GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αύξηση 2,8% στον «εισαγόμενο πληθωρισμό» τον Οκτώβριο

Αύξηση 2,8% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Οκτώβριο εφέτος, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτω...

Αύξηση 2,8% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Οκτώβριο εφέτος, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2011, έναντι αύξησης 8,6% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών το 2011 προς το 2010.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η συγκεκριμένη εξέλιξη στον λεγόμενο «εισαγόμενο πληθωρισμό», οφείλεται, επιμερισμένα, στην αύξηση του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες ευρωζώνης κατά 1%, και στην αύξηση του δείκτη τιμών εισαγωγών από χώρες εκτός ευρωζώνης κατά 4,2%.
Εξάλλου, ο γενικός δείκτης, τον Οκτώβριο 2012 σε σύγκριση με τον δείκτη του Σεπτεμβρίου 2012, παρουσίασε μείωση 1,8% έναντι αύξησης 0,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση