσκεψη στο παλαιστινιακό αυτό έδαφος.
Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους είναι πολλές γυναίκες και παιδιά που κρατούν τις πράσινες σημαίες της Χαμάς.
Η Χαμάς γιορτάζει φέτος μερικές ημέρες νωρίτερα την 25η επέτειο της ίδρυσης του κινήματός της, ώστε να συμπέσει με την επέτειο της πρώτης παλαιστινιακής εξέγερσης, της ιντιφάντα, που ξέσπασε στις 8 Δεκεμβρίου του 1987 στη Λωρίδα της Γάζας.
«Οι δυνάμεις ασφαλείας της κυβέρνησης της Χαμάς έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για να εγγυηθούν την ασφάλεια κατά τους εορτασμούς», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.
Εκατοντάδες αστυνομικοί και δεκάδες ένοπλοι κουκουλοφόροι των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, φρουρούν την πλατεία.
Στο επίσημο βήμα υπάρχουν μεγάλα πορτρέτα του ιδρυτή της Χαμάς σεΐχη Αχμαντ Γιασίν που δολοφονήθηκε από τον ισραηλινό στρατό το 2004 και του στρατιωτικού διοικητή της, του Αχμαντ Τζαμπάρι, που σκοτώθηκε κατά την πρόσφατη ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα το Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση